Forum Machete,Modelism,Hobby: ciuncky - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

ciuncky's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
7 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (4 postari)
Inregistrat la:
16-April 11
Vizualizari:
2077
Ultimul click:
Useril este offline Jul 01 2014 06:20 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Nou venit
Varsta
35 ani
Data nasterii
Mai 9, 1988
Gender:
Male Male
Location:
Bucuresti

Informatii de contact

E-mail:
Private
Website URL:
Website URL  http://

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Antrenamente Dambusters

    25 October 2011 - 12:20 AM

    Salutare,

    Dupa o lunga perioada in care nu prea am avut timp de modelism, mi-am facut un mic plan pentru o diorama.
    Din pacate nu cred ca am cum sa o incep mai devreme de ... sa spunem candva in vara anului viitor, dar cine stie ... intre timp o sa fac probabil o macheta de Lancaster.

    Dar, revenind la diorama...vreau sa surprind o parte din antrenamentele si testele ce se efectuau pentru minunata Bouncing Bomb.
    Mai exact, un stop cadru gasit pe YouTube:
    Fisier atasat  dambuster.jpg (157.99K)
    Numar de descarcari: 280

    Bucatele filmate, asemanatoare cu aceasta pot fi gasite prin diverse documentare despre Lancaster, RAF sau Dambusters.
    Desigur, liniile rosii trasate pe imagine reprezinta suportul avionului. Deocamdata mai am de cautat pana ma hotarasc ce voi folosi, oricum va trebui sa fie foarte subtire, dar rezistent.

    Ca idee, apa ma gandeam sa o fac din vata (infasurata in jurul suportului) , modelata aproximativ, apoi acoperita cu spray alb si poate lac. Dupa care, ma gandeam sa dau strat cu stat, am vazut ca sunt solutii care imita apa.
    Acum, intrebarea este daca cineva a facut vreodata ceva asemanator, exista posibilitatea sa adaug in mai multe straturi, macar 3-4 milimetri de apa peste acea vata ?
    Iar a doua mica intrebare... aveti (orice) recomandare in aceasta privita?

    Cu multumiri,
    si promisiunea ca odata ce ma apuc incep sa postez si aici, ar trebui sa iasa treaba buna ...
  2. User nou...plus cateva intrebari

    16 April 2011 - 03:41 PM

    In primul rand...salutare! Iata ca v-ati procopsit cu un nou user...incepator.

    Ca sa ma prezint putin inainte de intrebari, sunt cam pe la inceput, am 9 machete la activ momentan, si ... merg pe scara 1:72 toate. Momentan am lucrat in stilul...mai din topor, in sensul ca nu am avut filling pt gauri, unele nu au o parte din vopsea (de exemplu un Spitfire nu are vopseaua bleu de pe burta), si sunt pasionat de avioanele din WW II. Si de simulatoarele de zbor pe PC, ca o paranteza.

    Penultimul avion pe care l-am terminat este un Corsair F4U, cu trenul de aterizare ridicat, cu care am atasat si cateva poze. Ultimul model a fost un Amodel IAR 80, a iesit...aproape ok. Daca sunteti curiosi, pot posta niste fotografii, deocamdata nu am facut. In schimb am lucrat o groaza la macheta, am taiat din el si am slefuit cat nu am slefuit la toate celelalte la un loc. Un gol imens intre fuselaj si aripi, la fel si intre fuselaj si carlinga. Sistemul ce permite rotatia elicei are bara centrala prea scurta, si dupa multe improvizatii am renuntat si am lipit elicea. Cele doua parti ale fuselajului s-au potrivit dupa ce am taiat si slefuit cam 30 de minute la ele. Deci, per total... Cum sunt nou pe forum si inca nu am dusmani, nu vad cui as putea recomanda macheta, dar totusi...sunt incantat de cum a iesit, mai ales ca totusi... e un avion romanesc.

    Uhm, si acum cateva intrebari...probabil la multe dintre ele s-a raspuns deja pe forum, dar ocupat fiind cu licenta si alte balarii... nu prea am apucat sa ma uit.
    So, intentionez sa cumpar (candva dupa ce finalizez licenta, sa am timp de macheta) un Revell Avro Lancaster MKI/III.

    As vrea totusi sa il fac ceva mai migalos, so... in primul rand, ce filling folositi, si mi-ati putea recomanda? Eventual si un link de achizitie.
    In al doilea rand, vreau sa il fac cu trenul coborat si sa il tin pe masa, asa ca as vrea sa il lacuiesc. Nu m-am lamurit de ce lacurile transparente sunt urmate de o culoare cum ar fi LAC TRANSPARENT - GREEN, si eventual de unde as putea lua. Pe parcmodels vad ca majoritatea nu sunt pe stoc.

    Si o ultima intrebare...am gasit pe Amazon UK, si as putea lua printr-un prieten, un starter kit (cu tot cu vopsea) pentru un Mitsubishi Zero. La noi in tara nu am gasit niciunde, are cineva idee daca pot gasi undeva pe stoc? La scara 1:72.

    Multumesc, si scuze fata de cei care sunt deranjati de intrebarile ce deja exista - mai mult ca sigur :D
    weekend placut, Alex


    Fisier atasat  DSC_4557.JPG (217.73K)
    Numar de descarcari: 237 Fisier atasat  DSC_4554.JPG (243.22K)
    Numar de descarcari: 243

Prieteni

ciuncky nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

ciuncky nu are comentarii la profil inca.