Forum Machete,Modelism,Hobby: CristianD - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

CristianD's Profile User Rating: *****

Grup:
Members
Postari:
118 (0.02 pe zi)
Cel mai activ in:
Tigru & Variante (36 postari)
Inregistrat la:
12-March 09
Vizualizari:
14386
Ultimul click:
Useril este offline Nov 17 2022 12:06 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
41 ani
Data nasterii
Septembrie 22, 1982
Gender:
Male Male
Location:
Ploiesti

Informatii de contact

E-mail:
Private
Website URL:
Website URL  http://
Yahoo:
Yahoo  magica_steaua_buc@yahoo.com

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Tiger I Initial Production (in box review)

    26 October 2009 - 07:23 PM

    Tocmai ce am primit kitul de la Tamiya ,( multumesc celor de la hobbyx pentru promptitudine :clapping: ) ! Primul meu contact cu acest producator ! Dupa o scurta examinare a ramelor , am ramas surpins sa vad ca este o asemanare foarte mare intre #35227 si kitul Academy #1348 . Nu stiu care dupa cine au copiat matritele, dar cel de la Tamiya este superior la detaliere dar sub kiturile Dragon :clapping: !

    Acum o scurta descriere a continutului cutiei .

    - 6 rame de o culoare foarte apropiata DarkYellow (complet nepotrivita pentru DAK ) ;
    - un furtun de circa 15 cm pentru pre filtrele de aer Feifel ;
    - senilele din vinil :drinks: ;
    - decaluri pentru inmatricularea a 4 tigri sPzAbt. 501 Tunisia;
    - instructiunile in 15 etape (traduse in 4 limbi: japoneza, engleza, germana si franceza), culorile necesare (coduri doar pentru vopsele Tamiya ) .

    Cele 6 rame contin piesele realizari unui Tiger Initial Production .

    - turela are 2 pistol ports , fara Emergency Escape Hatch , cu toate ca pe cele 2 rame cu rotile trenului de rulare sunt prezente si 2 piese cu trapa in discutie (pentru cutia cu surplusuri), versiunea initiala , cu muchiile tesite .
    - plafonul turelei nu prezinta "loader's periscope" , cupola comandatului este bine detaliata, prezinta piedica capacului care lipseste la academy , are 2 optiuni pentru capacul ventilatorului de extractie a fumului .
    - interiorul turelei are un minim de detalii, tunul de 88mm , scaunele comandatului si al incarcatorului .
    - prefiltrele de aer Feifel sunt versiunea initiala , cele fara camera superioara simplificata .
    - pentru farurile bosch sunt 2 optiuni . Montarea in suportii standard sau pe placa de blindaj verticala , conform modificarilor facute tigrilor din sPz.Abt.501
    - pentru tevile de esapament sunt prezente in kit doar protectiile de tabla model "DAK Afrika " .
    - pentru placa de blindaj frontal a turelei exista doar o singura optiune ! cea cu 2 gauri pentru obiectivul optic de ochire .
    - aparatorile laterale de noroi sunt tipul initial , urmaresc forma cutiei blindate. aparatorile din fata , sunt cele cu suprafata antiderapanta intalnite la primele modele de Tigri iar cele din partea posterioara a tancului au forma rotunjita la coluturi , specifica primelor tancuri Tiger repartizate DAK .
    - Cleaning Road este cel format din 6 bucati, eronat , deoarce la primele tancuri Tiger , acesta era format din 5 segmente !
    - Cablurile de remorcare si de montare a senilelor sunt turnate din stiren, nu foarte detaliate ;
    - restul uneltelor sunt bine detaliate, cricul vine in versiunea 15 tone pentru modelele initiale si in versiunea 20 tone .
    - zona din spate a tancului are pozitionat cricul orizontal sub prefiltru dreapta (din ce stiu eu, primele modele iesite din fabrica aveau pozitionat cricul vertical intre cele 2 tevi de esapament) , si la partea inferioara prezinta 4 suporti in forma de L pentru 2 zale de rezerva a senilelor . (pe rame sunt si 7 bucati zale , care prezinta cate 2 pini de circa 3mm pe partea pe care senila calca pe sol, ceea ce ii face mai greu de indepartat)
    - cutia pentru efectivele personale ale tanchistilor din spatele turelei este versiunea corecta, nu cea de Pz III nici cea standard introdusa in 1943 .
    - printre piese este prezenta si o figurina ce infatiseaza un Panzer Commander , in uniforma DAK , format din 5 parti . Foarte bine detaliat ! Acesta din urma l-am si debavurat si am atasat piesele provizoriu cu ajutorul patafix-ului .(stirenul folosit de Tamiya se prelucreaza foarte usor, putin mai moale decat cel de la Dragon).
    - nu sunt prezente piese transparente pentru periscoape . :rolleyes:
    - teava tunului are un minim de detalii , formata din 2 parti , un pic mai buna calitativ decat cea din kitul Academy.
    - pe rame se gaseste si mitraliera antiaeriana , care lipeste din kiturile Dragon. :clapping:
    - turela nu are forma asimetrica , dar diferentele sunt foarte mici ( ceva de genul 2 mm pentru raza de curubura a partii drepte a turelei si 1.5 mm pentru decalalarea placii frontale de blindaj a turelei fata de pozitia reala data de asimetria turelei ), eu pot trece peste aceste discrepante cu privire la forma turelei :hi: .
    In concluzie , kitul este reusit, mai are nevoie de cateva componente aftermarket, (teava tunului 88mm, senile ,PE pentru aparatorile laterale de noroi, cablurile de tractare si montare a senilelor), dar cum Dragon refuza sa mai scoata kiturile #6252 sau # 6350 , kiturile #35227 si #35216 oferite de Tamiya sunt singurele optiuni viabile pentru Tiger I initial sau early !
  2. 1:35 Academy Tiger I Initial Production

    29 September 2009 - 12:03 AM

    La data de 15 noiembrie 1942 ia nastere 8./SS-Panzerregiment 2 in cadrul 2. SS-Panzergrenadier Division Das Reich .In Decembrie 1942 compania primeste primele 2 tancuri Tiger I , urmate de alte 8 tancuri Tiger I si 12 Panzer IIIJ in Ianuarie 1943. Pe 17 Februarie 1943 este livrat 1 tanc Tiger I . Alte 6 tancuri Tiger I sunt livrate unitatii in data de 13 Mai 1943. La data de 5 Iulie 1943 este declansata “Operatiunea Zitadelle”, cunoscuta si ca “Batalia de la Kursk” , la acea data unitatea avea operationale 12 tancuri Tiger I. La sfarsitul ofensivei de la Kursk 16 Iulie 1943, unitatea mai avea 5 tancuri Tiger I operationale, doar 1 singur fiind distrus in timpul luptelor date la Kursk.
    Tancul S11 comandat de SS-Obersturmführer Theiss face parte din lotul de 6 tancuri livrate in Ianuarie 1943 unitatii si este unul din cele 37 de tancuri Tiger I fabricate in luna decembrie . (Fgst number 250039-250076). Incadrarea tancului in cele produse in luna decembrie sa facut examinand pozele de arhiva.

    Conform D.W. to Tiger I (scrisa de Thomas L Jentz si Hilary L Doyle) tancurile produse in luna Decembrie aveau :

    - prima versiune de filtre de aer Feifel . Versiunea simplificata de filtre a fost introdusa in Martie 1943;
    - Gun Mantlet Reinforced at sight holes, cu toate ca incepand din Ianuarie 1943 , 90 de tancuri au fost dotate cu versiunea initiala de “Gun Mantlet “ datorita faptului ca fabricantul Krupp executase deja un numar de 100 de bucati inainte sa se adopte Reinforced Gun Mantlet in Noiembrie-Decembrie 1942 ;
    - Emergency escape hatch in locul M.P.-Klappe de pe partea dreapta a turelei ;
    - S-Mine Discharger au fost introduce in productia de serie in luna Decembrie;
    - Smoke Candele Discharger , din iunie 1943 acestea au iesiti din productia de serie, tancul S11 dupa cum se observa din poze are doar suportul sudat de turela .


    Pentru realizarea tancului voi folosi Kitul Academy 1348 Tiger I Initial w. interior si piese de la un kit Dragon 6404 Tiger I Late.
  3. Schimb Figurine 1:72

    18 September 2009 - 08:25 PM

    am 2 kit-uri figurine 1:72, si nu imi folosesc. daca cineva e interesat as vrea sa le dau la schimb cu altceva util mie, (eu lucrez blindate 1.35 ). kit-ul de la revell are 3 figurine indepartate de pe rama dar sunt in cutie iar cel de la caesar are 42 figurine in diferite ipostaze (vezi foto)!
  4. Sherman M4A3E8 (Dragon 6183)

    16 September 2009 - 11:43 PM

    am inceput lucrul la un kit sherman M4A3E8 de la dragon scara 1:35, vreau sa fac tancul "Thunderbolt VII " al lui Creighton William Abrams, generalul american dupa care a fost numit tancul M1A1 Abrams . kit-ul are senile "magic tracks" , teava tunului din aluminiu , ceva PE-uri , inclusiv aparatorile de noroi , asa ca in principiu il voi monta asa cum este in cutie ! mai mi-ar trebui niste cutii si accesorii pe care sper sa le gasesc la vre-un magazin pe net. cum am vazut ca sunt ceva specialisti in sherman pe forum , vreau sa va cer si eu un pic de ajutor !

    1. in instructiuni ptr drive sprocket , sunt 2 optiuni si nu stiu care se potriveste tancului ales de mine , din 37th Batalion , 4th Armour Division , 1945 Germania , piesa de sus (cu perforatii) sau piesa de jos (vezi foto) ;
    2. periscoapele ce culoare ar trebui vopsite? am vazut modelul facut de marhaba, care cred ca a folosit clear green? :blink:
    3.imi lipseste o piesa K (bandoul de cauciuc) pentru idler wheel, vezi foto, am doar 3 piese K si cu una in plus din piesele J :-P , ce idei aveti pentru a face una?
    4. daca ma poate ajuta cineva cu o poza a acestiu tanc, eu nu am reusit sa gasesc pe net sau nu am stiut unde sa caut :whistle:
  5. T-80 Soviet Light Tank

    26 April 2009 - 09:58 PM

    Tancu este o macheta MiniArt , scara 1-35 , in lucru, este prima macheta. Figurinele sunt de la Miniart , Zvezda iar nemtii sunt de la dragon.. Planuiesc o diorama , dar este drum lung pana acolo! Astept sugestii si reclamatii ! :clapping:

Prieteni

Comentarii

CristianD nu are comentarii la profil inca.