@doru2: S-a uscat deja. Mai am ceva de lucru înainte de a lipi copastiile (măsurători, planuri de croi - am senzația că mă voi descurca cu 5 baghete, îmi va rămâne una întreagă-întreguță, chiar dacă fac din aceste baghete și balustrada de pedunetă (Leo n-a pus-o încă nici el în pozele de mai sus). O voi muia în apă înainte de lipire, ca să se muleze perfect pe curbura parapetului și o țin în poziție apăsând în lungul ei cu bucata care vine în continuare, care o voi ajusta la fix.
@Leo2003: Arată foarte bine, și eu am pus întărituri din alea pe interior la sabordurile tunurilor. Ai văzut că lățimea copastiei a fost suficientă? parapetul 1,5 mm, filele interioare 2 mm, filele exterioare 2 x 0,5 mm, întăritura 0,5 mm, total 5 mm, rămân câte 0,5 mm și spre exterior, și spre interior.
Confucius, la 13 December 2011 - 01:04 PM, a spus:
braul respectiv trebuie sa urmeze curba selaturii
Am studiat chestiunea brâului în discuție. Problema provine din faptul că balconul nu este aliniat cu puntea, este mai jos. O propunere este să aliniem brâul pe pe fila de jos, pe toată lungimea navei, și să ridicăm puțin balconul. Astupăm locașurile unde vine balconul cu bucata de brâu cum zice în poză, iar cu biaxul decupăm noi locașuri, plasate mai sus exact cu lățimea brâului ăluia (5-6 mm, cât va fi).