Forum Machete,Modelism,Hobby: kamikaze - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

kamikaze's Profile User Rating: *****

Grup:
Members
Postari:
298 (0.04 pe zi)
Cel mai activ in:
Evenimente & expozitii (97 postari)
Inregistrat la:
28-September 05
Vizualizari:
17855
Ultimul click:
Useril este offline Mar 28 2024 10:04 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
43 ani
Data nasterii
Ianuarie 8, 1981
Gender:
Male Male
Location:
Acasa
Interests:
Prea multe... prea putin timp

Informatii de contact

E-mail:
Private

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. RIAT Fairford 2019

    28 July 2019 - 06:55 PM

    Da, a fost ceva deosebit. Toti il asteptau inca de anul trecut dar n-a fost sa fie. A impresionat foarte placut si foarte multa lume (in special mai in varsta) ii rugau sa vina si la anul. Evolutia de sambata a fost mult mai spectaculoasa decat cea de duminica, am inteles ca si oficialii au avut un rol in asta. Pacat ca vineri a fost vremea nasoala si n-a zburat, tot din cauza oficialilor. Gica ar fi zburat, l-au intors de la decolare. Sper sa vina si la anul.
  2. "Kettenhunde"

    03 March 2010 - 03:05 PM

    Aceasta figurina am terminat-o la sfarsitul anului trecut pentru o campanie de pe Armorama. Am ales acest titlu pentru ca aceasta era porecla pe care soldatii germani o dadusera membrilor politiei militare ( Feldgendarmerie) si inseamna " caine in lant" datorita colanului pe care acestia il purtau in timpul misiunii.
    Politia militara a aparut in armata germana inca din sec. XVI, functionand pana la inceputul WW1. La acel moment, politia militara avea 33 companii, a cate 60 de oameni fiecare ( soldati si subofiteri ). Dupa sfarsitul razboiului, politia militara este desfiintata. Avea sa fie reinfiintata la inceputul WW2, majoritatea cadrelor provenind din politia civila. In timpul razboiului, fiecare divizie (infanterie, panzer, etc) avea atasat cate un pluton de politie militara. Plutonul avea ( aproximativ): 3 ofiteri, 41 subofiteri si 20 soldati. De asemenea: 17 Kubelwagen, 4 camioane ( Opel 3t) si 10 motociclete. Ca arme: Walther PP, Walther PPK, Luger P08, Walther P38, pistoale mitraliera ( mp38, mp40 ), Kar 98 ( nu prea folosita), MG 34 si MG 42.
    Principalele atributii ale politiei militare erau :
    -controlul circulatiei,
    -mentinerea ordinii si disciplinei,
    -dezarmarea, cautarea, prinderea si escortarea prizonierilor
    -controlul actelor soldatilor
    -prinderea dezertorilor
    -prevenirea distributiei manifestelor de propaganda parasutate de aliati
    -controlul evacuatilor si refugiatilor in timpul retragerilor
    -control la granita si actiuni impotriva partizanilor
    -instalarea semnelor de circulatie ( militare si civile ).
    Spre sfarsitul razboiului au fost folositi ca unitati active, in prima linie. Deoarece rusii impuscau pe loc orice politist prins, multi aveau un carnet de solda si placute de identificare ( dog tag) de rezerva. Am incercat sa scurtez cat am putut istoria acestor trupe, cu toate ca ar mai fi fost destule de spus. Sper totusi ca puteti sa va faceti o idee despre rolul lor in al II-lea Razboi Mondial.
    Acum despre figurina mea. Face parte din setul Miniart " German Feldgendarmerie " - 1/35. Calitatea setului este foarte buna, detalii clare, plasticul moale permite mici retusuri. Am adaugat doar cureaua pustii, facuta din hartie. Vopsirea s-a facut cu acrilice vallejo, revell si zvezda. Pentru casca vallejo 995 german grey, mantaua vallejo 920 german uniform + vallejo 995 german grey ca sa fie mai inchisa ( recunosc, mie mi-a iesit cam prea inchisa), cizmele revell 08 black, mansetele si gulerul revell 08 black ( ok, mansetele erau la fel cu mantaua, gulerul verde foarte inchis ). Pentru piele vallejo 955 flat flesh, mai inchis sau mai deschis pentru umbre si lumina.
    Baza este facuta din "piatra" taiata din cartele de telefon ( patrata si rotunjita la colturi pentru strada si dreptunghiulara pentru trotuar). Acestea au fost lipite cu Moment pe un carton lipit si el la randul lui pe un capac de borcan. Pavajul rezultat a fost vopsit cu diferite nuante de gri, spalat si apoi prafuit. Ghereta este din setul MB " Checkpoint" 1/35. Puteam sa mai adaug niste elemente de rezistenta la interior dar n-am mai avut rabdare. La interior am simulat lemnul cu umbra arsa si sienna naturala in ulei. La exterior marcajul a fost facut la mana, dupa trasarea usoara a unor linii de ghidaj cu creionul. Culorile sunt de la revell. Desi in setul miniart aveam un stalp si indicatoare, am preferat sa le fac eu. Stalpul din scobitori iar indicatoarele din furnir. Au fost vopsite la mana, cum de altfel cred ca se intampla si in realitate. M-am gandit la o intersectie in T, sper sa aiba sens. Am placat apoi marginea capacului cu bucatele de furnir si am astupat golurile astfel create cu chit.
    Din pacate nu am poze cu finalizarea, adica baza terminata si cateva spalari, mai ales la pielea individului. Am mai retusat si cateva umbre mai bizare, i-am indreptat manerul la paleta. Sper sa fac rost de un aparat sa vedeti cum arata acum, aparatul meu murind subit si prematur.
    Cam asta a fost, sper sa fi avut rabdarea sa cititi tot si poate nu v-am plictisit. Daca imi mai aduc aminte ceva, pe parcurs. Bafta.

    Cutia
    Imagine postata

    Inceputurile
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata

    Si aproape gata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
  3. Dragon 1/35 KINGTIGER Late Production #6232

    26 November 2009 - 01:23 PM

    Va rog frumos, am nevoie de instructiunile de la acest kit ( Dragon 1/35 KINGTIGER Late Production #6232 ). De fapt ma intereseaza doar partea cu asamblarea figurinelor care vin impreuna cu tancul. Va multumesc anticipat.
  4. De pe net - Octombrie 2009

    02 October 2009 - 09:35 AM

    http://www.modellversium.de/galerie/5-schi...-hobbyboss.html
  5. UAZ 469 - 1/35

    17 September 2007 - 09:26 PM

    Acum doua saptamani m-am hotarat in sfarsit sa scap de gramajoara de plastic alb ( a se citi prezentul kit aflat in faza de sasiu si putin din caroserie) care imi tot tulbura privirea in fiecare zi , fiind situata si intr-un loc mai vizibil...; cu toate ca imi plac vehiculele rusesti, ceea ce m-a si facut sa cumpar acest kit, calitatea execrabila a acestui kit m-au facut sa-l las sa zaca destul de mult timp, pana n-am mai suportat si l-am "terminat". am pus in ghilimele pentru ca asa cum o sa observati nu este 100% gata, lipsindu-i manerele portierelor si stergatoarele....; poate unora li se va parea exagerata aprecierea mea ca fiind "execrabil", insa dati-mi voie sa enumar: bavuri la greu, plastic moale, piesele transparente neclare, piesele nu se potrivesc intre ele ( o sa se vada excelent in poze chestia asta) , poate si datorita lipsei elementelor de ghidaj, instructiunile cam aglomerate, decalurile ingrozitoare ( pur si simplu s-au desfacut in bucati si am incercat sa le carpesc cat de cat, cele KFOR imprumutate de la alt kit...); tot ce am enumerat aici se va vedea destul de bine pe macheta pentru ca n-am facut nimic in plus la ea (chit sau alte de-astea... ) si am zis ca daca tot e asa de naspa macar sa experimentez....
    Acum strict la subiect: In 1966 era proiectat si aparea primul prototip al unui nou vehicul de teren , UAZ 469. Insa mai avea de asteptat inca 6 ani pana la intrarea in productia de serie; in 1972 este introdus in primul rand in serviciul armatei ca inlocuitor al celebrului GAZ 69; dupa aceea va intra si in dotarea militiei si a trupelor speciale, continuand si cu producerea unei variante civile ( diferenta fata de versiunea militara fiind garda la sol , mai mica cu 8 cm) numita UAZ 469 B; S-a evidentiat ca o masina robusta si foarte usor de intretinut si reparat ( normal, ruseasca....), aflandu-se inca in serviciu...
    Urmeaza poze; tin sa precizez ca accept sfaturi si pareri

Prieteni

Comentarii

kamikaze nu are comentarii la profil inca.