Forum Machete,Modelism,Hobby: AripiRomanesti - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

AripiRomanesti's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
10 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Evenimente & expozitii (10 postari)
Inregistrat la:
25-April 12
Vizualizari:
2038
Ultimul click:
Useril este offline Nov 06 2012 10:28 AM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Not Telling Not Telling
Interests:
Aviatie

Informatii de contact

E-mail:
Private
Website URL:
Website URL  http://www.aripiromanesti.ro

Topicele mele

  1. Invitatie - comemorarea aviatorului DAN-VALENTIN VIZANTY

    06 November 2012 - 10:28 AM

    INVITAȚIE
    Asul regăsit – DAN-VALENTIN VIZANTY
    09.02.1910 - 12.11.1992


    Avem deosebita plăcere de a vă invita la vernisajul expoziției de fotografie comemorativă “Asul regăsit - DAN VALENTIN VIZANTY”, expoziție ce omagiază 20 de ani de la ultima decolare a unui nume cunoscut și respectat în trecut în aviatie, dar mai puțin cunoscut în zilele noastre: pilotul Dan-Valentin Vizanty, aflat la comanda grupului 6 Vânătoare(IAR-80) în 1944.
    Vernisajul are loc joi, 8 noiembrie 2012, de la orele 12.00, în pavilionul de aviație al Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I”, din Str. Mircea Vulcanescu, nr. 125-127. Expoziția poate fi vizitată în această locație până la data de 30 noiembrie 2012 inclusiv.

    Evenimentul este organizat de Ana Maria Vizanty împreună cu Asociația „Aripi Românești” și Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, cu sprijinul machetiștilor Adrian Roman, Valeriu Vișan, Cristian Marin. Expoziţia de fotografie din colecţii private are ca subiect viaţa şi cariera lui Dan-Valentin Vizanty și conține pe lângă fotografii și brevete, reproduceri ale articolelor din presa anilor '40 despre Dan-Valentin Vizanty precum și machete de avioane.

    Dan-Valentin Vizanty (Botoşani, 09.02.1910 - Paris, 12.11.1992), pilot de vânătoare, comandant de escadrilă şi de grup cu gradul de lt. comandor aviator, a comandat Escadrila 43 Vânătoare PZL-11F între iunie 1941 şi august 1942, pentru ca de la 1 august 1943 până la 23 august 1944 să fie comandantul Grupului 6 Vânătoare (IAR-80) ce avea ca misiune apărarea Bucureştiului şi a zonei petroliere Ploieşti, în timpul bombardamentelor anglo-americane. De la 23 august 1944 a comandat Grupurile 1 şi 6 Vânătoare pentru ca apoi, în cadrul Corpului Aerian Român să continue campania din vest (Transilvania, Ungaria, Cehoslovacia) la comanda Grupului de Vânătoare nr. 1 (de la 8 septembrie 1944 până în august 1945).
    Pentru faptele sale, Dan-Valentin Vizanty primeşte Ordinul Mihai Viteazul acordat de Regele Mihai. Dupa instalarea regimului comunist, este marginalizat, pentru ca mai târziu să fie arestat pentru uneltire contra noului regim.

    Asociația "Aripi Românești" este o organizație neguvernamentală și nepartizană, ce are ca scop promovarea aviației și a zborului în toate formele sale, și în special promovarea aeronauticii și a aviației românești în țară și peste hotare.
    Pentru mai multe detalii, vă rog contactați:

    Asociația "Aripi Românești"
    Magdalena Râșnoveanu
    Coordonator Comunicare și Relații Publice
    Telefon: +4 0734.101.887
    E-mail: pr @ aripiromanesti.ro
    Web: http://www.aripiromanesti.ro
  2. Asociatia "Aripi Romanesti" recomanda Clinceni FlyIn 2012

    18 October 2012 - 07:44 AM

    Asociatia Aripi Romanesti recomanda evenimentul Clinceni FlyIn 2012. Evenimentul este organizat de Aeroclubul Romaniei si Clubul Aviatorilor in data de 20 si 21 octombrie.

    Sambata, 20 octombrie, va fi o zi dedicata zborului la Aerodromul Clinceni.
    Incepand cu orele 11, pe campul de zbor se va desfasura cel mai de amploare concurs din Romania de precizie a aterizarii cu aeronave ultrausoare si moltodeltaplane, Cupa “Mihai Dobre Tone’’ organizat in memoria pilotului Mihai Dobre Tone.
    Pe langa acest concurs, programul Clinceni FlyIn mai cuprinde:
    - demonstratie aeronautica a Lotului National de Acrobatie Hawks of Romania
    - demonstratii de exercitii cu elicoptere MAI
    - zboruri demonstrative solo si in formative cu avioane private
    - evolutii ale formatiei de avioane ultrausoare The Pelicans
    - zboruri de acrobatie ale formatiei Vulturii Tricolori
    - salturi demonstrative cu parasuta ale lotului national de parasutism si ale TNT Brothers
    - zboruri cu balonul
    - zboruri de agreement
    - expozitie statica de avioane si elicoptere

    Duminica, 21 octombrie, evenimentul continua la sediul Aeroclubului Romaniei, unde va avea loc o sesiune de autografe cu membrii echipei de acrobatie Hawks of Romania. Programul include si expozitii private, o lansare de carte si, in premiera, vor fi expuse piese ale unei epave de hidroavion Heinkel 114 scufundat in al Doilea Razboi Mondial.

    Pentru mai multe detalii privind evenimentul aeronautic Clinceni Fly In 2012, va rugam contactati:

    http://www.clubulaviatorilor.ro/ si
    http://www.aeroclubulromaniei.ro/
  3. AeroNautic Show 2012 Lacul Morii București

    19 September 2012 - 09:47 PM

    Weekendul acesta are loc cea de-a 3-a ediție a festivalului dedicat sporturilor aeronautice și aeriene, AeroNautic Show 2012. Sâmbătă, 22 septembrie 2012, începând cu orele 11, Lacul Morii din București va fi câmpul de demonstrații pe apă și în aer. Ediția de anul aduce o noutate, primul și singurul hidroavion din categoria S.E.P. din România, prin intermediul căruia organizatorii doresc să evidențieze apropierea și complementaritatea celor două domenii. Spectatorii vor descoperi astfel locul unde arta pilotajului aerian și nautic îți pune în practică valoarea prin aplicații vitale ale vieții de zi cu zi.

    Asociația Aeronautică Română și Agenția de Parașutism, sub patronajul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, fac parte din lista organizatorilor.
    Asociația ”Aripi Românești” este partener media al AeroNautic Show 2012.


    Asociația “Aripi Românești”
    Centrul de presă
    Telefon: 0734.101.887
    E-mail: pr@aripiromanesti.ro
    Web: http://www.aripiromanesti.ro

  4. Aripi Romanesti va asteapta la BIAS 2012

    19 July 2012 - 10:17 AM

    Pe parcursul zilelor de 21 și 22 iulie, Asociația ”Aripi Românești” participă la Bucharest International Air Show 2012. Prima expoziție de aviație generală din România – General Aviation Exhibition din cadrul BIAS 2012 este găzuită de Aeroportul București Băneasa, unde Asociația ”Aripi Românești” va fi prezentă cu numeroase materiale de aviație, în hangarul 2 de la Romaero,la standul cu numărul 19.

    Asociația ”Aripi Românești‘‘ este o organizație neguvernamentală și nepartizană a cărei misiune este promovarea zborului în toate formele sale.
    Vă așteptăm cu drag!

    Pentru informații suplimentare, contactați: pr@aripiromanesti.ro
  5. AeroNautic Show Surduc 2012

    29 June 2012 - 10:57 AM

    Ajuns la cea de-a treia ediție, Aeronautic Show Surduc 2012 are loc pe data de 1 iulie 2012, fiind un festival care se desfășoară în două medii distincte: aerul și apa.
    Este primul eveniment aeronautic din județul Timiș care combină acrobațiile aeriene cu cele nautice, deasupra lacului Surduc – cel mai mare din județ. Cu ajutorul elitei piloților de înaltă acrobație, aerul și apa devin pe parcursul celor 4 ore de spectacol AeroNautic scena pe care pilotajul se transformă în artă. Piloții pregătesc evoluții spectaculoase, care fac legătura dintre cer și apă printr-o suprapunere elegantă a demonstrațiilor nautice și a celor aeriene astfel încât spectatorul nu va sesiza momentele de trecere dintre cele doua medii atât de diferite.
    Pe lista participanților se numără: IACĂRII ACROBAȚI – singura echipă privată de acrobație din România, care vor zbura pe avioanele YAK 52TW fabricate în România, CARPATAIR TRAINING, INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ “BANAT” AL JUDEȚULUI TIMIȘ, FLYCOMPANY, CRUCEA ROȘIE TIMIȘ, EAGLE, BALLOONY, PARAMOTOR CLUB TIMIȘOARA, FEDERAȚIA DE PARAȘUTISM DIN REPUBLICA MOLDOVA, BLUE SKY ARAD, YACHT CLUB REGAL ROMÂN ȘI YACHT CLUB MIRCEA, CORPORATE GAMES ȘI AEROCLUBUL ROMÂNIEI.

    Organizator: Agenția de Parașutism

    AeroNautic Show Surduc 2012 este un eveniment promovat de Asociația ”Aripi Românești”.


    Iulia Șomcutean
    Junior PR Assistant
    Asociația ”Aripi Românești”
    E-mail: pr@aripiromanesti.ro
    Web: http://www.aripiromanesti.ro

Prieteni

AripiRomanesti nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

AripiRomanesti nu are comentarii la profil inca.