Forum Machete,Modelism,Hobby: Catta - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Catta's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
300 (0.07 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (225 postari)
Inregistrat la:
24-January 12
Vizualizari:
15112
Ultimul click:
Useril este offline Apr 27 2023 05:25 AM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
48 ani
Data nasterii
Septembrie 13, 1975
Gender:
Male Male
Location:
Brasov
Interests:
Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
Fotografie.

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email
Yahoo:
Yahoo  catta_botescu

Topicele mele

  1. Le Petit Prince

    16 December 2016 - 05:10 PM

    Asta ca să vedeți că nu am murit de tot. O adaptare ... Poze proaste facute la 10 seara cu bltzul de pe aparat.
  2. Nardi FN 305 ARR

    15 January 2014 - 04:37 PM

    Un proiect inceput in defunctul an 2013 dar care va fi finalizat in urmatoarele 2 luni sper. Daca tot nu am de lucru la servici macar sa modelim cu spor. Proiectul a inceput cu 3 avioane la care s-a mai adaugat unul la care inca nu am facut nimic. E vorba de 3 Azur/Special Hobby la 1/72 la care s-a adaugat si un 1/48 tot de la Special Hobby luat in ideea ca este mai detaliat si voi avea sursa de inspiratie pe cele la 72. Țeapă, cel la 48 nu are absolut nimic in plus, sunt aceleasi piese doar mai mari... Pentru a nu cadea in capcana complicarii fara rost in tot felul de scrachuri si detalii m-am hotarat ca avioanele vor veni cu ce era in cutie si doar un minim de detalii evidente vor fi adaugate. Nu intru in detaliile descrierilor kiturilor, sunt destul de vechi si multi le aveti. Short runuri, plastic moale care se zgarie usor, corect ca si forme comparat cu planurile din Modelism, scaune si capota fata din rasina, PE uri pentru borduri si ceva detalii exterior, cupole vacumformate (cate 2 - stiau ei ce stiau). Macheta este pentru 305 IV, adica cel inchis cu 2 locuri sau Nardiul alb cum se spune la noi. Varianteșe alese sunt:
    1/48 - Nardi IV nr. 149, cocarde, dupa 1944 toamna (nardiul alb va fi verde la mine)
    1/72 - Nardi IV nr. 147, stele, dupa 1947
    1/72 - Nardi II nr.30, cruci (nardiul verde va fi alb)
    1/72 - Nardi cu motor Argus - inca nu m-am hotarat la inmatriculare - sa brodesc intai motorul luat de la un Academy Storch care v-a ramane Cricket Aeronavale (academyul da si motorul in stea)

    Kiturile vin cu varianta de bord spate simpla doar cu 3-4 cadrane, noi am avut si varianta cu bord complet dar habar nu am pe ce serii. La 1/48 voi pune si busola pe bord care nu apare deloc. Kitul da un tub venturi pozitionat mult mai in fata, in realitate erau 2 pozitionate mai in spate pe la mijlocul cabinei. Kiturile nu au oglinzi si nici tevi de esapament. La cele la 1/72 am rezolvat tevile cu ace de seringa ce urmeaza a fi polizate in unghi. Inca caut ceva mai gros pentru 1/48, tre sa ajung la o veterinara cred. La Nardiul descoperit am topit culee in nitrosolv si am umplut fuselajul spate, dupa ce s-a uscat l-am luat la pila si m-am ghidat dupa aceleasi planuri din modelism sa refac fuselajul spate, cu doua fasii de stiren am ridicat lateralele cockpitului si arata OK. Tre sa vad cum fac parbrizul si portiunea dintre piloti dar mai am pana acolo. Cupolele vacumformate sunt faine dar cum nu mai taiasem asa ceva am stat cu morcovul sa nu le stric si mi-a luat o zi intraga pentru 2 cupole. Arata decent si ele dupa masacrare. Negasind alte referinte am facut interioarele un gri soarece la toate 3. E ciudat ca la partea de rasina scaunele de la 1/48 arata diferit ca cele la 72, arata ca o scoica si avand figurate si centurile a fost mare distractie cu vopsitul. Prin amabilitatea lui Horia postez cele 3 poze care imi sunt de model.
    Mai multe poze maine, vineri dau un strat de surfacer 1000 obligatoriu la cat s-a zgariat suprafata si in WE vreau sa dau un AII rusesc diluat pe cel cu stele si intadosul la cel cu cocarde.
  3. Airfix Hurricane Mk. I Early (Fabric Wings) 1/72

    03 December 2013 - 05:40 PM

    Daca tot a fost un an prolific pentru Hurricanuri pe acest forum m-am gandit sa prezint si ultimul kit aparut pe piață. Il consider important deoarece dupa stiinta mea nu stiu alte kituri in plastic cu aripi panzate si mai ales pentru faptul ca se poate face un Hurricane ARR ex yogoslav (nr. 13-15). Recunosc ca am luat acest kit din intamplare si nu am avut cine stie ce asteptari, cautand la Hannants niste roti si elici pentru Hurriul de la Hasegawa am dat peste el la un pret de numai 8 euro. M-am gandit ca nu am ce pierde la banii astia si nu m-am inselat. Kitul este peste asteptari, atata cat poate sa fie un Airfix, sufera si el de boala ultimelor productii cu gravuri extrem de pronuntate, plasticul gri are textura foarte fina si e mat. Cupola e din 2 bucati si e mai subtire decat Hasegawa. Am desfacut cutia acum 2 ore asa ca nu am ce sa spun de corectitudinea formelor. Partea proasta e ca are roti cu 4 spite asa ca se mai baga bani pentru un ARR. Are 2 variante de elici: Watts cu 2 pale si un pseudo Haviiland. Am incercat sa compar elicea cu un Quickboost de rasina la 1/48 si palele imi par cam subtiri si coafa un pic bombata dar usor reparabila. Interiorul fuselajului are niste detalii cam grosolane care mai mult te incurca daca vrei sa pui niste PE uri la interior. Una peste alta vorbind strict de prima impresie e un kit bun, nu am desprins nimic de pe culee sa vad cum se imbina dar fiind un new tool ar trebui sa fie OK si partea asta. Imi pare rau de poze nu sunt cele mai reusite dar m-am grabit si-s facute mai pe genunchi.
  4. Masinile Maresalului

    17 May 2013 - 08:23 AM

    Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate cu ceva informatii legate de masinile in care circula, in special pe front, maresalul Antonescu, daca s-ar gasi si ceva foto ar fi super. Domeniul meu e aviatia si sincer aici prefer sa intreb.
    Multumesc anticipat.
  5. Perii curatat aerograf

    26 April 2013 - 11:22 AM

    Zilele trecute am gasit in magazinul DM (in orasele mari din tara ar trebui sa fie, magazin de cosmetice/detergenti), la raionul cu ustensile de curatat dintii un set de perii foarte fine care s-au dovedit ideale la curatat aerograful. Sunt 10 bucati in cutiuta si costa vreo 7 lei. Rezista la solventi si s-au dovedit extrem de practice la curatarea canalelor inguste de la aerograf. Sper sa va fie de folos.

Prieteni

Comentarii

Catta nu are comentarii la profil inca.