Forum Machete,Modelism,Hobby: neobluenet - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

neobluenet's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
20 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (3 postari)
Inregistrat la:
23-August 08
Vizualizari:
14770
Ultimul click:
Useril este offline Jan 14 2024 10:59 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
37 ani
Data nasterii
Decembrie 25, 1986
Gender:
Male Male

Informatii de contact

E-mail:
Private
Website URL:
Website URL  http://

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Machete material rulant CFR

    27 January 2010 - 05:10 PM

    De ceva vreme tot ma gandesc la o idee destul de nebuneasca: realizarea machetelor CFR de o firma si comercializarea lor. Asta implica mai multe lucruri: autorizatie (sau un alt act de acest gen) din partea CFR, proiectarea machetei si comercializarea lor. Inteleg ca e destul de greu sa realizezi o macheta pentru ca petreci mult timp la etapa de proiectare, dorind ca modelul sa fie cat mai aproape de relalitate, apoi trebuie sa gasesti o firma care sa faca o matrita si sa injecteze masele plastice pentru a obtine un kit, iar apoi mai e partea de marketing, deoarece vrei sa iti scoti investitia in timp relativ scurt (adica nu la pensie).

    Stiu de existenta de acum celebrelor 060-DA si 060-EA (ma rog, aceasta va exista), dar eu nu am nici spatiul necesar pentru o diorama, nici banii pentru o investitie atat de mare, ceea ce mi-as permite ar fi niste kit-uri statice de locomotive, vagoane (asta cum nu au nevoie de motor, ar putea fi "agatate" de un trenulet), automotoare, bineinteles toate romanesti. Inca un atu pentru un kit este faptul ca il vopsesti cum vrei, ii adaugi detalii, e mult mai usor de modificat, problema este ca sasiul s-ar putea sa nu fie prea rigid, iar motorul nu ar exista.

    Intrebarea mea este: exista kit-uri de locomotive, in afara de Big Boy si Ludmila (care nu se mai gaseste) de la Revell? Ar fi posibil ca intr-un viitor apropiat o firma romaneasca, cu ajutorul unui club feroviar sa realizeze un kit de locomotiva, vagon si / sau automotor, gen avioanele romanesti produse de Parc Models? Stiu ca exista varianta realizarii lor din alama, carton, dar fie e prea complicat, fie e o improvizatie tipic romaneasca. Daca tot faci o macheta, macar sa te bucuri cu adevarat de ce a iesit, ca pana la urma de-asta o faci, nu?

Prieteni

neobluenet nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

neobluenet nu are comentarii la profil inca.