Păi nici noi „n-avem revista”, de aia suntem în ceață!
Adică „revista” n-a binevoit să furnizeze până acum vreo explicație privind rolul acestor găuri.
Piesele, apărute în nr. 50, sunt cele din prima figură atașată. Eu am marcat cu albastru găurile în discuție. Tot în nr. 50 apare indicația de montaj din a doua figură atașată (tot eu am marcat cu albastru găurile în discuție). Această figură este greșită, deoarece dacă am respecta-o al doilea sart dinspre prova ar veni fixat în sabord.
În numărul 62 a apărut indicația de montaj din a treia figură atașată (marcajele cu albastru sunt făcute de DeA). Această figură (jos) o contrazice pe a doua și este greșită, lipsește sabordul. În indicație se spune că găurile marcate cu albastru rămân „deocamdată” nefolosite, nu se spune funcția lor. Căutând la ce ar putea folosi, din a patra figură atașată (cea mai bună imagine pe care o am) rezultă că rămân nefolosite definitiv.
Zic să „rup mâța”: desfac portsarturile prova și le poziționez cu găurile marcate cu albastru spre pupa, cu găurile pentru sarturi poziționate după sabord (bineînțeles, sabordurile trebuie să fie simetrice, însă poziția lor este indicată de DeA, dar nu impusă prin plăci, așa că cine n-a măsurat bine va trebui să corecteze
).