Forum Machete,Modelism,Hobby: barca din chioscul cu ziare, mari corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

barca din chioscul cu ziare, mari corabii

Sondaj: Se va cumpara? (295 membri au votat)

Se va cumpara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#441 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 20 February 2011 - 10:57 AM

Buna ziua tuturor,

Dupa ce am citit de la A la Z toate postarile din topicul asta - m-am hotarit sa imi fac si eu cont si sa-mi zic "pasul" :)
Asa ca:

1. Cel putin teoretic - cochetam de ceva vreme cu ideea modelismului, doar ca pina acuma nu m-am gindit niciodata serios sa ma apuc; cred ca unul din motivele principale ar fi faptul ca m-ar si nenoroci nevasta-mea daca m-as apuca de "aruncat" bani pe kituri.... :friends: Oricum, ideea e ca pina acuma m-am limitat la papercrafting in principal. Si...odata ce treci de un anumit nivel - si papercraftingul e un hobby care presupune mult mult timp, si mai multa rabdare si vreo citiva nervi printre ele. Avantajul e ca e mult mai ieftin. Iar rezuitatele finale sint poate la fel de "rewarding" ca si in alte domenii; mai ales daca vrobim de modele complexe (ex.: http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter...vmax/index.html ) care mi-e in lucru acuma sau de instrumentele muzicale oferite gratis de Canon.

2. Am vazut reclama la "barca din revista" si mi-am zis ca e un moment bun si o ocazie cit se poate de prielnica sa ma apuc si de chestii mai serioase. Habar nu aveam la ora respectiva de tentativele din 2005 si 2010. Desi - nu cred ca mi-ar fi schimbat dorinta de a ma apuca de galion. Relativ la pret si timp - e EXACT cum ziceau vreo 2 antevorbitori - ambele sint chestiuni absolut subiective, deci discutiile pe tema asta nu-si au rostul. Si iarasi vorba cuiva - eu in mod cert dau mai mult pe tigari decit o sa dau pe barcuta....

3. Acuma vorbind strict de ce e in interiorul pungulitelor de plastic (avind in vedere ca nu m-am putut rabda, si dupa 3 numere - m-am apucat de asamblat...): prima observatie ar fi ca desi sint foarte finut si dragut taiate piesele - nu e asa simplu cum zic baietii ca ar fi; cind e sa le pui laolalta - constati ca o coasta e mai groasa, alta mai subtire si ca mai ai de ajustat sanatos; nu c-ar fi o problema, da' no... Apoi: mi-ar fi placut sincer sa fi vazul topicul asta inainte de a ma apuca; nu de alta, dar ca si novice - n-aveam alta sursa de inspiratie decit carticica si DVD-ul lor: ori acolo puntile sint facute ca si cum ar fi de sine statatoare; si nu mi-a trecut prin cap ca de fapt nu e nici pe departe asa - pina n-am vazut pozele lui crios; da'...e "futile" acuma sa mai comentez (ma gindesc doar la ce alte sfaturi "utile" or mai aparea pina la sfirsitul colectiei...). Partea trista e insa ca, desi in primele 2 numere ale revistei - numarul baghetelor de balsa e FIX cit e necesar (desi logic mi s-ar fi parut ca macar 1-2 sa fie in plus, pentru cei mai "clumsy" dintre novici) - in numarul 3, unde sint 2 jumatati de punte impreuna - nu-ti ajung scindurelele... lipsec "doar" vreo 6 bucati. Ceea ce mi se pare cel putin ciudat....(oricum - norocul meu ca am asteptat 3 numere ca sa ma apuc: asa - am putut finaliza si ultima punte cu ce-mi ramasese din nr. 2; o solutie de compromis si care nu ma multumeste, da' no... asta e...). All in all - e faina experienta.

4. Ce ma enveaza e ca nu scrie nicaieri CLAR ce anume din scule si accesorii dau ei. Adica - eu m-as apuca sa-mi fac oaresce cumparaturi - da' daca peste 2 saptamini se-apuca ei de le dat? Ar fi pacat sa mai dau niste bani care nu is musai; desi, din nou - nu stiu cit de calitative ar fi sculele date de ei. Ca pila din numarul 1 e intr-adevar cam nacajita....

5. Cu permisiunea voastra - o sa atasez si 3 pozici facute azi de dimi', cu ce-am facut pina acuma, asamblat provizoriu pina vine nr. 4. As aprecia niste comentarii si critici constructive :) Si promit sa mai apar prin zona :D

Cele buna de la Bistrita,
Radu

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DeAg3.jpg
  • Imagine atasata: DeAg2.jpg
  • Imagine atasata: DeAg1.jpg

#442 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 20 February 2011 - 12:15 PM

Bine ai venit, Radu!
N-arata rau ce-ai facut pana acum.
Din pacate nu vei avea continuitate la punti, dar s-ajungem pana acolo.
Solutii exista.
Si ca tot veni vorba, daca n-ai citit pana acum si celalat topic al sectiunii, poti s-o faci.

Bafta!

#443 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 20 February 2011 - 02:02 PM

Vezi postarearaducindrea, la 20 Feb 2011, 10:57, a spus:

4. Ce ma enveaza e ca nu scrie nicaieri CLAR ce anume din scule si accesorii dau ei. Adica - eu m-as apuca sa-mi fac oaresce cumparaturi - da' daca peste 2 saptamini se-apuca ei de le dat? Ar fi pacat sa mai dau niste bani care nu is musai; desi, din nou - nu stiu cit de calitative ar fi sculele date de ei. Ca pila din numarul 1 e intr-adevar cam nacajita....

Toti vor mura'n gura, poate vrei sa te insoteasca cineva si la magazin sa arate cu degetul ce sa cumperi. Daca citeai de la A la Z vedeai undeva ca sunt date continutul primelor 55 de numere aparute la rusi si vedeai acolo ce vine cu fiecare revista, oricum ai aici http://www.rhcforum.ro/topic/29356-san-gio...a/page__st__120 . Oricum nu cred ca stai tu in pila data de ei si orice altceva ar da la revista este sub orice critica la calitate.
Si daca citeai vedeai ca instructiunile date cu revista sunt partial eronate apropo de punti.

#444 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 20 February 2011 - 02:40 PM

Vezi postareacrios, la 20 Feb 2011, 12:15, a spus:

Bine ai venit, Radu!
N-arata rau ce-ai facut pana acum.
Din pacate nu vei avea continuitate la punti, dar s-ajungem pana acolo.
Solutii exista.
Si ca tot veni vorba, daca n-ai citit pana acum si celalat topic al sectiunii, poti s-o faci.

Bafta!

Ma mut pe celalat topic; continuam acolo (pina ai raspuns tu - eram deja half way prin el :) Mercic de raspuns, oricum)

#445 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 20 February 2011 - 03:45 PM

Vezi postareaDGDaniel, la 20 Feb 2011, 14:02, a spus:

Toti vor mura'n gura, poate vrei sa te insoteasca cineva si la magazin sa arate cu degetul ce sa cumperi. Daca citeai de la A la Z vedeai undeva ca sunt date continutul primelor 55 de numere aparute la rusi si vedeai acolo ce vine cu fiecare revista, oricum ai aici http://www.rhcforum.ro/topic/29356-san-gio...a/page__st__120 . Oricum nu cred ca stai tu in pila data de ei si orice altceva ar da la revista este sub orice critica la calitate.
Si daca citeai vedeai ca instructiunile date cu revista sunt partial eronate apropo de punti.

Nu vreau mura in gura deloc! de ce interpretezi?! Continutul primelor chiar 59 de numere de la rusi l-am vazut si am 2 remarci: unu la mina - continutul, inca de la primul numar - e usor altul decit la noi (rusii au smirghel, noi avem pila) - deci nu stiu in ce masura ma pot baza ca acelasi lucru va fi si aici (daca nu ma insel - pina si continutul primelor 4 numere aparute ca teste de piata a fost altul decit cel de acuma, relativ la accesorii); si doi la mina: daca pina la numarul 59 de la rusi au aparut ca scule o bucatica de smirghel, o pensula si parca inca ceva - ma tem ca va trebui sa-mi cumpar eu restul (desi DeAgostini zic ca or sa ofere tot ce e nevoie); nu de alta - da' daca stau sa adun 100 de numere si abia apoi sa ma apuc de lucru - imi mai tre' o camaruta in apartament. (si sa nu-mi zici ca sticluta aia de 15 g de aracet iti ajunge pentru tot galionul...)
Dupa cum ai vazut, a propos de calitatea accesoriilor oferite de ei am comentat si eu; totusi eram curios; imi cer scuze daca te-am lezat in vreun fel!

Cit despre instructiuni:
1. Am zis si eu ca sint eronate
2. Cred ca am zis destul de clar ca, in nesimtirea-mi - am citit topicul asta DUPA ce ma folosisem deja de instructiunile lor; mi se parea logic sa o fac; altfel nu le dadeau si ne trimiteau direct la instructiunile date de exemplui de tine, nu?
3. Nu stiu cum si de ce ai impresia ca daca am specificat ca am citit de la A la Z postul - am facut-o doar ca sa te lezez din nou pe tine! NU cred ca ceea ce scriu sau felul in care scriu iti da cumva impresia ca as fi un putoi care n-are de lucru altceva decit sa-ti ocupe timpul... De ieri dupa-masa pina azi la ora la care am scris postul de mai sus - nu am facut altceva DECIT sa citesc top topicul (si sa dorm citeva ore, iar doar datorita ignorantei ce ma caracterizeaza). Iar daca dupa ce am citit 23 de pagini de post-uri se intimpla sa nu-mi amintesc 100% tot ce au scris unii sau altii - inca o data imi cer scuze; nu stiam ca-s la oarece examen la facultate, unde inainte de a deschide gura tre' sa fiu sigur ca am tocit bine bine de tot inainte.

In rest - vorba poetului: "numai de bine, ca sa zic asa"

r.

#446 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 20 February 2011 - 04:44 PM

personal, nu sunt de acord cu remarcile lui Daniel. daca e sa tratam problema din punct de vedere personal, cand vezi ca un om nu are decat 4 posturi pe forum si mai si cere ajutor, iti dai seama ca e "disperat" intr-o oarecare masura. nu-mi doresc sa fac pe lupul moralist, dar pentru fiecare dintre noi, problema noastra e cea mai importanta. din punctul meu de vedere, fiecare e liber sa faca ce vrea si sa incerce toate solutiile pe care le crede de cuviinta. dar pentru incepatori as avea un sfat: ascultati ce va spune crios si daca vi se pare ca trebuie sa asteptati prea mult pana sa va apucati de lucru, puteti face tot felul de incercari. exemplu: montezi ancorele cu materialele livrate de revista si incerci sa le vopsesti. nu-ti place cum au iesit sa vezi pe forum ca le-a iesit altora mai bine, atunci nu ai decat sa le refaci. si exemplele pot continua.
pot intelege nerabdarea celor care isi doresc sa faca ceva numaidecat, dar aveti putintica rabdare si rasplata va veni inzecit.

#447 Useril este offline   Mioriticul 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 21 February 2011 - 11:10 AM

Vezi postareaDGDaniel, la 20 Feb 2011, 14:02, a spus:

Tonul mi se pare un pic deplasat, Daniel. Ti-am urmarit posturile, si alaturi de Crios si Traian te aveam in triumviratul celor care stiu cu ce se mananca modelismul si incearca sa ajute si novicii de aici. Sincer, urmaresc si forumul modelshipworld.com, dar acolo nu am vazut astfel de remarci. Indiferent de cat de penibil pare postul unui novice, veteranii celor de acolo il incurajeaza si-i indreapta pasii in directia corecta.

Sper ca a fost doar rezultatul unor nervi de moment, iar aici ai gasit o cale de a-i refula.

Numai bine

#448 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 21 February 2011 - 11:30 AM

Salut raducindrea,
spor in realizarea proiectului, care are meritul de a insufleti aceasta activitate in randul multora care poate vor continua pe linia modelismului si dupa terminarea navei. Nu strica sa mai cumperi ceva si pe langa, aracetul livrat in revista de exemplu este insuficient, mai o pila sau o bucata de smirghel care te vor ajuta si la alte proiecte. Faptul ca ai exersat cu cartoanele iti ofera un avantaj, acolo lucrurile fiind extrem de migaloase.

Remarcile mai dure, in alt context, se pare ca sunt o traditie a forumurilor romanesti unde se produc descarcari ale instalatiilor ce nu sunt bine pamantate uneori. Dar asta e, mergem mai departe. Ideea este ca fiecare (acum vorbesc in general) sa tina seama daca se poate doar de sfaturile constructive si deloc de cele care nu aduc nimic pozitiv.

Aceasta postare a fost editata de stageexp: 21 February 2011 - 11:31 AM

#449 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12688
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 21 February 2011 - 12:01 PM

6. De asemenea, este recomandata folosirea "Search" inaintea deschiderii unui nou topic pentru a vedea daca nu cumva a mai fost discutat subiectul.
4. Cauta

Daca vrei sa intrebi ceva, vezi daca aceeasi nelamurie nu a mai avut-o si altcineva, poate explicatia exista, trebuie doar cautata.

Fara alte comentarii.
Va rog sa va tineti de subiectul curent!

#450 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 21 February 2011 - 12:01 PM

Vezi postareastageexp, la 21 Feb 2011, 11:30, a spus:

Salut raducindrea,
spor in realizarea proiectului, care are meritul de a insufleti aceasta activitate in randul multora care poate vor continua pe linia modelismului si dupa terminarea navei. Nu strica sa mai cumperi ceva si pe langa, aracetul livrat in revista de exemplu este insuficient, mai o pila sau o bucata de smirghel care te vor ajuta si la alte proiecte. Faptul ca ai exersat cu cartoanele iti ofera un avantaj, acolo lucrurile fiind extrem de migaloase.

Remarcile mai dure, in alt context, se pare ca sunt o traditie a forumurilor romanesti unde se produc descarcari ale instalatiilor ce nu sunt bine pamantate uneori. Dar asta e, mergem mai departe. Ideea este ca fiecare (acum vorbesc in general) sa tina seama daca se poate doar de sfaturile constructive si deloc de cele care nu aduc nimic pozitiv.

Intii de toate - multumesc de urari. Eu unul sincer sper ca odata cu finalizarea navei asteia - sa se mai "inmoaie" si sentimentele "jumatatii mele mai bune" si sa pot continua in directia asta :)
De cumparat - deja m-am apucat sa mai iau una alta, ca mi se pare evident ca o sa fie nevoie; plus ca, in fond - si daca nu ma mai tin de modelism - cu sculele tot ai ce face....
Ma bucura ca stii cum sta treaba cu paper-crafting-ul; e de-a dreptul innebunitor citeodata cind ai de lipit cite-o bucatica ce n-are mai mult de 2-3 milimetri, dar tre' sa fie la final - 3D :) Pina si pensetele par inutile :))

Cit despre remarcile dure - da, sint de-acord cu tine ca asta pare a fi traditia; si de obicei chiar ma amuza genul asta de replici, insa de data asta chiar m-am simtit eu atacat pe nedrept :( Oricum - cu Daniel s-ar zice ca am reparat neintelegerea, in privat :) Deci, vorba lu' Shakespeare: "all's well that ends well"

#451 Useril este offline   Piniuli 

• Membru deplin
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 20-September 09

Postat 22 February 2011 - 12:51 PM

daca vrea cineva primele 3 numere la 50 RON + transport sa lase un PM. Sunt complete cu exceptia unei pensule care lipseste. Biblioraftul si DVD-ul inclusiv.

Aceasta postare a fost editata de Piniuli: 22 February 2011 - 01:10 PM

#452 Useril este offline   popacatalin68 

• Membru deplin
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 22-February 11

Postat 23 February 2011 - 06:41 AM

SURPRIZA !!! NUMARUL 4 NU A APARUT LA PLOIESTI !! LA VOI IN ORAS ???

#453 Useril este offline   shomoiogu 

• Membru deplin
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 03-March 09

Postat 23 February 2011 - 08:50 AM

Nici... la Brasov, dar din cate am inteles de la vanzatoare nu sunt motive de ingrijorare.
Cica vine maine :friends:

Aceasta postare a fost editata de shomoiogu: 23 February 2011 - 08:53 AM

#454 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 23 February 2011 - 09:05 AM

"WHERE IS TASK FORCE THIRTY FOUR RR THE WORLD WONDERS". Se pare totusi ca va aparea maine.

#455 Useril este offline   Mihaly_Lazslo 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 15-February 11

Postat 23 February 2011 - 09:15 AM

Nu trebuie sa ne inpacientam ...de data asta DaG va scoate mai multe numere decat in ani trecuti ..... Au investit o gramada de bani in publicitate pe canalele TV private investitia asta o sa o amortizeze in cateva zeci de numere eu zic ca suntem in siguranta un timp :friends: , trebuie sa fim optimisti si daca o sa apara macar jumate din corabie eu zic ca o sa avem sanse sa o terminam din resurse propri .
De data asta chiar sau vandut zeci de mi de bucati DaG chiar are posibilitatea sa faca o gramada de bani ( pe criza asta sunt buni :)) ) cu barca asta presimt eu ca de dragul profitului seria o sa continue ( sper sa nu scada interesul publicului in timp ) .

#456 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 23 February 2011 - 09:57 AM

Probabil ca dureaza ceva pana strecoara in fiecare revista un anunt tiparit de genul:

"Va multumim pentru interesul acordat, dar din motive obiective ce tin de imbunatatirea calitatii corabiei,suntem nevoiti sa intrerupem temporar aparitia.Vom continua in curand seria, iar pentru cititorii nostri care deja au achizitionat cele 3 numere avem si un cadou special care consta intr-un kit complet de nava la scara 1:50 si un set de scule.
Ne cerem scuze inca o data"

Aceasta postare a fost editata de Pletila: 23 February 2011 - 10:07 AM

#457 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 23 February 2011 - 11:03 AM

Vezi postareaPletila, la 23 Feb 2011, 09:57, a spus:

"Va multumim pentru interesul acordat, dar din motive obiective ce tin de imbunatatirea calitatii corabiei,suntem nevoiti sa intrerupem temporar aparitia.Vom continua in curand seria, iar pentru cititorii nostri care deja au achizitionat cele 3 numere avem si un cadou special care consta intr-un kit complet de nava la scara 1:50 si un set de scule.
Ne cerem scuze inca o data"

:friends: Da! La asta nu m-am gandit. :lol:

Tipul de unde am luat eu numarul 2 si 3 a zis ca apare maine ca azi n-a avut loc de aia cu pictura asa ca daca nu mai merge cu corabia, ne facem pictori. :cray:

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 23 February 2011 - 11:04 AM

#458 Useril este offline   RaduV 

• Nou venit
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 10-March 10
  • Interests:MODELISM

Postat 23 February 2011 - 12:50 PM

NICI IN BUZAU NU A APARUT NR. 4. VANZATOAREA DE LA CHIOSC MI-A ZIS CA E POSIBIL MAINE. A DAT VINA PE VREME.
SPER SA NU AVEM IAR MAREA SURPRIZA DIN PARTEA EDITORULUI.

#459 Useril este offline   MalasorteChris 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 15-January 10

Postat 23 February 2011 - 01:21 PM

Vezi postareacrios, la 23 Feb 2011, 11:03, a spus:

:lol: Da! La asta nu m-am gandit. :cray:

Tipul de unde am luat eu numarul 2 si 3 a zis ca apare maine ca azi n-a avut loc de aia cu pictura asa ca daca nu mai merge cu corabia, ne facem pictori. :lol:

Bafta!

Razi tu razi crios. Da de suparare cand am auzit ca nu ma intorc cu "Mari corabii" acasa era sa cad in plasa cand vanzatorul mia spus: "Dar pana maine, vezi ca azi a aparut o revista interesanta, tot de la DeAgostini, care poate iti va placea. Dai la copil sa picteze". O doamna in fata mea o cumparase deja, asa ca o studiasem din priviri. Apoi cand m-am uitat mai atent am si facut calculul in minte cate pensule si acuarele (pinguin- nu ai cum sa nu stii de ele) pot cumpara de banii care i-as da pe revista. I-am spus vanzatorului "pas" si la copil i-am spus ca ii cumpar o carte de colorat si a fost la fel de fericit. Oricum cu pictura a incercat deja si stie sa isi picteze toate hainele si sa pastreze coala curata. Iar eu ca un tata "cool" ii spun :friends: spre disperarea dragei lui mamici.

O zi buna. :hi:

Aceasta postare a fost editata de MalasorteChris: 23 February 2011 - 01:22 PM

#460 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 23 February 2011 - 02:31 PM

Pana la problemele vamale ganditiva ca Grecii o tin in greve si daca va aduceti aminte cei care cumpara Lumea Aviatiei au fost si acolo una sau doua intarzieri de genu asta.

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul