Forum Machete,Modelism,Hobby: Razen - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Razen's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
21 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (8 postari)
Inregistrat la:
28-January 07
Vizualizari:
3647
Ultimul click:
Useril este offline Apr 24 2024 02:37 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
48 ani
Data nasterii
Februarie 18, 1976
Gender:
Male Male
Location:
131351
Interests:
club, discussion

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email
AIM:
AIM  Usa
MSN:
MSN  New York
Website URL:
Website URL  http://114213
ICQ:
ICQ  141522
Yahoo:
Yahoo  miGuini
Jabber:
Jabber  rak4217@rediffmail.com
Skype:
Skype  magGuiniVE

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Pentru neinitiati.

    28 January 2007 - 10:22 PM

    In primul rand imi cer scuze daca am pus topicul la sectiunea gresita, m-am gandit ca la "Tehnici" se discuta despre anumite moduri de realizare a unor operatii ce tin de realizarea machetelor pe cand eu am nevoie de un tutorial in toata regula. Daca totusi este cazul, va rog, nu ezitati sa il mutati la sectiunea potrivita.

    Versiunea scurta: nu am niciun fel de talent in ceea ce priveste artele plastice, nicun fel de experienta cand e vorba de machete, nu am intalnit pe nimeni care sa faca asa ceva, imi e greu sa lucrez cu obiecte mici (e incomod si imi pierd rabdarea) si totusi vreau sa incerc sa fac o macheta a unui avion.

    Versiunea lunga:
    1) Lipsa mea de experienta:
    -nu stiu cum se vopseste o macheta (am inteles ca in general se foloseste un aerograf, nu am unul si ideea de a cumpara unul nu imi surade, cel putin nu momentan). Sper totusi ca exista si alte metode de a vopsi o macheta.
    -nu stiu cum se realizeaza o macheta (cam grav), singura data cand am vazut asa ceva "pe viu" eram la un muzeu, cu multi ani in urma iar respectivul obiect se afla intr-o vitrina. Sunt totsui dornic sa incerc.
    -nu stiu ce instrumente imi sunt necesare. O lista cu uneltele de baza si materialele aditionale (lipici, vopsele) ar fi binevenita.
    -nu stiu ce kituri sunt bune (se intelege ca posibilitatea de a aduce modificari kitului nu imi surade), nu stiu de unde sa achizitionez un kit si nu doresc un kit foarte scump.
    -cred ca e evident ca fiind spuse cele de mai sus notiunea de "acuratete" isi pierde din importanta; sigur, nu am de gand sa pun insemne germane pe un Spitfire dar autenticitatea inmatricularii si detaliile minore cad pe un plan secund.
    2) Ce imi propun:
    Nu m-am decis ce fel de avion vreau sa realizez si sincer nu conteaza prea mult. Prima data as vrea doar sa incerc, sa vad cum iese. Stiu totusi ca vreau un avion de vanatoare din Primul sau Al Doilea Razboi Mondial (desi, cel putin din punctul de vedere al unui neinitiat ca mine, pare mai usoara realizarea unui avion modern). Preferabil german (poate un BF-109 cu decaluri romanesti) sau american (un Corsair sau un Hellcat). De asemenea dupa ce am vazut pe forum si o diorama al carui realizator avea scrupule artistice am luat in considerare si varianta unui Yak-52 (daca razboi nu e, macar elice sa fie).
    Sper sa primesc ajutor atat in alegerea modelului cat si a scarii (probabil 1:72, pesupun ca 1:32 e mai usor de realizat dar mai scump, din cauza dimensiunilor?).
    3) Finante:
    Ideea e ca fiind vorba de o incercare am nevoie si de un cost estimativ, (deh, "renumeratie mica, dupa buget"). Stiu ca cer cam mult dar daca cineva mi-ar oferi detalii despre costul fiecarei variante mentionata mai sus ar fi ideal (pret kit + pret vopsele + alte costuri).
    De asemenea as dori sugestii in ceea ce priveste locul de achizitionare al kitului; preferabil un magazin on-line (m-am uitat pe site-ul Revell dar nu stiu in cat timp ar ajunge o comanda). De exemplu voi de unde achizitionati kiturile?. De asemenea, daca stie cineva un loc in Iasi unde s-ar gasi asemenea kituri si este dispus sa impartaseasca, este rugat sa nu se abtina. :-D
    4) Timpul realizarii:
    Momentan ma aflu in faza de documentare, trebuie sa stiu mai intai ce voi incerca sa realizez si cat m-ar costa ca sa decid cand sa incep.
    Multumesc anticipat!

Prieteni

Razen nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Razen nu are comentarii la profil inca.