Forum Machete,Modelism,Hobby: Claudiu-Daniel - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Claudiu-Daniel's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
78 (0.02 pe zi)
Cel mai activ in:
Vanzari, Cumparari, Schimburi (26 postari)
Inregistrat la:
15-June 14
Vizualizari:
14455
Ultimul click:
Useril este offline May 24 2023 11:13 AM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Male Male
Location:
Braşov

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email

Postari ale mele

  1. In topicul:F-16 MLU românesc

    18 May 2023 - 09:09 AM

    Vă mulţumesc pentru apreciere!

    Vezi postareaalexelu_marinelu, la 13 May 2023 - 01:29 PM, a spus:

    poate baza pare cam aglomerata si fara o idee /un mesaj anume ...

    Ideea a fost să-i pun ceva alături, din ceea ce "zăcea" prin cutii, cu accent pe (tot) armamentul care se poate ataşa pe piloni -dacă te uiţi atent, în jurul lui există doar câte o bucată din fiecare rachetă, ceea ce nu prea are logică dar doar aşa mi-a încăput tot arsenalul

    Vezi postareaalexelu_marinelu, la 13 May 2023 - 01:29 PM, a spus:

    ... pare ca faceau ceva important la aveon si au fugit toti la masa :)

    Nu sunt chiar la masă ci mai degrabă... sub masă ;). Mai exact, am şi două cutii cu piloţi şi personal de sol (seturile de la Italeri şi Revell) şi planul e să-i integrez în "peisaj" dar nu am nici cea mai vagă idee când voi avea timp să-i fac şi să-i pun la locul lor. Aş vrea mai întâi să fac şi (măcar) un MLU la 1/48 şi pe urmă, poate le va veni şi lor rândul.

    Încă o dată, mulţumiri!
  2. In topicul:F-16 MLU românesc

    08 May 2023 - 06:23 PM

    Chiar dacă topicul este deja foarte vechi, cred că merită să finalizez "povestea" primului meu F-16. Chiar dacă nu bate în totalitate cu realitatea, având în teancul de cutii nişte chituri vechi cu echipament de sol (Hasegawa), am zis să încerc să le folosesc şi să-i fac şi un decor, în care să includ cam tot ce s-ar putea ataşa pe piloni. Şi iată ce a ieşit:

    Fisier atasat  P1010733 copy.jpg (364.04K)
    Numar de descarcari: 101 Fisier atasat  P1010731-copy.jpg (367.08K)
    Numar de descarcari: 74

    O cutie de plexiglas peste şi... asta a fost!!!

    Toate cele bune!
  3. In topicul:MisterCraft Cobra - ce sa fac cu el?

    08 May 2023 - 05:58 PM

    Acum ceva timp am încercat şi eu un chit MisterCraft de F-16 la 1/72. L-am desfăcut, l-am început şi...atât!!! Doar câteva piese lipite şi mi-am dat seama că nu merită munca aşa că întreg chitul şi-a găsit locul în "cutia cu maimuţe". Am renunţat la el, la Mistercfraft şi (coincidenţă) mi-am luat un Revell. Aşa că şi din partea mea varianta 4 are un DA Imagine postata
  4. In topicul:F-16 MLU românesc

    18 March 2020 - 11:17 AM

    După mult timp de pauză, am reuşit într-un final să-mi termin şi eu „opera". Aşa cum am spus încă de la prima postare, a fost prima mea machetă la care nu m-am limitat la chitul din cutie şi am încercat să experimentez lucruri şi tehnici noi – oarece detalii, piese ajutătoare, wash-uri, etc. Ce a ieşit? Se putea şi mai bine dar... e bine şi aşa!

    Faţă de ceea ce v-am arătat deja, am decis să mai fac nişte schimbări – off, mult mai greu să modifici decât să faci un lucru din prima!!! Dar am încercat şi cu chiu cu vai, mi-a ieşit!

    Vezi postareaZ-mare, la 15 September 2017 - 12:04 PM, a spus:

    Inca nu e tirziu, incearca sa schimbi "ecranul '' de la HUD cu o folie mult mai subtire, ceva de genul filmului pe care sunt "ceasurile" de la PE-urile Eduard. Arata grosolan rau!
    Ţi-am ascultat sfatul şi am schimbat HUD-ul cu ceea ce mi-ai recomandat. M-am chinuit destul de mult să pilesc suportul HUD-ului (era PE - metalic) şi să-i fac un înlocuitor dar ceea ce a ieşit arată altfel, mult mai bine faţă de cum era. Mulţumesc pentru sugestie!Imagine postata

    Ce am mai schimbat? Motorul, sau mai exact, doar evacuarea. Am găsit o piesă din răşină şi nu m-a răbdat sufletul să nu o iau. M-am chinuit să tai vechea piesă, să pilesc, să le fac să se potrivească, şi toate astea având grijă să nu rup, să nu stric ceva din restul machetei (care era deja gata) –mare bătaie de cap şi asta!Imagine postata

    Ce mi-a mai pus răbdarea la încercare a fost confecţionarea pieselor de pe cupolă, în special a „cleştilor" ce o blochează. Cu chiu cu vai am reuşit să pilesc nişte... chestii, dar din prea mare concentrare, i-am pus invers (ca şi orientare). Asta e, o să ramână deschisă pentru totdeauna!Imagine postata

    Ce iar nu a ieşit prea bine sunt ramforsajele. Am avut de ales între unele foarte subţiri dar care ţinând cont că macheta e vopsită cu pensula, deveneau aproape neobservabile, sau unele mai groase, care să se vadă clar că sunt acolo. Am ales a doua variantă şi spre deosebire de prima, după vopsirea cu pensula, au devenit şi mai vizibile, chiar grosolane. Dar cel puţin, se vede clar că nu lipsesc de la locul lor

    Ca şi concluzie, ce să zic! A fost un experiment oarecum reuşit. Nu am nimic ce s-ar putea încadra la scule „profi" dedicate acestui hobby, lucrez cu ce găsesc prin casă, vopsesc cu pensula, unele tehnici mi-au ieşit din prima, la altele am eşuat „cu brio", însă totuşi ceva tot a ieşit.

    Sper să vă placă şi vouă!

    Fisier atasat  P1070830-copy.jpg (337.45K)
    Numar de descarcari: 349 Fisier atasat  P1070832-copy.jpg (359.51K)
    Numar de descarcari: 314 Fisier atasat  P1070844-copy.jpg (367.13K)
    Numar de descarcari: 238 Fisier atasat  P1070846-copy.jpg (356.27K)
    Numar de descarcari: 237 Fisier atasat  P1070850-copy.jpg (350.5K)
    Numar de descarcari: 304


    De asemenea criticile sunt binevenite, ba chiar constructive şi m-ar putea ajuta în viitor – aş vrea să-mi fac o colecţie de MLU românesc (A, B şi vreun„what if") dar le voi încerca la 1/48 (tot o premieră pentru mine).
  5. In topicul:F-16 Fighting Falcon & Fortele Aeriene Romane

    26 July 2019 - 11:16 AM

    Vezi postareaFinn, la 22 July 2019 - 06:30 PM, a spus:

    Pana acum am vazut doar poze care arata vechile lansatoare 16S210 pe statiile 1-9 si cate o singura racheta AIM-9M(varianta captiva, de antrenament).

    După "integrarea" avioanelor în misiunile de poliţie aeriană au apărut filmări şi poze cu AIM-9 pe ambele lansatoare - uite, de exemplu, aici una, la o rezoluţie mai bună.


    Vezi postareaFinn, la 22 July 2019 - 06:30 PM, a spus:

    e clar ca avem si AIM-120c si lansatoare LAU-129

    Nu prea e clar că le avem ci e clar că le VOM AVEA. Sau cel puţin eu aşa cred, că e foarte puţin probabil ca noile achiziţii să fi ajuns deja în ţară. De ce cred asta? În caz contrar, cu siguranţă am fi văzut măcar vreun 120 CATM sau vreun LAU ataşat de vreun avion. Şi în plus, dacă ar avea deja noile lansatoare, nu văd rostul de a mai ataşa 16S210 şi sub aripi - aşa cum bine se vede în această imagine.

Prieteni

Claudiu-Daniel nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Claudiu-Daniel nu are comentarii la profil inca.