traian, la 5 May 2011, 13:09, a spus:
Cand sunt mai multe punti iar destinatia marfurilor e cala (asta e de obicei) gurile bocaportilor sunt unele sub altele
Da, undeva unde să ajungă biga.
Și eu am de gând să fac bocaport, dar fals, adică doar capacul, care să nu se deschidă, că oricum e înăuntru. Nu intenționez să decupez vreo deschizătură.
raducindrea, la 5 May 2011, 18:14, a spus:
e CRIMINAL sa pui puntile la locul lor cu coastele puse la locul lor si pe sub filele lasate lungi....
Poate există și alte variante.
La covertă (celelalte le făcusem înainte de a veni pe forum și nu mai reiau) am lăsat locuri, nu „mustăți”, și intenționez să așez semipunțile, să lipesc pe ele provizoriu mici bucăți de file (resturi de 1 cm) peste îmbinare, să scot semipunțile, să le filez afară, decupez filele unde vin coastele, las locuri unde vin filele de acoperire a îmbinării cu partea de mijloc (unde sunt lipite bucățelele alea), scot bucățelele, lipesc definitiv semipunțile și apoi lipesc doar filele de 7 cm care vin peste îmbinare. În felul ăsta evit file lăsate lungi și lucrul între coaste.
Nu zic să nu migălești, dar eu nu stau foarte bine cu timpul, încerc să învăț și fac ce pot.