Junkers Ju-87 Stuka (varianta 2) Hasegawa 1:48
Postat 08 November 2009 - 04:24 PM
Am reusit sa vopsesc avionul complet. Nu a fost o munca prea usoara. Mascarea pe intrados a fost destul de complicata, dar in cele din urma am reusit sa-l maschez in asa fel incit sa nu am surprize neplacute atit la vopsirea extradosului cit mai ales la demascare.
Vopselele folosite au fost (exceptind albul care este alb Duplicolor) Gunze Sangyo diluate cu Gunze Sangyo Mr. Color Thinner.
Deoarece vopseaua sa asezat foarte neted pe macheta urmeaza sa aplic un singur strat de lac lucios dupa care trec la putin weathering si decaluri.
Va las cu cite fotografii, numai bine!
Tibi
Postat 08 November 2009 - 08:38 PM
Motivul postarii mele sunt doua atentionari: sa nu uiti inelul alb de pe fuzelaj (poate era bine vopsit inainte?) si desi nu se vede in poze,regulamentul epocii impunea vopsirea cu alb si capatul aripii la extrados pe aceeasi zona ca si intrados... Si ar mai fi o treaba ,cand s-a vopsit cu alb (capatul de aripa) nu s-a revopsit total vechea zona galbena , ci o portiune mai scurta,bucatica galbena ramasa fiind vopsita cu un albastru deschis altfel decat RLM 65.Iata o poza, gasita, cred tot aici pe forum...
Postat 08 November 2009 - 08:47 PM
@Vali : mi-ar fi prins bine informatiile tale mai devreme! Inelul alb va fi acolo ca decal, dar nu am stiut ca si expradosul este vopsit cu alb si acele dungi (foste prelungiri galbene) in albastru. Ce ma intriga pe mine acum este inca un detaliu, mitraliera din spate pare sa aiba o teava nu doua ca la kit! Am vazut bine??
Postat 08 November 2009 - 09:15 PM
AdiP, la 8 Nov 2009, 21:12, a spus:
Turela KS 81 dotata cu MG 81Z (de la zwilling - adica gemeni!)
Spor in continuare
Salut Adi,
Merci pentru poza. Macar asta este OK.
Are cineva poze cu avionul in cauza fotografiat de sus????
Ma poate ajuta cineva? Please ?

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 08 November 2009 - 09:15 PM
Postat 09 November 2009 - 12:59 PM
Z-mare, la 9 Nov 2009, 10:06, a spus:
Legat de RLM-uri si culoarea vopselelor in general este si va ramane vesnic o problema. Atita timp cit nu ai referinta in fata ca sa compari culorile trebuie sa mergi pe mana celor care fac vopselele, in cazul meu Gunze.
Din machetele facute si prezentate pe net, doua mi-au atras atentia, drept pentru care le-am folosit si ca inspiratie si referinte pentru vopsire.
Mie contrastul mi se pare OK, desigur ce imi place mie nu trebuie sa placa altcuiva...
Numai bine!
PS. si inca ceva, culorile gunze au un usor luciu. Odata ce macheta va fi "fardata" si lacuita cu lac mat, contrastul se va mai dimimua
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 09 November 2009 - 01:09 PM
Postat 09 November 2009 - 08:05 PM
Ar trebui sa te iei dupa culorile reale, chiar sunt referinte, chiar daca nu suta la suta, ca-n cataloul RLM.
Uite, tipul asta, prin anii '40 si-a vopsit machetele cu vopsea furata( o fi fost roman????) de la atelierul unde muncea.
Apoi, daca te uiti la orice poza a/n, vei observa ca ai un contrast foarte scazut intre culori.
Postat 10 November 2009 - 09:11 AM
Mai poti si acum sa-l reduci, aplicind un filtru format din Future amestecat cu foarte putin RLM 70 (proportia e ca la un wash). Insa e de facut inainte de a aplica decalurile sa nu inverzesti partea lor alba, la fel si capetele planelor si inelul de identificare.
Insa mie-mi place si asa si eu sunt multumit de culorile Gunze. Tocmai am vopsit cu aceleasi culori un G2 pilotat de Rudel si am facut doar un fading cu putin buff in Future, mergind pe un aspect mai uzat/decolorat.
Felicitari pentru munca depusa!
Spor,
Bill

Aceasta postare a fost editata de Bill: 10 November 2009 - 09:15 AM
Postat 10 November 2009 - 10:24 AM

Numai bine,
Tibi
Postat 10 November 2009 - 10:48 AM
Nici eu nu bag mina in foc pentru RLM74/75 sau RLM 81/82 de la MM, sau cele englezesti, dar imi plac si le folosesc numai pe alea!
Postat 10 November 2009 - 04:06 PM
Oricum va multumesc tuturor pentru atentionari si comentarii, doar asa pot sa invat si sa progresez!
Postat 15 November 2009 - 01:43 PM
Urmeaza in seara asta un strat de lac lucios iar pina vineri as dorii sa fie gata avionasul...