Forum Machete,Modelism,Hobby: liviu_vladut - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

liviu_vladut's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
5 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Unelte & Instrumente (5 postari)
Inregistrat la:
01-March 11
Vizualizari:
1865
Ultimul click:
Useril este offline Nov 16 2014 04:47 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Nou venit
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Private

Postari ale mele

  1. In topicul:Debit aer aerograf

    24 June 2012 - 07:25 PM

    Gata! Compresorul a ajuns. A costat un pic mai mult de 400 lei. Nu am vrut sa cumpar unul second, mi-a fost teama sa nu iau unul fara compresie. Este un pic mai galagios decat un compresor de frigider dar suficient de silentios sa lucrezi si noaptea cu el (oricum nu am de gand sa lucrez noptile). M-am apucat de munca, am pictat cu cerneala primele foi de hartie.
    Multumesc inca o data pentru ajutorul acordat.
  2. In topicul:Debit aer aerograf

    10 June 2012 - 02:15 PM

    Hmm, cand Z-mare a spus pistol de vopsit nu m-am gandit nici o clipa la un suflai. Un compresor de la Baumax nu mi-ar usura munca de vopsire dar cu siguranta mi-ar usura munca de alegere.
    Din postarile voastre am inteles ca un compresor de frigider are debit acoperitor pentru o macheta statica. Sa speram ca si pentru nevoile mele, eu fiind aeromodelist, nu machetist. Din asta deduc ca orice compresor care are debitul mai mare de 12l/minut este acoperitor. Initial am pornit cu ideea de a construi compresorul dar am abandonat-o pentru ca produsul final nu intruneau pretentiile mele legate de aspect, de ergonomie si de volum. Un compresor cu motor de frigider nu are decat avantajul ca e mai ieftin, in rest nu vad altul. Il construiesti cu ce ai, cu o butelie mai mare sau mai mica, cu un compresor mai uzat sau mai putin uzat, uleiul trebuie completat periodic, poate fie-mea il inclina si varsa tot uleiul din compresor pe covor. Cumpara filtre, presostat, regulator de presiune, fitinguri, ventile, etc. Munca multa pentru un rezultat nu prea spectaculos. Mai bine cumpar unul de-a gata si timpul consumat cu confectionarea compresorului il folosesc la altceva. Compresoarele facute de altii se vand la preturi intre 400 si 500 lei. Nu spun nici ca e mult, nici ca e putin, nu spun decat ca poti gasi la banii astia pe ebay compresoare construite de fabrica, adica mai frumoase, fara intretinere si mai compacte. O sa va spun cand o sa-l cumpar de care am luat si cat am platit pentru el. De fapt de aici a pornit tot topicul, am gasit o gramada de oferte si nu am stiut de fapt ce sa aleg. Pentru ca nu fac munca asta prea des, nu m-am focalizat pe fiabilitate ci pe nivel de zgomot si debit de aer. Dupa ce mi-ati spus pana acum, daca 12l/min este suficient atunci il pot alege pe oricare.
    O sa fac initial incercari cu aceasta vopsea sa vad daca da rezultate. E o vopsea speciala pentru aero, destul de scumpa, 30 lei/100gr. Nu am stiut de care sa cumpar, am cumparat si eu vopsea dedicata. Avionul nu e nici pe departe o macheta, e un avion "zburator", nimeni nu-l va analiza ca pe o macheta. Dar in schimb vopseaua va trebui sa fie rezistenta la combustibil, la metanol. Daca nu va fi buna nu o folosesc, nu e nici un bai. O sa fac teste preliminare, nu ma arunc cu capul inainte. Timpul alocat vopsirii nu e important, pot vopsi ore la el. Avand in vedere timpul de constructie de pana acum, in jur de 300 ore, cateva ore sau zeci de ore dedicate vopsitului vor fi un nimic.
    Multumesc.
  3. In topicul:Debit aer aerograf

    10 June 2012 - 10:12 AM

    Cel mai bine ar fi fost sa stau la casa si sa-mi cumpar un compresor mare din Baumax sau Dedeman. Ar fi fost si mai ieftin. Dar cum stau la bloc, ma uit sa iau un compresor cat mai putin voluminos dar sa-mi asigure un debit de aer suficient pentru necesitati. Nu e o problema sa-mi iau un mic pistol de vopsit. Dar vor fi suficienti 20l de aer pe minut cat asigura compresorul recomandat de romi pentru el?
    Aripa are 15cm latime, 1.1m e anvergura. Nu e o suprafata asa mare de vopsit. Un pistol de vopsitorie e prea mare, un aerograf prea mic..... Ce pot sa fac?
  4. In topicul:Debit aer aerograf

    10 June 2012 - 09:34 AM

    Multumesc. Ingrijorarea mea venea de la un cineva de pe forum care a cumparat un pistol de vopsit cu duza de 0.5 si spunea ca un compresor as-186 care are 20l/min nu facea fata. Am presupus ca si un aerograf cu duza de 0.5mm va avea nevoie de aproximativ acelasi debit de aer.
    Oare exista vreun tabel informativ cu necesarul de aer pentru o anume presiune / dimensiune duza?