Postat 09 March 2012 - 10:38 PM
Nu m'amestec, nu ma bag.......... Am stabilit deja ca e un merit deosebit la DeAg. in a dezvolta inventivitatea asa ca, freeeeeeeeee!, fiecare face cum ii place, stassul e deja prefigurat. Normal ca eu as opta pentru obloane din lemn cu balamale metalice chiar si cuprate patinat. Nu cred ca e o idee buna ingropatul ramelor, in definitiv sunt ornamentale si nu ar mai avea farmec plus ca din cate imi dau seama din poze obloanele deja se ingroapa in rame fiind cam in linie cu bordajul si ar insemna sa se afunde. Fiind ornamentale poate ar da bine ca ramele sa fie vopsite auriu, doar portiunea vizibila cu obloanele inchise si rosu interiorul. Pentru rosu se poate folosi oja optional la nuanta. Cine nu are mana poate apela la o manichiurista blonda. Tinand cont ca obloanele inchise obtureaza lumina spre interioare, in general la interioarele vopsite se foloseau si se folosesc culori deschise, nuanta de rosu e de preferat sa fie deschisa iar la cat e de patinat modelul nu cred ca ar da bine afumaturile de pe ele, exceptie facand un model ca a lui Staric de exemplu. Sunt si sprayuri diferite nuante de rosu lucios sau mat la magazinele cu piese auto si prind foarte bine pe metal doar ca trebuie folosite foarte atent, pelicula foarte fina ca sa nu se scurga si in mai multe straturi succesive dupa uscarea precedentului. Pentru ,,mascare'' la vopsire se poate folosi banda adeziva pentru vopsit existenta in pravalii. Dat fiind forma cred ca ar merge si fara banda daca se foloseste spray cu oblonul inchis si pulverizare la partea de interior, vopseaua ajunge doar pe partile expuse, celelalte sunt spre exterior.