Forum Machete,Modelism,Hobby: Arc Photo Studio - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Arc Photo Studio ...ajutor !

#1 Useril este offline   utzy 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 02 November 2009 - 08:18 AM

Va salut . Am o camera foto digitala Canon A410 care a venit insotita de un soft pentru prelucrare poze , respectiv Arc Soft Photo Studio , pe care am invatat invatat sa lucrez in proportie de 60% . Rog pe cei care stiu sa lucreze in acest program : - cum sa prelucrez fotografia cu Globul ( de mai jos ) incat atunci cand o descarc pe un sitebuilder sa-mi apara doar Globul fara fondul de umplere alb ? ; - cum se numeste operatiunea ?; - daca poate fi prelucrata in acest soft , eventual pasii de efectuat ; - daca nu merge cu Arc Photo studio poate recomandati un soft free . Daca nu m-am exprimat corect incat sa ma fac inteles va rog sa ma intrebati . Multumesc anticipat .

Imagine postata

#2 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 02 November 2009 - 08:40 AM

In principiu operatiunea de indepartare a backgroundului este una simpla mai ales atunci cind backgroundul este intr-o singura culoare. Adica undeva trebuie sa poti face selectie dupa culoare. SELECT / COLOR RANGE . Selectezi albul apoi dai SELECT / INVERSE pentru a selecta restul in afara de alb. COPY, dupa care dai NEW pentru crearea unei noi poze unde trebuie sa alegi varianta cu background transparent, si PASTE in noua poza. Noua poza trebuie salvata in format PNG sau GIF (cu optiunea background transparent). Nu stiu daca softul tau stie asta si nici nu stiu un soft free daca face asta. Ce ti-am scris eu merge in Photoshop de la Adobe. Daca nu te descurci, posteaza poza si am sa ti-o fac eu.

#3 Useril este offline   utzy 

• Membru deplin

Postat 02 November 2009 - 08:53 AM

Multumesc , o sa vad ce pot sa fac . Am multe poze de prelucrat , deci deranjul ar fi cam mare . Daca vrei soft-ul da-mi id-ul de mess , pe MP si ti-l dau si tie . E foarte misto , doar sa te obisnuiesti cu el .

#4 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 02 November 2009 - 01:54 PM

Se pare ca ai Arc Soft Photo Studio versiunea 5.
In Manualul lui :lol: zice asa:
Imagine atasata: eraser.JPG

Deasemenea poti incerca cu Microsoft Photo Editor care este o componenta Office 97 (daca ai o versiune mai noua de Office vezi aici )

deschizi imaginea, alegi asta

Imagine atasata: transparenta.JPG

si dai clic pe zona de culoare pe care o vrei transparenta.

Dupa cum zicea si marhaba: TREBUIE sa salvezi *.gif sau *.png ca sa suporte transparenta. (dealtfel te va atentiona si programul cand vrei sa salvezi)

#5 Useril este offline   utzy 

• Membru deplin

Postat 02 November 2009 - 11:50 PM

Vezi postareamarhaba, la 2 Nov 2009, 08:40, a spus:

In principiu operatiunea de indepartare a backgroundului este una simpla mai ales atunci cind backgroundul este intr-o singura culoare. Adica undeva trebuie sa poti face selectie dupa culoare. SELECT / COLOR RANGE . Selectezi albul apoi dai SELECT / INVERSE pentru a selecta restul in afara de alb. COPY, dupa care dai NEW pentru crearea unei noi poze unde trebuie sa alegi varianta cu background transparent, si PASTE in noua poza. Noua poza trebuie salvata in format PNG sau GIF

Am urmat pasii , nu merge . Am inversat selectia , a mers , am copiat globul , am deschis poza noua si am lipt globul . Am salvat GIF si am bifat optiunea transparent . Am incarcat pe site si a aparut tot cu fond alb . La poza noua , inainte de a lipi globul am incercat si varianta cu layer si tot asa , apare fondul . Ce face de fapt optiunea layer ?

#6 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 03 November 2009 - 08:08 AM

Layer inseamna STRAT. Cind deschizi o fotografie , ea este un singur strat (layer). Daca mai adaugi ceva la ea sau compui o fotografie din mai multe elemente, fiecare element este un layer. Lucru cu layer-e iti permite sa lucrezi separat pe fiecare element din poza. Asta fiind desigur o explicatie destul de simplista.
In cazul tau trebuie sa ai grija ca in momentul in care deschizi noua poza, aceasta sa fie FARA background (adica background transparent) (cind dai NEW ai acolo jos o optiune cum sa fie backgroundul si il pui pe transparent)

Am incercat cu versiunea 6 (trial) de la softul tau si merge. Doar ca am facut selectia cu MAGIC WAND pentru ca nu am gasit "select color range "p-acolo. Dar ideea e ca merge.

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 03 November 2009 - 08:26 AM

#7 Useril este offline   utzy 

• Membru deplin

Postat 04 November 2009 - 10:00 AM

Iar salut . Am descarcat si eu Arc Photo 6 , am urmat iar pasii ( cu Magic Wand ) , la poza noua deschisa setez background-ul transparent , salvez GIF si tot nu merge :lol: . Acum lucrez cu GIMP 2 si , urmind aceeasi pasi , merge . Totusi am insistat cu Arc deoarece sunt familiarizat cu acest program .

marhaba te rog poate imi spui pasii care ai facut tu la Arc Photo 6 , poate omit eu ceva !!!

#8 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 04 November 2009 - 10:13 AM

Selecteaza cu Magic Wand portiunea alba, apoi select/inverse, copy. Dai New si acolo ai grija sa fie pe background transparent. Apoi paste si salvezi ca PNG. Imposibil sa nu mearga, cum spuneam am incercat cu trialul gratuit de la ei de pe site.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi