Forum Machete,Modelism,Hobby: bubba_000 - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

bubba_000's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
201 (0.04 pe zi)
Cel mai activ in:
Marina (52 postari)
Inregistrat la:
05-December 08
Vizualizari:
11810
Ultimul click:
Useril este offline Nov 28 2016 06:58 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
33 ani
Data nasterii
Iunie 10, 1990
Gender:
Male Male
Location:
Alba Iulia

Informatii de contact

E-mail:
Private

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Praf la vopsire

    09 December 2015 - 12:13 AM

    Salut tuturor.

    Am facut prima mea vopsire mai "serioasa" cu aerograful (bucati din suprastructura de la Bismarck), si am observat o problema. Aproape cum ajunge vopseaua pe macheta, apar firicele de praf. Macheta a fost spalata inainte, asa ca nu cred ca praful era pe suprafata.

    Parca vopseaua uda atrage tot praful din aer ca un magnet. E vreo "smecherie" anume, sau camera mea e pur si simplu plina de praf?

    Multumesc.
  2. Degresare machete

    17 November 2015 - 01:20 PM

    Salutare tuturor.

    Imi cer scuze daca s-a mai intrebat, dar am cautat pe forum si nu am gasit exact ce cautam

    Stiu ca machetele ar trebui degresate inainte de vopsire. Din cate am inteles, de obicei se spala macheta sub apa amestecata cu detergent de vase.

    Insa, in cazul meu, nu cred ca asta ar fi o idee prea buna. Macheta in cauza e Bismarck 1/200 din revista, si sectiunile din suprastructura in cauza contin si placaj, care nu se impaca prea bine cu apa.

    Cum ar trebui sa procedez? Sa dizolv intr-un pahar cu apa niste detergent de vase si sa-l aplic cu pensula? Sau sa folosesc ceva alcool?
    Unele piese sunt partial vopsite cu grund auto spray DupliColor; de asemenea, am folosit chit auto si super glue. Orice folosesc, trebuie sa nu atace nimic.

    Multumesc.
  3. La Pinta 1:106

    18 December 2014 - 07:34 PM

    Salut.
    De ceva vreme am terminat SIB-ul si acum m-am apucat de una din navele lui Columb, Pinta, kit de Mamoli. Dupa cum vedeti din poze, deocamdata lucrez la punti.

    Am o intrebare: dupa cum vedeti din poze, la pupa sunt 2 goluri, de o parte si de alta a chilei. Ce rol au? Asa e forma finala a cocii sau trebuie slefuita zona pentru a-i da forma?


    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata
  4. Intrebare minifreza Parkside

    21 August 2014 - 09:20 PM

    Salut. Am cumparat de la Lidl o minifreza cu baterie si o trusa cu ~270 accesorii Parkside.

    Am observat ca multe dintre accesorii vibreaza destul de urat la anumite turatii (de obicei cam la 50-60% din putere). E asta o problema? Poate deteriora aparatul in timp?


    Trusa a fost extrem de ieftina(50 lei la oferta), asa ca nu m-am asteptat la prea multe in ceea ce priveste calitatea. Nu ma prea deranjeaza vibratiile in sine.


    Multumesc.
  5. Chituire coca nava si altele

    10 May 2014 - 10:25 AM

    Salut. Intrebarile mele se refera la Bismarck de la Hachette, dar s-ar putea aplica la orice nava din lemn, motiv pentru care postez aici. Daca gresesc, rog un moderator sa mute acest topic in subforumul potrivit.


    Am citit din scoarta in scoarta topicul cu Bismarck, dar tot nu am inteles cateva lucruri. Imi cer scuze daca s-a mai raspuns si nu am observat eu.

    1. Eu vreau sa vopsesc coca cu grund si vopsele auto, si poate ceva emailuri Revell, daca gasesc nuanta corecta. Din cate am inteles, asta inseamna ca ar trebui sa folosesc chit auto. Userul raducindrea a folosit chit auto cu fibra de sticla, care din cate am inteles e mai rezistent si nu crapa asa usor. Insa spre sfarsitul topicului un alt user a folosit un astfel de chit si nu i s-a intarit. Altcineva spunea ca ar fi mai bun un chit fara fibra, pt. ca cel cu fibra ar fi prea dur. Voi ce parere aveti?

    2. Acest chit se aplica ca si orice alt chit (adica cu o spatula)? Se poate dilua daca este prea gros?

    3. Inainte de a da cu filler/ sprit chit, trebuie sa chituiesc toata suprafata cocii sau doar zonele cu probleme?

    4. Chitul, fiind pentru masini, nu e facut pentru a fi aplicat peste metal? Nu are probleme cu lemnul si rasina?

    5. Exista mai multe tipuri de sprit chit? Dupa cum am zis, eu voi folosi un grund auto (adica pe baza de diluant). Sa nu cumva sa iau din greseala un sprit chit acrilic si sa nu se impace.

    6. Vopselele auto sunt "compatibile" cu emailuri, dat fiind faptul ca se dilueaza tot cu diluant? Adica pot sa dau, de exemplu, cu email de la Revell peste o suprafata vopsita cu un spray auto?


    Multumesc in avans si imi cer scuze pentru intrebarile mai aiurea.

Prieteni

bubba_000 nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

bubba_000 nu are comentarii la profil inca.