Forum Machete,Modelism,Hobby: Prognosis - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Prognosis's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
681 (0.13 pe zi)
Cel mai activ in:
Auto (486 postari)
Inregistrat la:
09-May 10
Vizualizari:
16628
Ultimul click:
Useril este offline Sep 18 2018 09:34 AM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
61 ani
Data nasterii
Septembrie 17, 1962
Gender:
Not Telling Not Telling
Location:
Slobozia
Interests:
Trenulitul

Informatii de contact

E-mail:
Private
Website URL:
Website URL  http://www.trenulete.info

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Reconditionarea unui Malaxa scara 1/43

    26 February 2013 - 08:38 AM

    Reconditionarea unui Malaxa scara 1/43

    Sosit parca din sacul lui Mos Gerila, dincolo de marginea amintirilor, aceasta macheta facuta in Republica Populara Romana, dupa cum reiese de pe singura inscriptie aflata pe motorul electric antic, a fost o provocare careia nu i-am putut rezista, desi aveam multe alte lucrari programate in Atelierele PanArin. Desi pare intact la prima vedere, cu o vopsea metalizata de care ma indoiesc ca ar fi cea originala, macheta era distrusa la interior. Rotile de plastic topite si deformate, motorul blocat si in scurt, angrenajele gripate, boghiele dezmembrate.

    Am procedat mai intai la indreptarea rotilor plastic, procedura putin dureroasa, pentru ca se pun rotile in apa clocotita si apoi cu o scandurica in care se face un sant pe marimea buzei bandajului, se preseaza roata pana se indreapta. Cat de cat am reusit sa aduc la linia de rulare cele trei roti de plastic (din patru) deformate de actiunea calduriii dupa cum am dedus.

    Personal, as fi strunjit altele din duramid, sau mai bine, tot din aluminiu ca si cele colectoare, si as fi modificat sistemul de colectare astfel incat sa culeaga tensiune de pe toate rotile. Propietarul tine insa la pastrarea originalitati jucariei, fapt pentru care a trebuit sa reconditionez si motorul antic, complet nefunctional. Gripat si plin de mazga, cu colectorul in scurt de la depuneri si cu o bobina intrerupta, rotorul mi-a luat ceva timp sa il aduc la stadiul de functionare.

    Din lamele flexibile de releu, am confectionat lamelele de colectare a tensiunii si dupa 9 ore de migaleala, am urnit rotorul din loc. Zgomotos ca o soacra si greoi ca un purcel, bazdagania produsa la vremea copilariei mele infantile a inceput sa produca lucru motor prin invartirea constanta, fapt pentru care a ajuns montat in locasul in care isi daduse duhul cu cateva zeci de ani in urma. Deloc silentios, cu un zgomot specific angrenajelor cu roti dintate din tabla, asa cum se faceau candva jucariile, masivul automotor s-a urnit din loc spre satisfactia mea dar spre groaza catelusei mele exasperata de uruitul asurzitor pentru urechile ei sensibile de controlor de trafic.

    Desi propietarul a dorit montarea de lumini pe leduri, realizarea nu se poate pune in practica in paralel cu motorizarea actuala si cu sistemul empiric de colectarea a tensiuni. Mai mult, jucaria isi va pierde din autenticitate. Ma bate gandul sa fac o matrita din silicon si sa torn macheta in rasina, pentru a face un alt automotor, ceva mai modernizat, cu sisteme ale vremurilor noastre, mobilier interior, lumini si toate alea. Ar fi ceva frumos, mai ales ca o astfel de jucarie am avut in copilarie. Ma opreste insa faptul ca nu mai am sinele si ca atare nu as avea pe ce sa rulez minunatia. Din cate am cercetat, nu se gasesc sine de 32 mm ecartament (scara O – 1/43), intruct am cautat cu disperare pentru machetele mele de masinute puse pe sine, si nu am gasit asa ceva in tara.

    Pana una-alta, macheta a redevenit functionala si va pleca cat de curand la propietarul ei emotionat si nerabdator sa o invarta pe sine…

    Imagine postata

    Mai multe poze >>> http://trenulete.inf...laxa-scara-143/

    Un filmulet cu rularea >>> http://youtu.be/TVSkSzUtu0Q
  2. Autonebuniile mele

    19 September 2012 - 07:30 AM

    Pentru ca starea de sanatate nu mi-a mai permis sa lucrez la diorama, in utimul an de zile am activat in domeniul machetelor auto, stimulat de revista DeAgostini, unde am gasit masa bruta necesara pentru prelucrarile mele. Voi incerca sa postez si aici cate ceva din ce am facut in acest an de modelism auto la scara 1/43!

    Renault 8 – asistenţă rutieră

    Model de gratie al anilor 70, micul Renault 8 se asează frumos langa fratii sai intru creativitate. Automobil foarte bine cotat la vremea sa, masinuta galbena reprezinta un dram amintire a anilor copilariei mele.

    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata

    Mai multe imagini >>> http://arin.panait.n...stenta-rutiera/
    Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
    Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
  3. VAND material rulant scara H0 1/87

    04 February 2012 - 07:05 PM

    Din motive de sanatate a propietarului, Depoul PanArin scoate la vanzare urmatorul pachet de material rulant scara H0 1/87:
    Oferta Speciala vanzare locomotive si automotoare http://trenulete.inf...si-automotoare/
    Oferta speciala vanzare vagoane marfa http://trenulete.inf...-vagoane-marfa/
    Oferta speciala vanzare vagoane calatori http://trenulete.inf...=4498&message=1
    Costuri trimitere suportate de cumparator!
  4. Cupar boghie mecanizate sau loko Mehano

    31 July 2011 - 08:03 AM

    Doresc sa cumpar locomotive mehano, deteriorate, nu am nevoie de carcasa, transmisia si boghiele sa fie functionale. Ma intereseaza numai modele cu boghie in 2 osii.

    Cumpar boghie cu transmisie in doua osii, pot proveni de la locomotive mehano sau piko (br 218), important este sa functioneze transmisia!
  5. Vagonul de tramvai ITB

    07 June 2011 - 08:00 AM

    Vagonul de tramvai ITB

    http://trenulete.inf...de-tramvai-itb/

    Marea mea pasiune pentru tramvaie incepe sa isi faca loc si pe diorama de la Slobozia. Impresionat de succesul modelului realizat de Adrian la Iasi, i-am cerut incuviintarea sa reproduc si eu acest frumos tramvai, cu care in copilaria mea de scolar, care locuia in Bucuresti, m-am dus la scoala cale de trei statii (pana in clasa a 7-a, cand m-am mutat cu parintii la Constanta). Amintirile ce ma leaga de vremea cand obraznic si nepasator ma plimbam pe cupla de la ultimul vagon, pe care puneam mai intai ghiozdanul si peste care ma asezam comod, m-a determinat sa imi doresc sa rulez pe diorama un vagon ITB facut de mine integral..


    Imagine postata

Prieteni

Comentarii

Prognosis nu are comentarii la profil inca.