Forum Machete,Modelism,Hobby: SDKFZ 223 (ICM 1/72) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SDKFZ 223 (ICM 1/72) variante de vopsire

#1 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4886
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 19 June 2009 - 12:42 AM

Dapoi hallo :-D ! Cum nu era de ajuns gramada de proiecte pe care o am in lucru , am mai inceput unul . Nu voi sta sa prezint istoria de pana acum a constructiei intrucat sint " carpit " de somn . Am sa o fac pe masura ce voi evolua lucrul .Mi-am zis totusi sa deschid topicul deoaresce am mare nevoie de ceva variante de vopsire mai interesante ( exclus baza dunkelgrau). Din pacate nu se vede de treaba in foto , masinuta a fost vopsita intr-o culoare intermediara , ceva intre Braun ( Afrika) si Dkgelb , astfel ca pot vira culoarea fie spre un dkgelb , fie spre " Africa" . Ma puteti ajuta , faratiori ( pentru a nustiu cata oara ) ? P.S. : Voi incerca sa revin cu foto mai bune .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sdkfz_223.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz_223_a.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 June 2009 - 12:51 AM

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12688
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 19 June 2009 - 09:45 AM

Reiterez problema asupra bagatului picoarelor in functia cautare! (cu scuzele de rigoare!)
O sugestie: http://www.cartula.ro/forum/Nasul-unde-nu-...oala-t1332.html (l-am gasi rasfoind pagina cu pagina sectiunea "Blindate" dupa ce motorul de cautare si-a cerut scuze ca un asemenea subiect nu exista!)
P.S. In tot raul si un bine! Rascolind sectiunea am gasit si articolul lui Alguhan despre culorile tancurilor germane cu echivalente RAL!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 19 June 2009 - 09:55 AM

#3 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 01:31 PM

Z , sint de prea mult timp aici pentru a sti unde sa caut ceva daca doresc chiar si fara a utiliza functia de cautare. Daca nu gasesc aici , pot cauta pe Google . Daca nu gasesc pe google , caut prin carti ,... etc , etc. Nu cer ceva doar pentru a ma afla in treaba si deobicei imi cam fac socoteliile si uneori lectiile inainte de a posta . Chestia e ca doresc o alta vrianta de inmatriculare -vopsire decat cea data in prospect , sau arhicunoscutele fotografii in care aceste vehicole apar intr-o culoare de baza "panzergrau" + ceva "tarmoceala " de nisip cu apa (pentru camuflaj). SI daca se poate alt teatru de operatiuni decat Africa . ------ Italia , Grecia , Rusia , Franta , Germania , orice dar cu vopseaua de baza ocru(+camo sau nu ) si nu gri ------. P.s. Urma de lipici ce apare linga esapament , in cea de-a doua foto a fost corectata . --------- Alt PS. Fotografiile le-am pus doar fiindca ma saturasem sa cer cate ceva fara a face dovada ca lucrez la respectivul model.Nu sint fotografii de constructie sau detaliere . Pe de alta parte mai am si vreo cativa fratiori foarte priceputi prin preajma si sint sigur acestia ma vor ajuta la realizarea fotografiilor , atunci cand voi dori sa arat ceva .

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 June 2009 - 02:27 PM

#4 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 03:48 PM

Inca 3 poze . Farul Notek nu e vopsit inca .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sdkfz_223_b.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 June 2009 - 03:54 PM

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 19 June 2009 - 03:54 PM

Şi tu eşti culmea,măi dany !!

Ce vrei? să nu fie dunkelgrau(etc),să nu fie din Africa,ori nu contează,da să fie ceva exotic?

#6 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 04:13 PM

Da , Longinus , doresc sa reprezint un vehicol revopsit dupa ' 43 in ocru ( indiferent ce teatru).Problema e ca am in lucru multe vehicole ce activau prin Africa . Inca unul e deja prea mult .

#7 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 19 June 2009 - 04:20 PM

Divizia Totenkopf-iulie 1941 īn Rusia-dar sunt gri īnchis !!(printre ele şi un "222",īnsă nu m-am putut răbda,că prea e faină poza+emblema "cap-de-mort" apare zugrăvită direct pe sarsanaua aia atārnată pe dreapta faţă !!)
- oricum poate te interesează

-cānd făceau drumul īn sens invers,maşinile astea erau vopsite in ocru-dunkelgelb(prin 1943)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Div_Totenkopf__1_.jpg
  • Imagine atasata: Div_Totenkopf__3_.jpg
  • Imagine atasata: Div_Totenkopf__4_.jpg
  • Imagine atasata: Div_Totenkopf__5_.jpg
  • Imagine atasata: Div_Totenkopf__24_.jpg

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 19 June 2009 - 04:22 PM

#8 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 05:21 PM

Longinus , draga , merci fiindca mi-ai sarit in ajutor (chiar ca-s faine pozele ). Din pacate eu nu doresc un 223 camuflat in gri sau cu noroi , praf , nisip peste gri .Orice dar nu asta . Stiu ca e greu , masinutele vopsite altfel , sint foarte scumpe vederii . Eu nu am gasit decat un vehicol de prin Sicilia , foto doar din spate , fara posibilitatea de a vedea marcaje sau embleme , doar numarul de inmatriculare , un altul ( parca tot Italia) , pe un vagon de tren , din nou fara marcaje la vedere si parca unul prin Cehia ( 1945) - vedere doar din fata ,intr-o nuanta inchisa ; posibil verde . Nexam profile . ------ Tu zici spre final ca respectivele au fost vopsite in gelb in '43 , dar in lipsa fotografiilor sau hai sa zicem profilelor , v-a trebui sa ma hazardez mai mult decat mi-ar conveni, fiindca ,in lipsa documentelor nu-mi pot da seama daca ar fi avut de exemplu pete de camuflaj , sau felul in care si unde au fost (re)pictate insemnele + alte detalii ------.

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 June 2009 - 05:22 PM

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 19 June 2009 - 09:26 PM

Serus Dany

Mai exotic de asa, nu stiu cam ce ar putea fi :
Batalionul 3 Blindat, Nanking-1937, China.
Ptr confirmare, ti-am extras un medalion.
Imagine atasata: 1.jpg

Problema e ca masina e cel mai probabil gri (posibil verde), iar insemnele sunt cam greu de gasit la scara asta a voastra, a "orbilor".

Profile s-ar mai gasi, insa nu concludente pentru ceea ce te intereseaza.

#10 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 10:15 PM

Servus AdiP .Multumesc de foto . Stiam de 223-urile chinezesti . Chestia e ca eu nu doresc ceva neaparat exotic. Doresc un vehicol a carui culoare de baza sa fie galben ( :-D ), cu sau fara pete de camo si care totodata sa aiba si marcajele (e bine si partial ) la vedere. Foto sau profile , sint bune oricare , dar fara panzergrau . Macheta e vopsita deja in galben , ceea ce se vede in poze nu e culoarea plasticului . Intre timp a disparut acel cerc ( pin de impingere ?) din fata turelei si am revopsit zona . Sper ca am facut bine .

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 June 2009 - 10:37 PM

#11 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 10:41 PM

Astea-s bune ? :-D

Divizia 24 Panzer
Vezi placile de inmatriculare ! :yahoo: Masina ta e in plan secund.
Imagine atasata: 1.jpg

Divizia 5 Panzer, Rusia 1943
Imagine atasata: 3.jpg

SS Panzer Division Leibstandarte AH 1941
Imagine atasata: 4.jpg

Si una mai inedita :
Imagine atasata: 2.jpg

Gata, nu te mai bazai.
Sa ai spor.

#12 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 10:51 PM

Ioi , da' chiar te rog sa ma bazai , daca ai chef , caci ai inceput bine si-ti multumesc inca o data de interes si foto . In cea de-a 2a foto e un 223 sau 260 ?

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 June 2009 - 10:57 PM

#13 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 11:01 PM

223. Uita-te la coada tipica unui 222.
Se vad si plasele antigrenada (cu decupajele aferente spre fata).

Un 222 pentru comparatie :
Imagine atasata: Untitled1.jpg

#14 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 19 June 2009 - 11:51 PM

Bun , deci se poate sa am insfarsit un candidat . Am sa mai caut si eu , sau probail vor mai gasi fratiorii cate ceva .

#15 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 22 June 2009 - 11:14 AM

ATENTIE sa nu faci aceleasi greseli care s-au mai facut.
Nu uita de imbracamintea de la roata care sta intr-un anumit fel si nu arata cum e piesa din kit....

Succes!!

Aceasta postare a fost editata de Cata: 22 June 2009 - 11:16 AM

#16 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12688
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 June 2009 - 04:58 PM

Observ ca nu intotdeauna e bine sa dai sugestii! Da io mai dau una: fa-l roz cu buline albastre, mai exotic de asa nu se poate! :-D
Cit despre functia cautare eu nu ma descurc cu ea, altii nu stiu, e treaba lor....

#17 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 22 June 2009 - 06:28 PM

Z, nu te-ai gandit ca studiasem acel topic , inainte de a mi-l " arunca " tu ?------ .NU am perceput postarea ta ca sugestie datorita tonului abordat . --Nu era nevoie de ultimul tau off topic .--Daca doresti sa ma ajuti , te astept cu mare placere , daca doresti inca o "cearta de vrabii " , te rog ,caut-o altundeva .--------- P.s. Merci Cata , roata o voi lasa la urma .

Aceasta postare a fost editata de dany: 22 June 2009 - 06:35 PM

#18 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 03 July 2009 - 05:27 AM

Am revenit . Intai de toate trebuie sa -mi cer scuze fata de Z .Fusese bine intentionat de la inceput , eu fiind cel ce a interpretat eronat comentariile sale . -------Si acum la subiect . Am continuat scotand usor in evidentanta detaliile masinii prin cateva zone luminoase . Apoi m-am decis in sfarsit sa reprezint un vehicol ce activa prin Afica in 1941 ( din moment ce aveam si decalsurile adecvate ) . Am virat asadar nuanta printr-un laviu ( ulei ) pentru a reda nuanta specifica acelui tetru de operatiuni si am " demontat" "piciorusele " ce sustineau antena , pentru ca ma incurcau . Dupa aceasta am mai venit cu vreo cateva umbriri si detalii . Am incercat sa sigilez vehicolul printr-un strat de lac , insa nediluat suficient a iesit rau ...Asa ca am dat jos culoarea de pe el si ... l-am revopsit intr-un verde kaki . Cred ca v-a fi pana la urma romanesc (?) . Vedem ... Ps . Panourile panzergrau , de pe lateral , unde trebuiau aplicate decalsurile reprezentand insemnul AK si simbolul unitatii au zona de demarcatie usor difuza .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sdkfz_223_c.jpg

#19 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 03 July 2009 - 05:53 AM

Plasa de camo nu e lipita.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sdkfz_223_b.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz_223_c.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz_223_d.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz_223_e.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz_223_f.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz_223_g.jpg

#20 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 03 July 2009 - 06:10 AM

In jurul patratului gri se afla o zona usor mai galbuie .Culoarea a fost corectata ulterior .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sdkfz_223_i.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz_223_h.jpg
  • Imagine atasata: sdkfz_223_j.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 03 July 2009 - 06:29 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi