crios, la 19 Mar 2011, 17:45, a spus:
Astfel am facut si poza de mai sus si zic eu ca daca fiecare a pus coastele care unde la locul lor, selatura fiind cursiva, fara urcari si coborasuri si fara a fi nevoie stricarea ei cu adaosuri de material pe anumite traverse.
In ceea ce priveste scara ... e, nimeni nu-i perfect!
Hmm. Ma tot uit la poza si mie mi se pare ca si aici se vede ca umerii coastelor 14 si 15, pe care se aseaza traversele puntii inferioare, sunt mai jos decat la coasta 16 (cea din prim-plan) si coasta 13, etc. Daca s-ar forta lipirea puntii pe coastele 14 si 15 ar rezulta o "groapa" nu o selatura continua. Io am impresia ca, de fapt, puntile nu au o selatura continua data de curbura lor ci este un soi de "selatura franta" data de asezarea segmentelor puntilor. Uitati-va atenti atat la tribord cat si la babord. Poate mi se pare mie, ce sa zic.
M-am mai uitat si pe alte forumuri (din Rusia). Si acolo a fost semnalata problema ridicata de mine. Recunosc, la unii s-a intamplat la altii nu. Nu stiu ce sa cred.
In ceea ce priveste scara, de acord. Nu are rost sa mai filozofam pe aceasta tema.
P.S. O solutie mai eleganta si mai simpla pentru remedierea problemei dezbatute ar fi lipirea unor distantiere pe umerii coastelor, nu pe intreaga traversa. Ideea mi-a venit cam tarziu, dar n-o puteam tine pentru mine ca doar nu sunt singur pe lume.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 19 March 2011 - 07:03 PM