Forum Machete,Modelism,Hobby: Sf. Ioan Botezatorul - by [radu] - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sf. Ioan Botezatorul - by [radu] - jurnal constructie -

#1 Useril este offline   radu_me 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 30-January 11
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2011 - 10:32 AM

Chiar daca era bine sa mai astept, nici inceperea constructiei de acum nu cred ca este total gresita. Sunt lucruri multe si migaloase de facut asa ca trebuie sa profit de fiecare bucatica de timp liber pe care o am. Chiar daca incep astazi jurnalul, constructia efectiva a inceput pe 4 martie 2011.

Sa incepem epopeea:


Am inceput prin lipirea etravei. Inatritura am facuta din 2 bucatele de placaj de 2x2 cm. In partea inferioara, linia coastelor nu a fost depasita:
Imagine postata

Apoi, am lipit coastele cu puntile montate pentru a fi sigur ca se va pastra pozitia lor corecta. Datorita faptului ca intre prima coasta si primele 2 punti ramane o distanta, am prins puntea dunetei pe pozitie cu 2 minimenghine. Pe prima punte, pentru ca se incapatana sa nu stea, am pus o greutate de 0,5 kg.
Nicio punte nu este lipita si nici coasta nr. 13
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Ca sa nu stau pana se intaresc coastele, am facut un test pentru piroane. Gaura de 0,5 mm si sarma de 0,6 mm.
Imagine postata
Imagine postata

Pentru ca mandrina de la mini-freza mea este prea mare pentru burghiul de 0,5 mm, am fost nevoit sa improvizez: l-am infasurat cu scoci de hartie (din acela pentru mascat la vopsire):
Imagine postata

Cand coastele s-au intarit, am intors contructia pentru a intari lipiturile si a astupa spatiile ramase ramase goale la imbinari dupa ce s-a prelins adezivul:
Imagine postata

Am inceput si aranjearea filelor de punte. Pentru calfatuire, folosesc o ata putin mai groasa si mai mai dura decat ata de papiota (cred ca este 100% sintetica). Se observa ca la jumatea puntii, am inceput cu un rand de ata. Cealata jumatate nu va incepe direct cu o fila de punte. Cand le voi imbina, sper sa nu se vada trecerea de la una la alta. De asemenea, la jumatatea de punte neinceputa, modelul filelor va incepe asa cum este randul 4 (de sus in jos) a jumatatii incepute (si NU cu randul 2 asa cum este prima tentatie):
Imagine postata

Cam atat pentru episodul 1 :)

#2 Useril este offline   radu_me 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 30-January 11
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2011 - 01:52 PM

Se pare ca am inceput pe metoda 'trial and error'. Studiind ce am facut pana acum, am gasit prima greseala :friends: . In imaginea de mai jos, in chenar rosu este cum am facut eu gresit. Mai jos este cum ar fi trebuit sa fac. (Aceasta greseala cred ca o faceam si daca mai asteptam pana la nr. 15 sau poate nu daca o facea altcineva primul :pint: )

Gresit: segmentul D este diferit ca lungime de restul segmentelor.
Corect: toate segmentele sunt egale intre ele.

De ce ? Pentru ca nu am tinut cont la calculul pasului de lungimea stinghiei (7 cm).
Metode de corectie: refacerea piesei, ascunderea sub pres si continuarea corect sau.....astept sfaturi.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: greseala_1.jpg


#3 Useril este offline   crios 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 06 March 2011 - 02:32 PM

Ai dat in gresala nu pentru ca n-ai astept pana la numarul 15 ci pentru ca alegand alta metoda fata de cea data de DeA n-ai fost destul de atent.
Si daca ma uit bine, se pare ca ai facut gresala inca de cand ai facut simularea pe calculator.
O metoda data de big in primul si singurul lui poste de pana acum
Imagine postata

Acum metoda de rezolvare este cat se poate de simpla:

Citeaza

refacerea piesei, ascunderea sub pres si continuarea corect

Si ca sa nu se gaseasca iar cineva sa zica ca fac misto:
-refacerea piesei: daca ai baghete suficiente (mi-e teama ca nu) refaci puntea
-ascunderea sub pres: continui facand corect ca tot nu-ti ajung baghetele si pe zona respectiva in diverse puncte pui bagaje, lazi, butoaie, galeti, colaci de parama, etc. astfel incat ochiul sa nu mai sesizeze modelul de pe punte.

Bafta!

#4 Useril este offline   radu_me 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 30-January 11
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2011 - 03:12 PM

Intr-adevar crios, greseala exista inca de la simulare. Nu m-am uitat unde trebuie nici in 3D, nici la imaginea lui big si nici la simularea facuta in xls-ul postat tot pe aici pe undeva. Tocmai de aceea am facut diagrama cu segmente de mai sus, pentru a intelege si ceilalti mai bine unde am gresit si eu si sa nu repete greseala.

Acum despre reparare: voi reface piesa si aceasta va ramane pentru alte teste. Numarul cu biblioraft il am de 2 ori si, acum am vazut ce "noroc porcesc" am: piesa respectiva a aparut fix in acel numar (nr. 3). Chiar daca nu aveam baghete suficiente, exista solutia sa cumpar in dublu exemplar un numar viitor in care or sa mai apara file de punte (cred ca nr.8 ).

Tot inainte !

Aceasta postare a fost editata de radu_me: 06 March 2011 - 03:12 PM


#5 Useril este offline   radu_me 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 30-January 11
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2011 - 11:05 PM

Desi urmaresc zilnic forumul, abia in acest week-end am avut timp sa mai fac si eu ceva. Bine ca DeA nu ne grabeste prea tare :diablo:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: IMG_8780.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8782.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8802.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8803.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8804.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8805.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8806.jpg


#6 Useril este offline   crios 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 18 April 2011 - 08:37 AM

Vad ca ai modificat fiarea puntii. :diablo:
Si per ansamblu arata bine ce-ai facut pana acum. Felicitari!

Bafta!

#7 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12294
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 18 April 2011 - 12:32 PM

Citeaza

Pentru ca mandrina de la mini-freza mea este prea mare pentru burghiul de 0,5 mm
Incearca sa bagi burghiul intr-un ac de seringa cu interiorul de 0,5 mm si blocheaza-l cu superglue. Cistigi astfel ceva in grosime.
Puntea, sfat de nespecialist, nu poti sa o pacalesti, trasind niste despartituri false iar pe cele gresite sa le chituiesti???

#8 Useril este offline   radu_me 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 30-January 11
  • Location:Bucuresti

Postat 19 April 2011 - 08:10 AM

Merci crios :)
Z-mare, nu mai este nevoie sa pacalesc puntea deoarece am nr. 3 in dublu exemplar si o refac. Bucatica aia gresita de punte o tin de teste: mai o gaura, mai un bait etc.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi