Citesc zilnic ce se scrie si aici si pe alte forumuri si invat multe (din experinta unora si din greselile altora :) ). In cautarile mele am descoperit acest site: http://www.modelshipworld.com. Acolo am citit, vazut si invatat enorm (teoretic ). Am inteles multe aspecte care mi se pareau extrem de grele. Am descoperit multe metode de lucru pentru o mare varietate de operatiuni. Ce sa mai lungesc, este un site in care gasesti raspuns la orice intrebare, raspuns dat de oameni care construiesc modele de zeci de ani (nu vreau sa spun ca aici nu sunt profesionisti, ba din contra, sunt uimit de cat de multi stiu cu se mananca domeniul acesta) - un mic minus, site-ul este exclusiv in engleza.
Eu unul inca nu am inceput constructia galionului tocmai pentru ca aveam foarte putine informatii si cunostinte legate despre aceasta (ca si comparatie, informatiile de la editura sunt cat negrul sub unghie pe langa ce am gasit pe acel site). Oricum, 100% nu o sa folosesc instructiunile din revista decat ca linie de ghidaj in constructie.
Sorry daca sunt off-topic dar m-a uimit nivelul de informatie de acolo (intradevar, acolo se discuta exclusiv pe tema constructiei, nimic altceva). O sa postez si eu fotografii cand voi incepe (sunt determinat sa termin acest model).
Spor la treaba tuturor.
Aceasta postare a fost editata de heltauer: 27 February 2011 - 09:50 PM