Z-Mare, eu inca am piese lipite cu cloroform, si stau bine mersi si dupa 10 ani... Poate era altceva de vina, n-as generaliza cu privire la cloroform. Merge pe principiul sudarii, si nu prea vad cum ar putea sa se intample ce spui tu.
S-ar putea ca plasticul care l-ai lipit sa fi fost cu buba mai degraba.
neglijenta boeing :))
Postat 28 December 2005 - 06:54 PM

Sa sti ca am lucrat cu multe "lipiciuri", chiar si cu acid acetic glacial sau ciclohexanona. Asta din urma e buna la lipit PVC (sau cum s-o chema plasticul ce izoleaza firele folosite in montajele elecronice), din pacate se zice ca e ...cancerigena

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 28 December 2005 - 07:00 PM
Postat 29 December 2005 - 09:05 AM
Z-mare, la Dec 28 2005, 07:48 PM, a spus:
Nu stiu ce sa zic, dar am lipit mai multe tipuri de plastice (inclusiv plexi) si rezultatul a fost cam acelasi
.

O oarecare perioada de timp am folosit si eu cloroformul. L-ma folosit la servici la anumite lipituri si acasa la machete si alte alea, alea. Spre exemplu caseta din imagine este din plexic si a fost lipita acum mai bine de 16 ani. Nu am probleme cu ea nici in ziua de azi. De altfel n-am avut probleme in timp nici la ABS si nici la plasticul de la kituri.
Am senzatia ca cloroformul tau n-a fost chiar cloroform "curat". Nu cred ca este problema de plastic.
Bafta!