Forum Machete,Modelism,Hobby: DorinC - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

DorinC's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
153 (0.04 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (61 postari)
Inregistrat la:
04-October 12
Vizualizari:
15755
Ultimul click:
Useril este offline Sep 01 2016 01:02 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
56 ani
Data nasterii
Ianuarie 15, 1968
Gender:
Male Male
Location:
Sweden
Interests:
Modelism, pictura, sculptura.

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email
Skype:
Skype  dorin.custura45

Topicele mele

  1. T- 18 ( Primul tanc sovietic)

    24 August 2014 - 09:12 AM

    Salutare tuturor,

    Dupa ce am avut sansa sa vad " pe viu " tancurile lui AdiP la Turda , m-am intors cu si mai mare entuziasm la masa de lucru.

    Acest tanc, l-am primit cadou de la AdiP si voi incerca sa iasa cat mai bine ,desi nu ma dau in vant dupa tancuri sovietice. Acum dupa ce am vazut ca se poate upgrada cu putina pasiune , e chiar un tanc frumos.

    In afara faptului ca a fost primul tanc usor sovietic ( M -vine de la malinki -adica mic ) , nu voi insista cu prezenatarea, deoarece AdiP a facut-o chiar foarte ampla si nu vad sesnsul sa scriu cam aceleasi lucruri.




  2. HANSA BRANDENBURG W 29- Wingnut Wings 1:32

    06 December 2013 - 11:44 AM

    Salut tuturor,

    Am terminat si cea de a II-a macheta a colectie mele. Este un kit frumos, impecabil al celor de la Wingnut Wings .

    Se stie ca acest tip de avion a fost proiectat de Ernst Heikel, mai tarziu a fost adaptat ca avion monoplan ca o dezvoltare a ceea ce a fost W 12. a fost inarmat cu doua mitraliere Spandau si o mitraliera variabila , Parabellum in spate. Motorul Benz Bz IIIb de 195 CP il facea un avion foarte manevrabil . A fost construit in doua versiuni : 156C3MG echipat cu 3 mitraliere si 43 C2MGHFT cu doua mitraliere, atat ca avion de vanatoare cat si de recunoastere.

    Avionul a intrat in serviciu in 1918 si a servit in unitatile mixte de W12 si W 29 si putea ataca nave de suprafata si obiective la sol. A fost de zvoltat ma tarziu W33 . Dupa pace a fost cumparat de Fortele Aeriene din Finlanda ,Danemarca si Suedia , dar nici unul din acestea W 29 nu au servit Fortelor Aeriene Suedeze.




    Cateva imagini din timpul constructiei.




  3. YAMATO 1945 -Scratch build 1: 200

    05 September 2013 - 02:58 PM

    Salutare tuturor,

    Deoarece au inceput altii cu Bismarck , care este prezentat foarte frumos si bine , chiar daca e kit , ca sa nu ne intersectam, o sa las Bismarckul meu mai tarziu . Ca si Yamato va fi la scara de 1:200 , mi-a placut foarte mult cum se aseaza nava , ca macheta la aceasta scara , intr-o vitrina .

    Desi la inceput a fost proiect de o macheta statica , pe parscurs a aparut ideea de a fi motorizat . Cum nu am mai facut niciodata o macheta RC o sa fie ceva balamuc pina voi reusi sa o aduc la final. Am adunat tot felul de roti dintzate si mecanisme , motorase si servouri . Poate mai gasesc pe cineva amator de a construi aceasta macheta fie statica sau motorizata.

    Am sa prezint putin documentatia , care in afara de " The Battleship Yamato " din seria Anatomy of the ship , mai cate ceva adunat si o sa le prezint mai jos :

    Mai intai planurile la 1:200
  4. Saab 35 J Draken

    30 August 2013 - 08:46 AM

    Salutare tuturor,

    Celor impatimiti de avioane mai moderne le pun cateva poze cu detalii de la aceste frumos avion. L-am descoperit aici linga casa, la 28 km , intr- un muzeu privat . Scuze , nu ma pricep la avioane si am sa asez pozele asa cum le-am facut va las pe voi sa le analizati si daca sunt utile , ma bucur foarte mult . Am pus si textul ...care din nefericire este in suedeza...dar cei care cunosc pot deduce foarte usor ce inseamna.

    Numai bine !

    Dorin
  5. YACHT OLANDEZ Sec. XVIII

    22 August 2013 - 02:31 PM

    Salutare la toti ,

    Asa cum multi dintre voi stiu , yachturile au aparut pentru prima data in Olanda , termenul de Jagte descria o nava mica special amenajata cu deplasament mic. Erau nave mici si rapide prevazute cu derivoare laterale,utilizate pentru exclusiva placere a propietarului.

    Condtiile speciale de coasta din Tarile de Jos , bancuri de nisip, canale si ape interioare de mica adancime , a neceistat constructia si utilizarea pe scara larga a unor astfel de nave , avand pescaj mic. Fiinda nave mici aveau tendinta de a deriva din cauza curentilor si olandezii au rezolvat aceasta problema prin utilizarea " derivoarelor laterale".

    Yachtul a fost dezvoltat si ca nava de reprezentare a unuor personalitati de rang inalt ,se observa la mai toate astfel ambarcatiuni, fie ele cu precadere in muzeele din Amsterdam , Roterdam sau Hamburg , bogata decoratiune in stil baroc cat si paleta de culori folosita. Cabina pupa se remarca puternic la aceste nave unde culorile predominante ale sec. XVI-XVII sunt rosu, albastru , verde de Prusia .

    Eu am folosit niste planuri care se par ca au fost elaborate de designerii si modelistii italieni Vicenzo Lusci si Luigi Volonte . Pe vremea cand am inceput acest Yacht , astfel de planuri erau foarte rare si eram in culmea fericirii sa putem avea macar copii.

    Acum insa vremurile au evoluat si ca completare la aceste doua firave planuri am contribuit cu mai multa informatie pe care o redau mai jos .

Prieteni

Comentarii

Pagina 1 din 1
  1. Fotografie

    Gaboanta 

    14 Jan 2014 - 18:39
    Buna Dorin ,
    Iti doresc un nou an cu realizari , sanatate si bucurii!!
    Apropo,nu am gasit nici un PM(Personal message) !! ??
    Cu bine !
  2. Fotografie

    DorinC 

    17 Dec 2013 - 22:03
    Buna seara Andre ...eu nu locuiesc in tara , dar ma pot interesa pe aici daca vrei . Banuiesc ca vrei unul la 1:35 ?
    Numai bine !
  3. Fotografie

    VonManstein1975 

    17 Dec 2013 - 21:58
    buna seara si scuze de deranj! ....caut un Tiger 1 Initial production de la Dragon si nu gasesc in mai nici un magazin din Bucuresti! pe cutie este specificat Leningrad 1943 si tancul are camuflaj de iarna !...Stiti cumva un magazin online de prin tara sau vreo persoana pe care sa-l aibe? Neasamblat si nevopsit! multumesc anticipat si astept un reaspuns! al dv, Andre...
Pagina 1 din 1