Forum Machete,Modelism,Hobby: ingineru - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

ingineru's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
2 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Unelte & Instrumente (2 postari)
Inregistrat la:
11-July 10
Vizualizari:
1931
Ultimul click:
Useril este offline Jul 18 2010 09:17 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Nou venit
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Private

Postari ale mele

  1. In topicul:Compresor aerograf facut acasa

    12 July 2010 - 10:25 PM

    Multumesc mult de raspuns.
    -Am deja un invertor de la 12V la 220V chiar de putere mai mare si sunt multumit de el pana acum, de aceea am intrebat. Oricum ar fi doar ca solutie de backup cand ma lasa butelia de la vuvuzela si ma arde rau sa o "incing" :)
    -In ceea ce priveste electrovalva de 12V, asta de aici http://pieseautocamioane.ro/Electrice/Elec...a--pID1178.html este ok sa o montez in capatul dinspre butelie ?
    -Imi e sa nu iau teapa cu compresor de 12V, majoritatea sunt niste chinezarii ordinare - lumea pe forumuri nu are deloc o parere buna despre ele. Oricum, tot am nevoie de toata "fitingaria" de la butelie: presostat, regulator, mufe, supapa, etc. Daca tot am motorul ala de dozator, imi pare mai robust.
    Mai am o intrebare privitoare la modul de demontare a motorului de pe dozator: inca mai are freon instalatia, cum procedez sa il dau jos fara sa fac vreo paguba? Tai pur si simplu tevile de conexiune cu clestele?
  2. In topicul:Compresor aerograf facut acasa

    11 July 2010 - 10:36 AM

    In primul rand va salut pe toti si va felicit pentru toate subiectele tratate pe forum.
    Am citit toate paginile legate de compresoare facute acasa, insa nefiind chiar in bransa, am si eu cateva intrebari suplimentare legate de construirea unui compresor home made.
    Compresorul nu se va folosi cu un aerograf din simplul motiv ca nu ma ocup cu construirea de machete, modele, etc.
    In acest sens dispun de un motor/compresor de dozator de racire apa, insa nu stiu daca este suficient de puternic pentru ce imi trebuie mie. Pe motor scrie 68W, ceea ce ma face sa cred la prima vedere ca este cam mic. Mie mi-ar trebui sa am in butelie o presiune in jur de 8 bari si nu stiu daca motorul ala de dozator este in stare sa scoata presiunea asta (v-am spus ca nu sunt chiar din bransa, insa imi place sa surubaresc). Oricum daca motorul nu este in stare sa bage presiunea asta, pot lua altul mai bazat de la un atelier de reparat frigidere. La ce imi trebuie compresorul? (Sa nu radeti prea tare). Vreau sa imi pun pe masina un claxon pneumatic (goarna de camion) si m-am gandit ca o butelie de 8-10 litri facuta dintr-un vas de expansiune ar fi destul de ok, avand in vedere ca nu claxonezi non-stop, iar prin oras o sa folosesc tot claxonul vechi. Cu alte cuvinte tot ansamblul compresorului (motor, butelie, etc.) o sa stea permanent pe masina si doar din cand in cand o sa incarc butelia de aer cand sunt acasa, bagand pur si simplu in priza motorul compresorului. Spatiu este suficient in portbagaj, eventual chiar si sub masina, insa intrebarile mele tin de partea tehnica:
    - este suficient motorasul ala de dozator de 68W? Daca ar fi suficient acest motor, l-as putea alimenta chiar din masina folosind un invertor de la 12V la 220V.
    - o butelie de 8-10L este suficienta? Ca sa nu stau stresat ca am o "bomba" in masina ma gandeam sa iau un vas de expansiune care rezista la 16 bari eu incarcandu-l cu maxim 8.
    - exista electrovalve la 12V cu care sa pot comanda iesirea aerului din butelie catre goarna? Aceasta electrovalva as monta-o chiar la iesirea din butelie (nu la goarna), pentru a nu sta sub presiune conducta (furtunul) de aer dintre butelie si goarna.
    - in ultima instanta as putea folosi acest mini compresor si pentru umflat rotile masinii?
    In mare stiu principiul de functionare al unui compresor de aer si al componentelor de pe el, mi-am construit singur folosind tot scheme de pe net un ansamblu de pompa submersibila+presostat+vas expansiune pentru alimentarea cu apa a casei.
    Astept parerile voastre.