catalins se referea la îmbinarea marcată cu săgeata albastră. Aceeași problemă apare și la îmbinarea marcată cu săgeata verde. Și dacă tot am spus ceva, am spus cum am făcut, peste tot.
Problemele apar deoarece trebuie să se îmbine și în dreptul săgeților roșii, iar linia de curbură dinspre chilă (în poza mea nu se vede, eu am lăsat acolo un mic canal care acoperă aia) trebuie să fie continuă și nu prea poate fi modificată deoarece corespunde cu contrapiesa (etrava din primul număr) care formează chila. Deci, aliniind cu chila, apare un mic spațiu la îmbinarea marcată cu săgeata albastră. Soluția mea se vede din poză, un mic adaos acolo.
Cu pozele nu este chiar așa de simplu. Am avut un aparat foto bun, cu stabilizare optică a imaginii, care însă am avut „norocul” să-mi fie manglit. Am luat altul, „best buy” în clasa compact, cu care am luat plasă, este inutilizabil, l-am făcut cadou unui copil, că magazinul Domo din Românica nici n-a vrut să audă de returnarea produsului de care nu ești mulțumit. Am luat altul, iar cu stabilizare optică (oricum, am mare nevoie de un aparat foto ca lumea, îl folosesc în biblioteci pe post de xerox), însă ca să se vadă bine detaliile corăbiei trebuie lumină naturală puternică, cu blitzul nu iese bine. Deci trebuie așteptat condițiile de fotografiere, iar oamenii se grăbesc, deh...