Forum Machete,Modelism,Hobby: Fenomers - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Fenomers's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
591 (0.11 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (267 postari)
Inregistrat la:
01-February 09
Vizualizari:
18352
Ultimul click:
Useril este offline Dec 08 2022 12:21 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
51 ani
Data nasterii
Aprilie 26, 1973
Gender:
Male Male
Location:
Bucuresti

Informatii de contact

E-mail:
Private
Website URL:
Website URL  http://

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Epave WW2 in romania

    31 October 2022 - 11:03 AM

    Sunt foarte curios, cum de la noi nu au fost gasite avioane americane si germane prin campuri si alte locuri? Daca e sa ma gandesc ar trebui sa fie prabusite zeci de B-24, P-38, FW190, BF109, chiar si IAR-80/81. Cum de sunt asa putine recuperate. Inteleg ca nu au ramas intregi, poate chiar au ars, dar am vazut in Cehia un FW190 descoperit dupa anii 2000 prin munti si cum detin o bucatica din acel avion, aluminiul pare foarte bine pastrat, chiar cu urme de vopsea originala.

    Imi vine greu sa cred ca TOATE cele prabusite la noi au fost deja gasite si reciclate sau distruse. Chiar asa sa fie? Nu ar trebui sa avem aici multe epave nedescoperite inca?
  2. ww2 avioane rusesti deasupra romaniei

    31 October 2022 - 10:58 AM

    Un video pe youtube vorbea despre Erich Hartmann care a intalnit in "martie 1945" doua grupuri de bombardament american si sovietic deasupra Romaniei...

    https://youtu.be/32iEoBhleMg?t=142 (2:22)


    Sigur, complet gresit in martie 1945, nu am idee ce fundament de istorie sa ai sa spui asa o prostie, dar m-am gandit totusi ca poate a gresit si a fost martie 1944. Din ce stiu eu Erich Hartmann a fost aici, americanii au bombardat Ploiestiul in primavara 1944, dar, rusii?

    Au fost bombardemente sovietice aici, astfel incat sa fie aici asa un grup de bombardament/vanatoare sovietic?

    Povestea pare doar o poveste, dar am cautat surse despre sovietici bombardand romania inainte de august si am gasit zero. In afara de Constanta cu Zveno care a fost nesemnificativ, nimic altceva.

    Are cineva alte informatii?
  3. Tamiya KV-1

    25 May 2020 - 11:02 AM

    Imagine postata

    Tocmai mi-a ajuns comanda cu noul kit proaspat lansatin 2020 de la Tamiya. De mult mi-am dorit un kit bun si frumos de KV-1. L-am montat pe cel de KV-2 de la Tumpeter si desi frumos kitul, nu m-a impresionat. KV-1 era de cel vechi care era cu senile de vinyl de la Tamiya, dar din pacate urasc asa mult senilele de vinyl incat sar peste acele kituri din principiu. Desi de cand cu Friul aici la vecinii nostri maghiari, poate ca nu sunt asa de rau.
  4. Removing Paint

    16 May 2020 - 06:49 PM

    Eu nu construiesc modele de masini. De obicei. Dar recent am decis sa incerc asta, pentru ca probabil e masina clasica preferata in cularea preferata pentru ea.


    https://www.fengda-e...gda-AS-189.html

    Imagine postata


    Am dat jos vopseaua din imagine, dupa ce-am facut o idiotenie. Azi e din nou vopsita si lacuita. Arata binisor, dar inca nu sunt multumit. O sa pun toata povestea cu vopseaua mai incolo azi.
  5. Compresor - de unde cumpar?

    16 May 2020 - 02:24 AM

    Dupa multi ani, compresorul meu pare ca da semne de imbatranire. E modelul clasic care era peste tot de cumparat intr-o perioada, cu rezervor de 3l. Are o valva sus deasupra care de obicei lasa aerul afara dupa ce-l opresti, mai nou a inceput sa fasaie cand functioneaza si scapa aer. Are vreo 15 ani compresorul, asa ca nu m-ar mira sa se fi plictisit si el. Nu stiu daca il pot sau daca m-as pricepe sa-l repar sau reconditionez, nu am desfacut.

    Totusi, de unde cumpar unul nou. Desi intr-o vreme, acum ceva luni, erau pe stoc la 400 si ceva de lei in multe locuri, acum nu prea mai vad nicaieri. Vreo idee unde gasesc unul de cumparat in tara?

    Ma refer la ceva de genul acesta: Fengda AS-186.