Forum Machete,Modelism,Hobby: Finn - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Finn's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
213 (0.09 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (145 postari)
Inregistrat la:
05-April 14
Vizualizari:
8812
Ultimul click:
Useril este offline Jun 21 2020 09:54 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Male Male

Informatii de contact

E-mail:
Private

Topicele mele

 1. Recomandari IAR-80C?

  30 July 2019 - 02:22 PM

  Am in fata kit-ul de la Amodel (72168) si aparent sunt doua probleme specifice acestui model (pe langa problemele generale, deja arhicunoscute, ale IAR-urilor Amodel). Kitul ofera o singura inmatriculare (nr. 279) si sunt doua probleme: crucile decalului (care altfel arata bine) sunt cu varfurile retezate in loc sa fie ascutite (cum e nevoie pentru nr. 279), iar fantele de aerisire din spatele esapamentelor nu sunt corecte. Aparent, pentru seria aceasta, randul de sus ar trebui sa fie identic cu cel de jos (carenate, nu orificii):
  http://www.cartula.r...post__p__225361
  Pentru crucile decalului exista aftermarket-uri de la RB-Productions, dar, daca se poate mi-ar placea sa evit schimbarea fantelor de aerisire. E nevoie de cate 3 pe fiecare parte si trebuie sa arate la fel, nu doar intre ele ci si fata de randul deja existent. Presimt ca ma depaseste treaba asta.

  Poate cineva sa imi spuna care au fost seriile de IAR-80C si ce diferente vizibile erau intre ele? Eu stiu de seriile 241-250 si 251-290. Ma intereseaza in special care numere aveau fantele de aerisire din spatele esapamentelor precum cele date in kit (gen IAR-81C) si eventual daca erau numere care nu aveau deloc acele fante (e mai simplu sa scapi de ele decat sa le adaugi).
  De asemenea, m-ar bucura recomandari in privinta aparatelor care s-au distins in vreun fel.
 2. Culori si detalii PZL 23 in Romania?

  01 April 2019 - 01:48 PM

  IBG a lansat o serie de kit-uri pentru diversele versiuni de PZL 23, inclusiv, de curand, un kit dedicat avioanelor PZL 23B in Romania:
  https://www.super-ho...an-Service.html
  Stie cineva cand au fost revopsite avioanele si care e consensul in privinta culorilor? Extradosul celor revopsite ma gandesc ca era Dark Green RAF ca pe IAR-80, dar sa fi ramas intradosul in light blue-grey-ul polonez (instructiunile IBG par sa sugereze asta) sau a trecut in sky blue-ul RAAF care se presupune ca a fost folosit pe IAR-80 si alte avioane revopsite?
  De asemenea, au fost facute modificari avioanelor in Romania? Am intalnit opinia ca pe unele PZL-uri au fost montate MG 81Z. Stie cineva mai multe?

 3. Banda mascare pentru gravare?

  30 March 2018 - 01:06 PM

  Poate cineva sa imi recomanda o banda de mascare pentru gravarea liniilor drepte de panouri? As vrea un material mai gros si mai putin flexibil care sa asigure o bordura cat mai inalta si mai ferma. Posibil ceva in genul celei pe care o foloseste tipul asta (la 1:00 de exemplu):
  https://www.youtube....h?v=KvdJ6R3iRRQ
 4. Revell 39601 Contacta Liquid Cement?

  30 March 2018 - 12:57 PM

  Este vreo diferenta intre continutul produsului Revell 39601 Contacta Liquid Cement:
  http://www.machete.r...-liquid-blister
  si cel din clasicul Revell 39604 Contacta Professional
  http://www.machete.r...rofessional-25g
  sau sunt diferite doar in privinta recipientului si aplicatorului?
 5. Decaluri Kora/Lfmodels ?

  26 February 2018 - 11:45 PM

  Am decalul de la Kora (vad ca se mentioneaza si lfmodels pe prospect) pentru Messerschmitt-urile iugoslave (7234). Decalul arata foarte bine, dar in pachet e si o hartiuta cu un mesaj de atentionare care suna exact asa:

  Citeaza

  The decals are produced by a non-standard technology. Lower clear is on whole area of the decal sheet. We recommend you cut out each decal before you plenge it into water. Be more careful - don`t use sharp or hard tools. We recommend you use softer brush for placement of the decal. Use acrylyc clear for final coat of a complete kit rather then syntetic one. You can also use a preparation based on set and sol type. Use a part from decal sheet which you won`t need on your kit to test decal and clear on your old spare parts.


  Are cineva experienta cu decaluri de acest fel si poate sa-mi dea unele sfaturi?

  In principal ma intereseaza daca e sau nu bine sa folosesc Micro Set si Sol. Mesajul pare sa spuna ca da, dar la numarul de avertizari prezente acolo as prefera sa imi spuna cineva care a si incercat. In al doilea rand as vrea sa stiu daca sunt suficient de opace. Rondelele iugoslave contin mult alb si, pe extrados, vor veni peste un verde inchis. Nu stiu ce inseamna "non-standard technology" si am temerea ca o sa se intample ca la numerele galbene de pe decalul de bf-109E de la Parcmodels. Orice alte observatii pertinente sunt binevenite. Imagine postata