Forum Machete,Modelism,Hobby: merkava - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

merkava's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
2 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Blindate (2 postari)
Inregistrat la:
17-March 08
Vizualizari:
2087
Ultimul click:
Useril este offline Apr 04 2015 06:53 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Nou venit
Varsta
66 ani
Data nasterii
Mai 9, 1957
Gender:
Male Male
Location:
ploiesti romania
Interests:
camioane,blindate etc - fara avioane si vapoare

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email
Website URL:
Website URL  http://www.miniatur-models.com

Ultimii vizitatori

Postari ale mele

  1. In topicul:Stalinetz S65 1/72 WESPE Models

    18 March 2008 - 10:43 PM

    Da poate mai bine ma potolesc si ramin doar cu privitul,am fost mereu un pacifist .
    Am incercat doar sa explic o situatie economica cu care ma confrunt din 1995 cum spune Steel Master, din fericire am rezistat pe pozitie ca producator de modele din rasina pina acum in 2008,sa spun cinstit nu este deloc usor ( ca si in fotbal este mai usor sa-ti dai cu parerea din tribuna - si sa dai cu " HUO " decit sa fi pe teren ) concurenta in acest domeniu nu este usoara mai ales cind te lupti cu " stigmatul de Roman " pe frunte . Nu doresc nimanui sa traiasca experienta amara de a fi privit cu desconsiderare doar pentru ca esti din Romania. In toti acesti ani am luptat si am sacrificat multe doar pentru a demonstra celor din occident ca nu suntem doar o natie de hoti si inapoiati ci putem realiza modele poate mult mai bune ca ale lor. Putini cunosc faptul ca ani de zile impreuna cu Steel Master,Dan Prusan, Iulian,Nicu si alti citiva am realizat toate " masterele " si productia unor firme cunoscute ca AZIMUT, QUARTER KIT ( 1/48 )Stok - Verlinden, ELITE, MIG Production , HAULER, Plus Model.
    Cred ca in aceasta perioada din miinile acestor Romani au iesit mai multe modele decit la toate celelalte firme de pe glob la un loc. Suna poate ciudat dar Steel Master poate confirma.Toti a-ti vazut realizarile lui din ultima perioada - pentru care SINCER il felicit ! Cred ca absolut toti modelisti mai mari sau mai mici ar trebuii sa se abtina de la comentarii sarcastice fata de el sau altii si sa se concentreze pe propiile realizari. Cred ca este mult mai bine sa ne sfatuim decit sa ne sarim la git. Cred ca este nevoie de o noua generatie de " masteristi " si lansez o provocare ,cine crede ca poate si vrea sa realizeze macar un " scratch " daca nu un "master " eu il ajut cu materiale si sfaturi. Dar atentie un model original ! Asta inseamna documentare, marketing - asta inseamna sa creezi ceva original si sa fii bagat in seama ! Na ca iar am poluat topic-ul dar nu m-am putut abtine ! Oricum am fost decent ! Poate la urmatoarea intilnire a modelistilor din Bucuresti am sa vin si eu si am sa prezint si citeva modele din gama Miniatur Models.
    Scuze daca am suparat pe cineva.
  2. In topicul:Stalinetz S65 1/72 WESPE Models

    17 March 2008 - 10:43 PM

    Ma bag si eu in discutie cu permisiunea dumneavoastra.
    Sandu - pardon " Steel Master " are dreptate, modelul este vechi ,atunci am parasit noi " wespe " (nume pe care el l-a ales de altfel ) si de atunci totul s-a terminat . Modelele au inceput sa fie tot mai slabe calitativ, tehnologia de turnare a ramas pe loc ba chiar a involuat - nu mai avea cine sa o dezvolte.
    De fapt " pionieri " in turnarea de kit-uri de rasina in Romania am fost noi doi prin 1997 cred ! Ma rog lucrurile au evoluat de atunci pe toate planurile! In privinta preturilor cam mari pentru Romania merita data o explicatie : 1 kg rasina costa 12 euro ; 1 kg cauciuc siliconic pentru matrite costa 17 euro. O matrita tine 20- 25 turnari inclusiv " ratarile ". Pierderile in general sunt mari, daca lucratorii sunt prost platiti sunt si mai mari ( de omul se razbuna cum poate sau este total dezinteresat ). Mai punem la socoteala manopera de pregatire a maritelor si turnare , curent , chirie atelier , taxe,taxe si iar taxe la stat, multe altele .... master aproximativ 250 - 500 euro - vedeti ce iese ! In general un model se vinde cit este " proaspat " 25 - 50 bucati pe an , apoi poate daca esti bun la comert cum este Stef de la Wespe , mai mult . Spuneti de ce nu vinde in tara , voi ce alegeti intre a vinde scump in alte tari si a vinde " ieftin pentru Romania " !Nu iau apararea celor de la Wespe chiar sunt concurentul si " sperietoarea "lor- dar asta este politica lor.
    Am vrut doar sa stiti despre ce este vorba. Oricum cu cei doi fabricanti( in trecut au fost trei - ca asa e romanul se dezbina - in loc de unul tare mai multi si mai slabi ) ne aflam si noi printre putinele tari care au ceva de zis in domeniul modelismului - modele din rasina ! Chiar cu " stampila " de roman pe frunte ne-am facut loc printre primii - Steel Master poate confirma si nu este o lauda desarta - putem sta cu fruntea sus !!!!!
    Atit deocamdata .
    Pe curind, poate...........

Prieteni

merkava nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

merkava nu are comentarii la profil inca.