Forum Machete,Modelism,Hobby: DGDaniel - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

DGDaniel's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
471 (0.08 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (187 postari)
Inregistrat la:
31-May 08
Vizualizari:
18861
Ultimul click:
Useril este offline Dec 26 2022 11:29 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
45 ani
Data nasterii
Aprilie 18, 1979
Gender:
Male Male
Location:
Falticeni

Informatii de contact

E-mail:
Private
Yahoo:
Yahoo  davideldaniel@yahoo.com

Ultimii vizitatori

  • Fotografie flo 
    18 Apr 2024 - 20:50
  • Fotografie dany 
    04 Oct 2021 - 22:52
  • Fotografie bog_ldx 
    07 Sep 2017 - 05:08
  • Fotografie vlad 
    04 May 2017 - 20:32
  • Fotografie ramy3ro 
    01 Apr 2017 - 13:26

Topicele mele

  1. Kyrenia 1/43

    29 August 2016 - 07:26 PM

    Kyrenia este epava unei nave de comert / transport greceasca din secolul 4 inainte de Hristos. A fost descoperita de către instructorul de scufundări greco-cipriot Andreas Cariolou în noiembrie 1965 în timpul unei furtuni. După ce a pierdut poziția exactă Cariolou a efectuat mai mult de 200 de scufundări până când a re-descoperit epava in 1967 aproape de Kyrenia în Cipru. Michael Katzev, un student absolvent de la Universitatea din Pennsylvania, a condus o expediție de salvare in anii 1967-69. Conservarea lemnului navei a continuat în timpul iernii din 1970. Descoperirea a fost prezentata pe larg într-un documentar BBC. Nava a fost considerată a fi foarte bine conservata, aproximativ 75% din aceasta fiind într-o stare bună. In prezent nava este expusa in Ancient Shipwreck Museum din Kyrenia.

    Corabia a navigat pe Marea Mediterana in timpul vietii lui Alexandru cel Mare si a succesorilor lui. Nava sa scufundat in ape deschise la mai putin de o mila de portul din Kyrenia. Motivul scufundarii par a fi apele agitate sau chiar pirateria. Arheologii au gasit puncte de lance în corpul navei si luarea de mulaje din cauciuc indică faptul că acestea au fost în contact cu învelișul protector de plumb care acoperea nava. Acest lucru sugereaza faptul că varfurile de sulita au fost blocate în interiorul corpului, atunci când sa scufundat, posibile dovezi ale unui atac La navele comerciale de acest fel, căpitanul avea un cantar, greutăți, și monede pentru măsurarea și comercializare bunurilor, lucruri care lipsesc. Chiar și mai surprinzător este faptul că peste o tonă de marfă lipseste de pe nava. Acest lucru conduce pe cercetători să creadă că nava trebuie să fi fost jefuita la un moment dat. Ceea ce deschide acest argument în plus este prezența unei tablete blestem în dărâmături. Un pirat, de exemplu, ar sparge tableta intr-o parte a barcii in timp ce se scufunda în speranța că magia neagră evocata de tableta ar ascunde dovezile crimei lor. Aceste fapte, luate împreună,ii fac pe mulți arheologi să creadă că pirateria a jucat un rol în scufundarea navei.

    Dovezi arheologice:
    Obiectele gasite sunt cele originale pe care la purtat în timpul ultimei sale calatorii în urmă cu 2300 de ani. De la ele putem învăța despre viața acestor comercianți. Nava transporta mai mult de 400 de amfore de vin, cea mai mare parte realizate în Rhodes, indicand faptul că sa făcut o oprire importantă pe acea insulă. Zece amfore cu forme distincte sugerează opriri si in alte porturil, cum ar fi Samos aflat în partea de nord. O altă parte a încărcăturii navei a fost migdale, 9000 la număr, care s-au găsit în vase de lut și de asemenea, în interiorul corpului navei perfect conservate sau gasit 29 depietre de moarai, încărcate deasupra chilei in trei rânduri care în același timp au servit ca balastt, luate probabil de la carierele de piatră de pe insula Kos unde muncitorii su sculptat semne de identificare pe părțile laterale ale acestor pietre. Toate aceste dovezi sugerează că nava a navigat de-a lungul coastei de sud a Anatoliei, a facut escală în Samos, Kos și Rhodos înainte de a continua ruta către est si scufundarea ei în Cipru. Marinarii au pescuit în timpul călătoriei dovada fiind mai mult de 300 de greutăți de plumb găsit în prova. Mesele au fost probabil, preparate pe uscat, folosind un vas mare și un cazan de bronz. Patru linguri de lemn, patru vase de ulei, patru solnite de sare și patru căni recuperate în epava sugerează că echipajul în ultima ei călătorie a constat din patru marinari.
    Panza, una la numar a fost, probabi data jos înainte de a se scufunda deoarece la pupa sau gasit mai mult de 100 de inele de plumb. Coca construită în mare parte din lemn de pin, s-a păstrat pentru o lungime de aproape 14,7 metri si 4,4 metri latime. Nava a fost construită folosind o veche metodă, construindu-se coca initial apoi coastele, opusul metodei de azi. Nava a avut o viata îndelungată și a suferit patru reparații majore în viața ei. În ultima reparație proprietarul a montat pe exterior un strat de tabla de plumb de 1,5 până la 2 milimetri grosime pentru a menține in stare de functionare nava relativ veche. Carbon 14 datând din scânduri navei dă o dată de 389 BC (plus sau minus 44 de ani). Datarea cu carbon a lemnului navei o situeaza in anul 389 inainte de Hristos(plus sau minus 44 de ani), iar datarea migdalelor la data de 288 BC (plus sau minus 62 de ani), de aici rezulta ca nava era foarte veche în ziua când a scufundat.

    Kitul, al doilea cumparat tot de pe acel site chinezesc, a costat cam 320 de lei, bani pe care sii merita zic eu, pozele vorbesc de la sine.
  2. Viking Ship 1:50

    29 August 2016 - 05:46 PM

    Buna Ziua!. Dupa mult timp in care am fost absent, revin pe forum cu 2 modele. Acesta prezentat aici este un kit de nava a vikingilor, kit cumparat de pe net de la un magazin din China. Din cate am vazut este identic cu kitul Amati Drakkar Viking de 44 cm. Am ales sa cumpar din China din cauza pretului care este jumatate din ce se gaseste pe la noi. Este un subiect putin intalnit pe la noi si chiar pe alte forumuri internationale iar eu l-am ales deoarece este relativ simplu. Instructiunile sunt in Chineza dar mi-au trimis un mail si cu traducerile in engleza.
  3. Schimb Tamiya "Zero" 1/48

    15 May 2015 - 06:43 PM

    Ma palit un interes pentru a construi un Gloster Meteor si cum sunt pe zero cu banii si nu il pot cumpara ofer pe un kit de Meteor la 1/48 Tamiya, un Zero tot Tamiya, o sa cotrobai prin cutii sa vad ce cod are, dar imi amintesc ca are in cutie si masti tot Tamiya. Posibil sa am si alte kituri ce nu prezinta interes pentru mine asa ca daca vrea cineva sa schimbe un Meteor poate ii ofer altceva.




    PS. Am avut si macheta cautata dar :crazy: de mine a vandut-o, aici pe forum.


  4. Hobbyking au bagat si machete

    20 September 2013 - 07:46 AM

    My link slabut deocamdata dar cica se vor extinde
  5. Tower Hobbies

    12 March 2012 - 05:22 PM

    Cautand sa-mi cumpar o noua radiocomanda am vazut ca site ul respectiv are si sectiune de machete, unde am vazut machete care nici nu stiam ca exista. Uitativa ca merita o comanda, chiar daca preturile sunt destul de mari.
    My link

Prieteni

Comentarii

DGDaniel nu are comentarii la profil inca.