Cumpar kit de Messerschmitt Bf 109E 1/72 nou
Postat 27 August 2010 - 10:51 PM
Are cineva o opinie despre kitul acesta?
http://www.parcmodels.ro/p_Messerschmitt-B...3E4-5152_7.html
Nu am gasit niciun fel de review pe Internet despre el. Ce inmatriculari are? Care este calitatea kiturilor Amodel?
Postat 28 August 2010 - 12:45 AM

Sugestia mea ar fi sa iei kitul Parcmodels:
http://www.parcmodel...9-E4-230_1.html
sau
http://www.parcmodel...9-E3-229_1.html
Nu exista mai bun.
Daca vrei decaluri de Bob, cauta separat...techmod sau propagteam
Ambele sint suficient de ieftine ca impreuna cu kitul de la Parc sa iesi la un pret excelent.
Postat 28 August 2010 - 02:29 AM
Despre kitul Parcmodels, am gasit ceva aici: http://www.modelimex.com/detail/aircraft/1...f-109-e3-ex-icm, unde zice ca e ex-ICM. Din pozele continutului, pare mai ok decat Amodel. Din ce punct de vedere spui ca e cel mai bun? Presupun ca al detaliilor. Din ce am cautat pe net despre kituri de 109E la 1/72, aveam impresia ca cel de la Tamyia ar fi cel mai bun: http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2004...ewka_bf109e.htm. Din pacate pare imposibil de gasit undeva de vanzare.
Postat 28 August 2010 - 11:30 AM
Daca ai fi cautat mai mult , ai fi gasit poate si asta:

Daca vrei sa-l construiesti cu ochii legati si nu-ti pasa de dimensiuni si forme, ia fara grija Tamyia.
ICM/Parc este bazat pe Tam, dar are fuselajul corectat. Toate piesele sint incredibil de fine.
Fara acreli inutile, eu unul nu mai inghit de mult treaba cu Tamy-gawa care's "cele mai bune".
Acum lucrez la niste Spituri la 1/72 si nu mi-a venit a crede cit de " pe linga" e "cel mai bun" kit de Spitfire , de la Tamyia.
Nu are nici o treaba cu realitatea. Exemple ar mai fi, destule.
Postat 15 September 2010 - 08:01 PM
Iata "cel mai bun kit de 109" existent (de la Parcmodels):

Bine ca are cele mai precise dimensiuni la milimetru, ca altfel poate sa aiba coada stramba

Bani aruncati pe fereastra.
Calitatea romaneasca loveste din nou! Acum sa ma injurati ca nu sustin firmele de modelism romanesti, dar o sa ma gandesc de sapte ori inainte sa mai cumpar ceva produs la noi.
Aceasta postare a fost editata de Dragos_P: 15 September 2010 - 08:13 PM
Postat 15 September 2010 - 08:25 PM
Citind ceea ce ai scris, am sarit (fript) sa extrag din stiva exemplarul meu pentru comparatie, insa am constatat altceva.
Dupa extragere de pe culea dedicata fuselajului, la fel stau labartate si la mine cele doua jumatati, insa prin apropierea capetelor fuselajul e drept.
Ia priveste te rog si tu putin la axa trasata (tot la repezeala) la vederea de sus a fuselajului postat de tine :

Eu unul il vad drept.
Nu tin partea nimanui insa eu unul as fi luat mai mult la puricat exemplarul din posesie, inainte sa fac afirmatii de genul celei (din graba-sunt convins) scrise de tine mai sus.
No offence, please.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 15 September 2010 - 08:25 PM
Postat 15 September 2010 - 08:56 PM
Fratele Edi a grait bine cand a spus ....."Daca vrei sa-l construiesti cu ochii legati si nu-ti pasa de dimensiuni si forme, ia fara grija Tamyia."
P.S.- kitul e produs in Ucraina (ICM), nu e facut la noi!
Nu fii suparat degeaba! Ai sa vezi ca daca i acorzi atentie o sa iasa ceva frumos din el!
Spor!
Postat 15 September 2010 - 10:41 PM
Ai sa vezi, dupa ce muncesti putin, ca e un kit excelent. Matrita, mai exact, e excelenta. Eu in principiu, am luat vreo 5 ICM-uri, 2 ParcModels, si vreo 4 Tamyia. La inceput, kit-urile ParcModels aratau mai bine - asta acum vreo 6 ani. Pe de alta parte, si cele ICM aratau mai bine acum vreo 7 ani. Matritele imbatranesc si ele.
Edy te-a sfatuit bine si corect, iar prietenia lui cu dl. Pavel nu are aici nicio legatura.
Problema ta se rezolva simplu - cu adeziv. Dupa o temeinica potriveala, lipeste jumatatile cu unul de calitate si lasa-l la dospit.
Din cauza curburii, vei vedea ca rezultatul e tensionat / strans inspre intrados. Si asta se va rezolva dupa ce vei introduce interiorul (podeaua si peretele spate). Iar cand vei fixa si aripile, "ai sa prinzi ... aripi"

Acuma - dupa mine, chestiile nasoale la kiturile ParcModels de 109E sunt:
- daca vrei un E3, ai nevoie de alta cupola (mai subtire, mai clara, mai cu profile);
- decalurile (de multe ori proaste);
- bavurile (nu e un capat de tara).
Succes!
Postat 16 September 2010 - 05:49 AM
Postat 16 September 2010 - 08:29 AM
Am facut in jur de 10 kituri de 109E de la Parc, unele aveau deformarea asta dar nimic ce nu s-a rezolvat cu un strop de superglue, un cirlig si un elastic.
Poti lipi intai fuselajul posterior. Botul se va rezolva de la sine cind pui capota si lipesti aripile.
Ca sa citez un "guru" al modelismului romanesc care imi propunea o cupola de lancaster pentru un f-105 , "asta nu e o problema pentru un modelist adevarat" :))
Toate firmele au probleme din astea, iti atasez o poza cu spitul meu mkvIII de la Hasegawa, kit "state of the art" pe care am dat 15 lire (in cazul kitului ICM/Parcmodels, plasticul moale chiar o sa te ajute, spre deosebire de cel casant al kitului meu) :

Postat 16 September 2010 - 09:59 AM
Apoi, sorry, machetismuul este 90% transpiratie si restul ...munca! Faptul aca acele jumatati de fuselaj sunt nitel curbate, este cea mai mica problema pe care poti sa o ai!!
Asa ca, fara suparare, te-ai aprins cam tare si ...pe degeaba!
Spor la treaba, ca vorba aceluiasi 1-0-9, niste scosi si un cirlig de rufe se gasesc prin casa!!
Postat 16 September 2010 - 03:06 PM
Nu trebuie sa te sperii de fiecare piesa care este strimba. Ataita timp cit fiecare latura si parte este egala cu cealalta nu trebuie sa iti faci probleme!
Iti propun sa lipesti fiselajul pe segmente, potrivind jumatatile care se imbina permanent! Merge, iti spun eu! Am facut mai multe machete ICM si toate erau asa strimbe. Inclusiv ultimul Mustang ICM...
Iti mai propun inca ceva, inbina provizoriu cele doua jumatati si lipestele cu banda adeziva, ia vezi cum arata?! Pune si o poza aici!
Postat 17 September 2010 - 07:05 PM

Ce e suparator, exista totusi o mica zona defectuoasa daca o privesti dintr-un unghi, ar trebui sa fie convexa si este putin concava, am indicat zona cu sagetile rosii.

Postat 17 September 2010 - 07:20 PM
Postat 17 September 2010 - 08:08 PM
Aceasta postare a fost editata de dany: 17 September 2010 - 08:12 PM