Forum Machete,Modelism,Hobby: aur - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

aur's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
403 (0.11 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (373 postari)
Inregistrat la:
15-February 14
Vizualizari:
13598
Ultimul click:
Useril este offline Apr 26 2017 08:46 AM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Male Male
Location:
Ploiesti
Interests:
1/72, 1/48 Scale Models

Informatii de contact

E-mail:
Private

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. 109 G-6 Alexandru Serbanescu (AZ Model 1:72)

    12 June 2016 - 05:09 PM

    Salutare,

    Pentru ca stiam ca o sa am timpi morti in procesul de vopsire al Fokker-ului D XXI 4, am pornit si proiectul legat de G-6-ele lui Serbanescu, cel cu cruci romanesti peste cele germane,un subiect extrem de inedit.
    Cabina va fi deschisa, asa ca folosirea bordului de la Yahu era obligatorie.
    Cum kitul de la AZ Model nu mai are nicio surpriza pentru mine, ma astept sa mearga destul de repede. Asta ar fi cam al treilea kit.
    Decalurile folosite vor fi de la Radub (109 G-6 Part 2)
  2. Fokker DXXI 4 nr. 157

    04 June 2016 - 04:48 PM

    Cateva poze cu interiorul, desi la ora asta arata mult mai bine, mult mai detaliat. I-am schimbat scaunul, l-am pus pe cel corect care este mai inalt, i-am pus blindaj la cap, i-am schimba structura de tevi pe care vine scaunul.
    Am uitat sa spun scara: 1:72.
  3. Messerchmitt Bf 109 G-6 Dumitru Baciu (AZModel 1:72)

    20 February 2016 - 08:29 PM

    Salut,

    Pentru ca proiectul cu G-2 lui Rudolf Muller se apropie de finalizare, am inceput lucrul la un subiect drag mie, G-6-ele lui Dumitru Baciu, dar de data asta la scara 1:72.
    Momentan am reusit sa-l nituiescc si sa finalizez interiorul, inca nu l-am inchis. Interiorul vine destul de detaliat din kit, dar am mai facut si eu ceva adaugiri cu PE-uri de la eduard (pedale, podea, centuri). Bordul este de la Yahu, o adevarata bijuterie, nu se compara cu nimic de pe piata.
  4. FW 190 A8 (Eduard 1:72)

    20 December 2015 - 08:36 PM

    Din momentul in care am pus mana pe kit-ul deFW 190 1:72 de la Eduard, mi-am spus ca e un kit foarte frumos realizat si am simtit ca trebuie sa montez unul cat mai repede posibil, altfel o sa-mi ramana in cap, ca o obsesie, pana cand voi vedea unul in vitrina personala. Mi-am luat doua kituri Profipack si vreo 3 Overtree-uri.

    Asa ca am pus mana pe un Overtree si m-am pus pe montat, plin de entuziasm. Subiectul ales este un FW-190 romanesc, din cele capturate in vara lui '44.

    Nu am insistat foarte mult pe partea de montaj, am vrut sa-l fac asa cum vine el (out of the box) fara alte accesorii din fotodecupaje si accesorii din rasina. Singurele fotodecupaje pe care le-am folosit au fost cele din kitul Profipack.

    Piesele se imbina foarte bine, perfect as putea spune fara sa exagerez, asa cum ma asteptam.Ce-mi place foarte tare este ca toate punctele de imbinare sunt acolo unde erau si la avionul real.

    Singura problema pe care am avut-o, nu din vina kitului, ci a grabei cu care l-am montat, a fost la partea frontala a cupolei , care nu s-a potrivit la fix, pentru ca panoul de control fotodecupata fortat si latit un pic fuseljul in zona de imbinare cu parbrizul. Inainte de al lipi pe panoul suport, panoul de instrumente mai trebuia un pic ajustat pe laterale. La urmatorul voi fi mai atent. Modelul asta l-am facut la vitezamaxima, cel putin pentru mine.

    Partea de montaj efectiv nu mi-a luat mai multde doua zile (cu tot cu vopsirea interiorului si baiei trenului de aterizare),iar vopsirea cu toate etapele ei consumatoare de timp mi-a luat vreo 5 zile.Obisnuiesc sa aplic mai multe straturi cu diverse efecte de uzura si murdarie,asa ca dupa sigilare cu lac acrilic (Gunze lucios) trebuie sa astepti minim 24de ore pentru uscare.

    Pentru vopsire am folosit acrilicele de laGunze (RLM74, 75 si 76 pentru schema de camuflaj). Uzura am facut-o doar folosind pensula (000) si acrilice Valejo, diverse nuante de gri. Pentru murdarie , zone afumate sau murdare de ulei am folosit uleiuri (de pictura).

    Washul este obtinut din ulei negru + gri pe extrados si gri pe intrados, diluat in Odourless Thinner.

    La final l-am matuit cu lac mat de la Gunze,dupa care l-am slefuit cu 8000.

    Baza pe care este asezat modelul, am vrut sa reprezinte toamna-iarna lui '44, un moment in care avionul era ceva mai murdar si neingrijit.

    E un model pe care l-am facut pentru mine, nu pentru expozitie sau concurs. Am vrut sa fie un model la care sa lucrez ceva mai relaxat si la care sa exersez anumite efecte noi, pe care sa le aplic la urmatoarele modele .
  5. MIG-21 Bunny Fighter (1/48 EDUARD)

    14 November 2015 - 10:03 PM

    Salut,

    Am inceput proiectul asta acum vreo luna, pentru baiatul meu, Vlad. Initial am vrut sa-l fac cat mai simplu cu piesele din kit, fara imbunatatirile din rasina, dar pana la urma am zis ca-i pacat sa nu-l fac asa cum ar trebui facut. E un subiect destul de frumos, cel putin din punctul meu de vedere.
    Kitul s-a asamblat foarte frumos, mai ales cu interiorul de rasina, care s-a potrivit la fix. Singurul lucru care m-a deranjat au fost niturile care nu sunt foarte adanci. A trebui sa insist destul de tare cu wash-ul sa le pot scoate in evidenta. Pe urmatorul o sa-l nituiesc complet. O sa dea mult mai bine.
    Baza e din lemn, iar partea de beton este facuta din pasta de modelare, peste care am venit cu vopseluri acrilice Valejo si uleiuri.

Prieteni

Comentarii

aur nu are comentarii la profil inca.