Forum Machete,Modelism,Hobby: Pune-ti umarul la diorama! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pune-ti umarul la diorama! Peisaj controversat

#1 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 18 November 2005 - 11:01 AM

Am nevoie de ajutor, am interpelat si cu ocazia Expo dar tot nu sunt lamurit, ce este acest butoi-pubela-panou electric din fundal, cum arata...
Foto este propice pentru o diorama, secventa este inedita dar cu "peisajul" astept propuneri, sugestii.
Imagine postata

#2 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 18 November 2005 - 11:21 AM

Sa fie oare o ghereta de vindut bilete? in fata ei cu siguranta este un cos de gunoi,pe care soldatul cu spatele si-a pus neregulamentar arma.Chestia aia cilindrica din spate poate fii o ghereta de bilete fiindca are usa de acces.La fel de bine poate fi si toneta de ziare.

#3 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 18 November 2005 - 11:28 AM

Pletila, la Nov 18 2005, 11:21 AM, a spus:

in fata ei cu siguranta este un cos de gunoi,pe care soldatul cu spatele si-a pus neregulamentar arma.

Cred ca e o iluzie optica! Mie mi se pare ca soldatul tine arma in mana, iar chestia care pare cos de gunoi apartine de fapt 'cosmeliei" care pare a fi o "chestie" de electrica!

#4 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 18 November 2005 - 11:33 AM

Bine dar atunci intreg ansambul verde din tabla poate fi o instalatie apartinand societatii "Electrica". poate un transformator pt. iluminat public...

#5 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 18 November 2005 - 11:49 AM

Asta o sa fie o provocare Alexie. Tanchistu (cu Dragunov in mana...?!) il mai faci cumva (un kit ICM eventual) dar soldatul? Iti trebuie casca acea specifica romaneasca, uniforma cred ca e si ea specifica, diferita putin de cea ruseasca.
Si apropo de tanchist, daca folosesti o casca din WW2 sa stii ca nu e buna . Cele moderne sunt diferite.

#6 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 18 November 2005 - 12:11 PM

Tanchistul a avut un bunic mort in WWII. De la incorporare el foloseste casca care a apartinut bunicului. :angry: :-) :-o
Pletila, pe chioscul ala de vandut bilete este un cap de mort. Cred ca tot ansamblul apartine de Electrica.

Alexie ai si o poza mai mare? Daca nu , nu-i bai, daca da, ar fi buna.

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 18 November 2005 - 12:13 PM

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12687
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 November 2005 - 12:27 PM

Alexie, pare o iluzie optica
1. lumina venita "din afara" coroborata cu zonele intunecate 6 si 7, da senzatia de curb.
2. ivarul usii
3. baza dreapta
4. obiect in alt plan, vezi si pusca. Probabil strins lagata ca utilitate de cuita mai mare.
5. banda mai luminata creaza senzatia de cilindru.
8. si 9. pare a fi acelai "obicet" ce se contiua de o parte si alata a "cilindrului". Daca era o poarta metalica, aceasta inchidea ...nimic :angry:
Parerea mea. Nu este un cilindru ci un post de transformare/distribuitie, legat poate de constructia metroului (cam pe unde a fost facuta fotografia?) sau de un alt santier din zona. Astfel de posturi erau in organizarea unui santier si erau vopsite in verde!
Chioscurile de ori ce fel erau vopsite in alte culori.
Parerea mea!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: normal_Revolutie.jpg

#8 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior
  • Postari: 140

Postat 18 November 2005 - 01:47 PM

Si eu cred ca e un post de transformare, ceva, ca are poza de buletin a lu' domu' ala slab, osos, cu oase incrucisate. :angry:

#9 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior
  • Postari: 415

Postat 18 November 2005 - 04:34 PM

Dar faptul ca tanchistul foloseste un PSL(SVD), mi se pare si mai ciudat... :angry:

#10 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 19 November 2005 - 01:21 PM

Aici sunt fotografiile originale pentru cercetare si inspiratie.

#11 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 16 December 2005 - 11:26 AM

Dupa cercetari si documentari serioase se impun urmatoarele concluzii:
Cele doua ONzN-uri (Obiecte Nezburatoare Neidentificate) nu tin de Electrica, ei in 1989 renuntasera de mult la cabinele alea rotunde. Cel mai probabil tineau de ITB (actual RATB) sau de un santier din zona, daca exista asa ceva.

#12 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 16 December 2005 - 12:01 PM

Eu am totusi cateva mici nelamuriri. In primul rand chiar nu stiu ce cauta un PSL in mana unui tanchist.
A doua problema e ca PSL-ul ala nue tinut cum trebuie. Eu in armata asta am facut, am tras cu PSL-ul asa ca mai stiu cate ceva. Pai daca nu proptesti arma cu cureaua bine stransa de brat, sigur ramai fara clavicula si daca ti ochiul asa aproape de "ochiul suplu" adica de ocluzorul de cauciuc fixat la luneta, sigur vei avea probleme.

#13 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 16 December 2005 - 12:38 PM

Tanchistul ala foloseste PSL-ul doar pentru "te uiti si privesti" nu pentru a trage. Arme se pare ca au fost din belsug dupa cum se vede si soldica are una in brate si una in spate. Iar cu reculul nu-i chiar asa de groasa treaba. Vechile ZB-uri aveau un recul mult mai mare si nici o protectie a patului. Pe de alta parte luneta PSL-ului este asa facuta ca daca nu apropii ochiul nu poti ochi corect.

#14 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4974
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 16 December 2005 - 12:43 PM

"Chestia aia rotunda" e chiar rotunda ,ceva electric, hell, are chiar elemente decorative pe "acoperis" . Norocul tau alexie este ca am una chiar pe linga casa mea. Nu am aparat foto, dar daca vrei, poti sa o vezi "live" pe strada Sfintul Stefan. linga restaurantul izvorul rece

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 16 December 2005 - 12:46 PM

#15 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 16 December 2005 - 01:24 PM

ok, hai sa intru putin in detalii, sa zicem mai tehnice. Reculul la PSL e destul de mare, de aia are si recuperatoarele de recul in pat - adica trei suruburi cu arc.

Iar luneta, cu asta e alta poveste: PSL-ul are doua tipuri de lunete unele scurte care au si "ochi suplu" adica acel ocluzor de cauciuc si astea sunt de fabricatie romaneasca - sunt facute la IOR si unele lungi, de fabricatie ruseasca - lunete care se regasesc si pe armele cu luneta de tip Dragunov.

Asta din poza e luneta romaneasca - se vede dupa suruburile de reglaj (luneta ruseasca nu are suruburi de reglaj, se regleaza prin rotirea unor rozete coaxiale cu lentilele - trei la numar si mai are si capac aparatoare anti-reflectie adica daca-ti bate soarele in lentila, sa nu luceasca si sa te faca vizibil la inamic.

Oricum capacul anti-reflex il au toate - se vede treaba ca nenea tanchistul vede prin acel capac care este din plastic!

#16 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 16 December 2005 - 02:57 PM

Cu alte cuvinte, poza e trucata, ceea ce arata acolo nu se putea intampla si nu s-a intamplat, alexie sper ca nu ai inceput lucru la diorama ca iei plasa. :-o :-P :-o Este oricum prima diorama unde au inceput carcotelile inainte sa inceapa diorama.

Cutia aia sigur e de curent, dar nu tine de Electrica. 109 pe aia de langa tine nu scrie nimic?

Aceasta postare a fost editata de OlafTheViking: 16 December 2005 - 02:58 PM

#17 Useril este offline   mielu 

• Membru senior
  • Postari: 2251
  • Inregistrat: 30-November 04
  • Interests:Aviatie, blindate

Postat 16 December 2005 - 03:31 PM

Pe ea este un afis: " Concert Stefan Banica jr. in duet cu Andreea Marin". :-o

#18 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 16 December 2005 - 03:41 PM

Atunci nu e de curent ca ar fi scris " Pentru prima data in Romania, laSala Polivalenta, in concert, celebra formatie AC/DC" :-o

#19 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4974
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 16 December 2005 - 04:31 PM

Gata, am fost azi pe acolo si am facut 3 poze, pina m-au gonit urmasii tanchistului cu luneta, caci e pozitionata in fata unei ambasade....Scrie mare pe ea...GAZE...pericol de explozie.
Imediat cum gasesc cablul usb, voiu posta prada.

#20 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 16 December 2005 - 07:42 PM

Citeaza

Gata, am fost azi pe acolo si am facut 3 poze, pina m-au gonit urmasii tanchistului cu luneta, caci e pozitionata in fata unei ambasade....Scrie mare pe ea...GAZE...pericol de explozie.Imediat cum gasesc cablul usb, voiu posta prada.

Ai avut noroc ca nu te-ai dus noaptea sa citesti la lumina brichetei :-o :-o :-P

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi