Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 14 June 2011 - 09:06 AM

Eu ma rezum doar la tipul asta de pupa, mi-a placut mult:

:)))))!! Nici intr-un milion 500 de mii de ani! :))) Oricum e tema de gandit pentru unii colegi mai dibaci!!
Aceasta postare a fost editata de SorinR: 14 June 2011 - 09:07 AM
Postat 14 June 2011 - 04:55 PM
Postat 14 June 2011 - 07:39 PM
SorinR, la 14 June 2011 - 04:55 PM, a spus:
Nu ma lua cu termeni romanesti, ca nu-i stiu ... dar din ce am inteles vrei sa stii cum imbatranesc lemnul ... e siplu
1."Peretele" am folosit una din cele mai siple metode ( nu mia placut...prea intunecat...asa ca sunt sanse sa-l schimb ) ... dai o fuga la magazinul pictorilor si ...
http://www.galeriart...p?idproduct=401
... pentru inceput doar "710 Bitumen patina" ... si daca tot esti la magazin mai ia si un creion pastelat pentru crapaturile din podea

2. Puntea(-tile)... aci e un pic mai complicat ( dar poti folosi si 710...daca ... ) ... pe scurt e asa (cum am mai mult timp pun si poze pas cu pas...)
a. dai marginile filelor cu creionul pastelat si le lipesti (murdar lucru...e cum ai intra in camasa alba intrun depozit de carbune ...)
b. razuiesti...anume razuiesti cu o sticla,lama... Nu slefuiesti !!! ... pana vine vecinul si-ti zice gata ca a inebunit el nu tu...
c. dai de 2 ori cu bait , cu interval de uscare
d. faci gaurele pentru cuie... pui scobitori cu lipici (poti doar gaurile ca tot o sa se vada) ...
e. vezi punctul "b"
f. dai cu bait "nuc"* dezolvat cu apa (ca cam

... urmatoarea litera

...Slefuire cu ceva foarte fin...cat mai fin ... iara bait nuc cu tus... pana obtii rezultatul care iti place ...
pare mult...dar cel mai greu e sa astepti sa se usuce prima mana de bait (p.C)
*se poate si "stejar"
P.S.
NU direct pe curat ... TESTE !!!!...eu am bagat la gunoi doua reviste de file
Postat 14 June 2011 - 07:55 PM

Am vre-o 3 corabii nebaituite, neprelucrate cu patina sau altceva; lumina si timpul au dat un bait minunat pe ele.

Postat 14 June 2011 - 08:21 PM
Ady, la 14 June 2011 - 07:55 PM, a spus:
Cum zis Toma Caragiu "Dracu' ştie... Vă jur, vă jur că nu ştiu nimic."
... si de la mine ... mie imi place procesul de constructie ... informatiile pe care le acumulez ... experientele pe care le traiesc ... si la urma urmei un test "daca el a putut - eu pot?", iar ce va fi cum va fi ... vezi cu ce am inceput acest post ...
da poate eu la sfarsit vreau sai dau drumu la apa ... si sa filmez cum se duce la fund

P.S.
El a putut ... eu nu vreau sa astept o vesnicie!

Aceasta postare a fost editata de staric: 14 June 2011 - 08:32 PM
Postat 14 June 2011 - 09:12 PM
staric, la 14 June 2011 - 08:21 PM, a spus:
Niste detalii excelente, extraordinare, impresionante, dar in ultima fotografie, parapetul de pe puntea aia superioara de la pupa este atat de jos ca il poti socoti inexistent, cei ce vor sta pe puntea aia in realitate vor fi aruncati peste bord la ruliul navei, sau nu m-am prins eu de ce a vrut sa faca autorul? Oricum eu socotesc ca ala este parapetul, pentru ca are copastia pusa peste el. NUUUU???!!! Sau iar vorbesc pe de laturi?
Postat 14 June 2011 - 09:13 PM
Postat 15 June 2011 - 09:52 AM
Saptamana "aviatoare" pauza, vin 2 tunuri, apoi niste scari si niste baghete, debia peste 3 saptamani vin parapetii de la puntea teuga si peretele ce face separarea bucatariei (de sub puntea teuga) si coverta!! pana atunci mai dam cu ceva rom pe corabie!!
Aceasta postare a fost editata de SorinR: 15 June 2011 - 10:24 AM
Postat 15 June 2011 - 01:16 PM
Postat 15 June 2011 - 05:24 PM
SorinR, la 15 June 2011 - 01:16 PM, a spus:
Hi, hi... De mine e vorba, nu? Ete, ca sa pierzi tu pariul nu pun nicio poza azi.
Acu pe bune. Am montat parapetul de la pupa. Problemele aparute, minore si rezolvabile.
Acu' umplu cu polistiren extrudat zona calei si intre coaste asa cum ziceam intr-un post anterior. Treaba e totusi de durata.
P. S. Poate pun totusi niste poze ceva mai tarziu.
Postat 15 June 2011 - 07:01 PM
Am montat si pompa aia sa n-o ratacesc pe undeva. M-m cam chinuit, ca lipisem sorbul. Pina la urma am reusit. Nu ajunge sorbul ala pana in santina ca ma impiedica puntea aia pusa peste rand. Dar voi masca eroarea cu oarece marfuri din cala.

Si inceputul fazei cu polistirenul.

@john Si nu pui glajda la "casuta carmaciului" ca sa nu-l bata... valurile, vanturile...
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 June 2011 - 07:31 PM
Postat 16 June 2011 - 07:25 AM
Interesanta faza cu polistirenul, dar oare nu trebuia sa pilesti coastele inainte?
Crezi ca sa mai mearga bine dupa ce lipesti polistirenul? Din cate stiu ala se face varza daca dai cu pila pe el