Dupa cum am promis, pun cateva fotografii cu modelul pe care-l am in lucru. Este kitul nr. 35216 de la Tamiya si vreau sa reproduc tancul S45. Asta va merge intr-o diorama care va mai avea inca un tigru si un FAMO. Deocamdata am asamblat componentele principale, unele sunt deja montate pe tanc, altele le-am lasat pentru pasii ulteriori. Dupa cum vedeti din fotografii, am mascat toate zonel de contact unde vor veni montate alte piese. Am facut asta pentru ca intentionez sa dau o mana de... ce ma enerveaza, am uitat cum se zice la primer in romaneste!

Rotile sunt deja vopsite, intr-o parere, pentru ca m-am apucat la un moment dat de construit kitul asta, cu multa vreme in urma (poveste lunga si plictisitoare).
Senilele sunt deja numarate si montate provizoriu, ca sa vad cum vin si daca mai trebuie sau nu sa adaug sau sa elimin ceva. Eu zic ca sunt bune asa (comparativ cu ce-am facut la Jagdpanther, unde sunt mult prea lungi si de aia nu imbraca cum trebuie roata motoare

Tunul si filtrele de aer le-am dat deja cu primer acum vreo saptamana in urma, de aia numai piesele astea-s albe in poze. Tocmai am terminat de dat cu primer si restul pieselor numai am considerat ca e absolut necesar. Drept primer, am folosit din ala la spray, tot de la Tamiya, de culoare alba. Nu stiu cel gri cum o fi, dar asta alb e destul de fin. La urmatorul tigru o sa iau un spray gri, sa vad care e diferenta. Am ales sa folosesc primer pentru ca am multe tipuri de material pe tanc si vreau sa nu am surpsize cand o sa inceapa partea de vopsit.
Mai puteti observa ca am incercat, asa cum m-am priceput mai bine, sa instalez cablul electric la luminile Bosch. Kitul nu vine cu asa ceva si am incercat sa-mi folosesc imaginatia. Am gasit prin trusa cu "resturi", cablu imbracat in plastic transparent subtire, care e folosit la legarea jucariilor in ambalaj. Am "dezbracat" cablul de mansonul de plastic, am masurat cu un micrometru lungimea necesara pentru cablul electric si am produs in cateva minute, doua cabluri numai bune. Am taiat si doua bucatele din mansonul de plastic, pe care le-am montat la intrarea cablului electric in farul Bosch. A iesit destul de bine zic eu.
Am inlocuit aparatorile de la tevile de esapamanet cu cele din setul PE de la Aber, pentru ca, dupa cum vedeti in fotografia de mai jos, pot sa le reproduc ca fiind abuzate din greu. Cele din plastic nu ofera aceasta posibilitate.
Cam aici ma aflu la ora actuala. O sa va tin la curent pe masura ce avansez in lucru. Maine cred, o sa continui cu urmatorii pasi.

Daca aveti comentarii, critici, sugestii, le primesc pe toate cu draga inima.
Toate bune,
Sebastian