Salutare,
Intii postasem pe topicul vechi - si abia apoi am vazut ca exista asta; asa ca (daca ma primiti si pe mine in barca voastra....) - mai jos e ce scriam acolo, cu raspunsul lui crios:
Buna ziua tuturor,
Dupa ce am citit de la A la Z toate postarile din topicul asta - m-am hotarit sa imi fac si eu cont si sa-mi zic "pasul" :)
Asa ca:
1. Cel putin teoretic - cochetam de ceva vreme cu ideea modelismului, doar ca pina acuma nu m-am gindit niciodata serios sa ma apuc; cred ca unul din motivele principale ar fi faptul ca m-ar si nenoroci nevasta-mea daca m-as apuca de "aruncat" bani pe kituri.... Oricum, ideea e ca pina acuma m-am limitat la papercrafting in principal. Si...odata ce treci de un anumit nivel - si papercraftingul e un hobby care presupune mult mult timp, si mai multa rabdare si vreo citiva nervi printre ele. Avantajul e ca e mult mai ieftin. Iar rezuitatele finale sint poate la fel de "rewarding" ca si in alte domenii; mai ales daca vrobim de modele complexe (ex.: http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter...ent/papercraft/ ) care mi-e in lucru acuma sau de instrumentele muzicale oferite gratis de Canon.
2. Am vazut reclama la "barca din revista" si mi-am zis ca e un moment bun si o ocazie cit se poate de prielnica sa ma apuc si de chestii mai serioase. Habar nu aveam la ora respectiva de tentativele din 2005 si 2010. Desi - nu cred ca mi-ar fi schimbat dorinta de a ma apuca de galion. Relativ la pret si timp - e EXACT cum ziceau vreo 2 antevorbitori - ambele sint chestiuni absolut subiective, deci discutiile pe tema asta nu-si au rostul. Si iarasi vorba cuiva - eu in mod cert dau mai mult pe tigari decit o sa dau pe barcuta....
3. Acuma vorbind strict de ce e in interiorul pungulitelor de plastic (avind in vedere ca nu m-am putut rabda, si dupa 3 numere - m-am apucat de asamblat...): prima observatie ar fi ca desi sint foarte finut si dragut taiate piesele - nu e asa simplu cum zic baietii ca ar fi; cind e sa le pui laolalta - constati ca o coasta e mai groasa, alta mai subtire si ca mai ai de ajustat sanatos; nu c-ar fi o problema, da' no... Apoi: mi-ar fi placut sincer sa fi vazul topicul asta inainte de a ma apuca; nu de alta, dar ca si novice - n-aveam alta sursa de inspiratie decit carticica si DVD-ul lor: ori acolo puntile sint facute ca si cum ar fi de sine statatoare; si nu mi-a trecut prin cap ca de fapt nu e nici pe departe asa - pina n-am vazut pozele lui crios; da'...e "futile" acuma sa mai comentez (ma gindesc doar la ce alte sfaturi "utile" or mai aparea pina la sfirsitul colectiei...). Partea trista e insa ca, desi in primele 2 numere ale revistei - numarul baghetelor de balsa e FIX cit e necesar (desi logic mi s-ar fi parut ca macar 1-2 sa fie in plus, pentru cei mai "clumsy" dintre novici) - in numarul 3, unde sint 2 jumatati de punte impreuna - nu-ti ajung scindurelele... lipsec "doar" vreo 6 bucati. Ceea ce mi se pare cel putin ciudat....(oricum - norocul meu ca am asteptat 3 numere ca sa ma apuc: asa - am putut finaliza si ultima punte cu ce-mi ramasese din nr. 2; o solutie de compromis si care nu ma multumeste, da' no... asta e...). All in all - e faina experienta.
4. Ce ma enveaza e ca nu scrie nicaieri CLAR ce anume din scule si accesorii dau ei. Adica - eu m-as apuca sa-mi fac oaresce cumparaturi - da' daca peste 2 saptamini se-apuca ei de le dat? Ar fi pacat sa mai dau niste bani care nu is musai; desi, din nou - nu stiu cit de calitative ar fi sculele date de ei. Ca pila din numarul 1 e intr-adevar cam nacajita....
5. Cu permisiunea voastra - o sa atasez si 3 pozici facute azi de dimi', cu ce-am facut pina acuma, asamblat provizoriu pina vine nr. 4. As aprecia niste comentarii si critici constructive :) Si promit sa mai apar prin zona :D
Cele buna de la Bistrita,
Radu
si aici raspunsul de acolo al lui crios:
Bine ai venit, Radu!
N-arata rau ce-ai facut pana acum.
Din pacate nu vei avea continuitate la punti, dar s-ajungem pana acolo.
Solutii exista.
Si ca tot veni vorba, daca n-ai citit pana acum si celalat topic al sectiunii, poti s-o faci.
Bafta!
Na deci:
1. Rau nu arata, si asta ma bucura - insa nu e nici pe departe ce-as fi vrut eu (mai ales dupa ce m-am documentat); da' no - vaca am fost - acuma trag ponoasele.
2. Continuitatea o sa incerc sa o rezolv ulterior, prin desenarea puntilor viitoare in continuarea astora vechi - si probabil o sa apelez la varianta baghetelor perpendiculare pe scinduri... (daca are cineva idei mai bune, care sa nu implice cumpararea numerelor 1-3 inca o data (ca asta o stiu...) astept cu nerabdare sugestii).
3. In mod CERT n-o sa continui asambalrea puntilor (lipire si alte cele) decit dupa ce se aduna toate elementele scheletului; o sa le pregatesc pe toate - insa abia la final o sa le "put together"
4. M-ati innebunit cu ancorele refacute

Acuma ma bate sincer gindul sa le desfintez pe ale mele si sa le refac dupa modelele prezentate :)
Multumesc ca existati! Astept criticile si parerile voastre.
r.
Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 20 February 2011 - 02:56 PM