Forum Machete,Modelism,Hobby: SS_ - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

SS_'s Profile User Rating: *****

Grup:
Members
Postari:
97 (0.01 pe zi)
Cel mai activ in:
Concurs figurine (49 postari)
Inregistrat la:
02-September 05
Vizualizari:
5479
Ultimul click:
Useril este offline Apr 07 2011 09:44 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
41 ani
Data nasterii
Aprilie 20, 1983
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Private

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Sd Kfz 181 Tiger 1/87

    24 November 2010 - 02:10 PM

    Pentru ca deja ati vazut pozele de inceput si celelalte tancuri in topicul King Tiger vi-l supun atentiei pe urmatorul gata - mai putin cablurile de tractare.

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata
  2. King Tiger la scara 1/87

    14 October 2010 - 05:35 PM

    Incep in cele ce urmeaza sa va descriu vopsirea unui tanc la scara 1/87 (H0), si pentru ca "faptele conteaza, nu vorbele" o voi face mai mult prin imagini decat prin scris.
    Este vorba despre marele Rege Tigru cu turela Porsche (produs de Herpa, cod 743457).
    Iata-l in poza de prezentare de pe site-ul producatorului:

    Imagine postata

    Lucrez in acelasi timp mai multe tancuri, dar ma voi concentra deocamdata pe Rege :). Totusi vor mai apare si celelalte in imagini. Le veti recunoaste imediat, sunt numai "vedete". Si pentru ca vreau sa aibe toate acelasi camuflaj, le voi vopsi odata pe toate plus doua camioane Henschel 33 D1/G1 P/P apartinand aceleiasi perioade.

    Plasticul din care e turnat este de buna calitate, bavurile sunt minime dar trebuie curatate totusi. Toate modelele au accesorii de montat, dar cele mai multe le au tancurile Tigru VI si Regele Tigru care vine chiar cu 2 perechi de senile in cutie, una mai ingusta, impreuna cu care se pot folosi si aparatorile laterale de senile, si o pereche mai lata. Eu le voi folosi pe cele inguste pentru a putea monta si aparatorile laterale.

    Imagine postata

    Trebuie acordata mare atentie taierii accesoriilor de pe culee si curatarii bavurilor , unele sunt atat de subtiri ca se rup cand nu te astepti.

    Imagine postata
  3. Gaz de brichete

    16 March 2008 - 08:38 PM

    Boieri dumneavoastra! de unde pot cumpara rezerva de gaz de brichete? imi trebuie la diluarea uleiurilor, pentru ca cu el vuleiurile se usuca mai usor.
  4. Weathering BR 218 Piko 1/87

    12 March 2008 - 12:23 PM

    Locomotiva BR 218 este din gama hobby a firmei Piko.
    Fiind vorba de un produs Piko hobby nu poţi avea pretenţii . Şi totuşi Dacă ai? Este şi cazul de faţă al acestui 218, care după ce a primit leduri pentru lămpile albe şi roşii ce se aprind īn funcţie de direcţie, a trecut şi printr-un proces de "īnvechire" şi īmbunătăţire a aspectului. Dorinta posesorului a fost de "invechire" dar, ca de obicei, nu m-am putut abtine sa ma opresc doar la atat.
    Īmbunătăţirea am făcut-o prin "cromarea" barelor de pe carcasă şi şasiu a celor 4 uşi prin vopsire cu o pensulă nr. 00. Au mai fost cāteva mici zone de pe şasiu unde vopseaua gri era sărită şi pentru care de asemeni am folosit pensula şi un gri email Revell.
    Un mare plus l-a adus locomotivei instalarea furtunelor īn capete. Am folosit furtune Roco dar cărora le-am modificat forma la cald pentru a fi mai scurte şi a nu reduce culisarea cuplei īn curbe.
    Am decis ca gradul de īnvechire să fie mediu cu cāteva accente mai tari īn urma urmăririi unor fotografii cu locomotive din familia 215 - 218.
    Pe părţile laterale am imitat dārele făcute de apa de ploaie şi praf.
    Toate aerisirile motorului au fost īnnegrite prin spălare.
    Zona eşapamentelor de pe acoperiş am īnnegrit-o pentru obţinerea efectului de afumare cu gaze de eşapament.
    Boghiurilor le-am dat un aspect prăfuit cu zone uşor ruginite īn zona suspensiilor foi ca şi părţii inferioare a şasiului prin vopsire cu aerograful.
    Pentru montarea furtunelor din capete am dat găuri īn şasiu. A fost puţin dificil pentru ca şasiul este din aliaj şi nu din plastic. De asemeni am vopsit partea de cauciuc a furtunelor cu negru mat, maneta robinetului īn roşu şi robinetul īn argintiu metalizat conform vopsirii uzuale DB.
    Atenţie la vopsisea carcasei - vopseaua originală se dizolvă foarte repede la contactul cu diluantul şi vopseaua pentru machete. De aceea nu insistati cu pensula mult īntr-un loc. Acelaşi lucru este valabil şi pentru inscripţii.
  5. URSS 1941 1/35 ICM

    08 March 2007 - 02:16 PM

    Gata, am cumparat figurinii si m-am apucat de lucru. Iata mai jos cateva imagini:

    Imagine postata

    Asadar avem de-a face (din nou :-) ) cu "Operatiunea Barbarosa" de la ICM. Kit-ul e frumos lucrat, detalii gramada, totul depinzand acum de vopsire.

    Imagine postata

    Si primul figurin incepe sa prinda contur:

    Imagine postata
    Este vorba de unul din "baietii rai" care il va impinge pe tanchistul rus in randul interminabil de prizonieri. Dar sa nu anticipam evenimentele.

    Revenind la kit asi mai adauga faptul ca bavurile nu dau batai de cap, un singur lucru e un pic mai delicat - locul de prindere al cizmelor (care este deasupra calcaiului) de cadru - atat decuparea cat si retusarea locului necesita mai multa atentie si munca. Mai sunt si trei zone ingropate pe acest kit, doua pe castile soldatilor si una pe maneca mainii drepte a rusului aproape de cot, dar dat fiind ca toate sunt in zone fara detalii se pot remedia foarte usor cu putin chit.

Prieteni

SS_ nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Pagina 1 din 1
  1. Fotografie

    alexie 

    25 Oct 2007 - 09:05
    Te astept SSa revii ;)
Pagina 1 din 1