Forum Machete,Modelism,Hobby: Marinero - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Marinero's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
23 (0.01 pe zi)
Cel mai activ in:
Blindate (12 postari)
Inregistrat la:
16-December 14
Vizualizari:
5731
Ultimul click:
Useril este offline Aug 01 2018 09:21 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
54 ani
Data nasterii
Mai 5, 1969
Gender:
Male Male
Location:
Braila

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email
Yahoo:
Yahoo  marnec2000

Postari ale mele

  1. In topicul:PanzerkampfWagen 35(t)

    06 March 2015 - 09:01 PM

    Vezi postareastageexp, la 06 March 2015 - 03:26 PM, a spus:

    Salut,

    da, maskolul sau alte substante similare care se vand sub denumiri diferite sunt niste solutii de tipul cauciucului lichid care se usuca rapid (interval de ordinul minutelor). Protejeaza in timpul vopsirii (eu il folosesc pentru geamuri de exemplu). Ulterior se cojeste cu o scobitoare sau cu maskol lichid care sa faca priza cu stratul de baza.

    De fixativ uitasem, ideea lui panzersaba este excelenta. Metoda am folosit-o de multe ori, inclusiv la o macheta de bus pe care am terminat-o recent. Un tub este ieftin si rezultatele sunt ok. Ca ai intrebat de timpii de lucru, in acest caz pot sa iti spun cum am procedat eu. Am acoperit macheta cu stratul de vopsea de baza dupa care am sigilat acest strat cu lac. Lucrul este absolut necesar pentru a nu deteriora ulterior ambele straturi de vopsea (cel de baza si cel de suprafata). Dupa uscarea lacului am folosit fixativ spray. De-a lungul timpului am dat in straturi mai subtiri sau mai groase. daca dai un strat gros, la exfoliere vei obtine efecte interesante de scorojire suplimentara a vopselei. Astepti sa se usuce fixativul este un proces de ordinul minutelor, iti dai seama dupa disparitia efectului de vopsea uda, dupa care aplici al doilea strat de vopsea, cel superficial care se va deteriora. Dupa uscare, cu o pensula tare, pe acelasi principiu ca la drybrush doar ca aici pensula nu este uscata, cu betisoare sau scobitori, ataci stratul de vopsea superficial. Adica eu inmoi aceasta vopsea in diluantul ei (pentru acrilice apa sau alcool sanitar) si dupa ce acest mediu trece prin stratul de vopsea si ataca fixativul poti incepe erodarea de pe suprafata cu pensula respectiva. Prin incercari repetate vei vedea cat trebuie insistat, cat de umeda trebuie sa fie vopseaua, ce efecte se obtin.

    Spor la lucru in continuare


    Foarte interesant...folosirea unor materiale sa zicem ''banale '' sau mai bine zis larg raspindite e binevenita. Multumesc mult pt sfaturile la obiect stageexp si panzerseba. All the best.:hi:
  2. In topicul:PanzerkampfWagen 35(t)

    05 March 2015 - 08:19 PM

    Vezi postareastageexp, la 05 March 2015 - 02:44 PM, a spus:

    Salut,
    nu imi dau seama exact din poze fiind la rezolutie mai mica, dar banuiesc totusi ca macheta a fost vopsita, deoarece la inceputul topicului am vazut poze care pareau a fi cu plasticul acoperit de primer gri, iar acum are alta culoare.

    Daca este asa, poti pune decalurile, evident. Daca nu, renunta, deoarece nu se poate vopsi "pe langa ele". daca ai foloseste pentru decaluri ceva zeama pregatitoare, daca nu, si daca apare si efectul de silvering, incearca sa-l pacalesti odata ce vei face si camuflajul respectiv.

    Nu sunt specialist in camo winter, pentru simplul motiv ca nu imi place nici anotimpul nici varianta de vopsire. dar studiind pe net, am vazut mai multe modalitati de abordare, rezultatele fiind asemanatoare, si cred ca depinde de ceea ce stapaneste mai bine ca tehnica modelistul respectiv. Recent am vazut o varianta cu lac si bicarbonat de sodiu peste. Mai demult am vazut varianta de chipping, adica de adaugare a mediului peste vopseaua de baza, cu o protectie corespunzatoare prealabila a acesteia, dupa care stratul de camo a fost indepartat partial si aleator cu o pensula dura. O alta metoda a fost cea a vopsirii cu mascari succesive. Cauta tutoriale video pe youtube, din categoria celor facute de Mig Jimenez sau altii, si vei vedea la concret cum se face "pe aratatelea".

    Spor la lucru


    Ai dreptate, macheta este vopsita. Am vrut sa uploadez pozele la o rezolutie generoasa, din pacate am primit mesajul ca sunt prea mari, asa ca am optat pt rezolutia de 800x600. O sa fac ceva teste vis a vis de protejarea decals-urilor in sensul ca am vazut doua metode: una cu pasta de dinti care dupa vopsirea cu white se indeparteaza odata cu vopseaua, si a doua metoda era cu Maskol de la Humbrol..care din cate mi-am dat seama era ca un fel de vopsea cauciucata care nu adera la decals si care se decoseste dupa vopsire dezvelind decals-u si protejandu-l.

    ''Mai demult am vazut varianta de chipping, adica de adaugare a mediului peste vopseaua de baza, cu o protectie corespunzatoare prealabila a acesteia, dupa care stratul de camo a fost indepartat partial si aleator cu o pensula dura''.....da, este exact una din cele doua metode din filmuletul din link-ul postat de mine: https://www.youtube....h?v=jzLJ_13AOFo
    adica
    Chipping Fluid Vs Washable White. Winter camouflages cu Mig Jimenez
    iti multumesc pt sugestii...:drinks:..daca stric macheta, o sa ma vedeti la TV cu velele taiate in lung ca sa nu am nici o sansa de salvare. :bang:
  3. In topicul:PanzerkampfWagen 35(t)

    05 March 2015 - 08:06 PM

    Vezi postareaAdiP, la 04 March 2015 - 10:57 PM, a spus:

    Nu inteleg niste chestii.-ce-i drept, nuantele nu se vad bine poate din cauza luminii.
    Vrei sa pui decalurile direct peste plastic ? Nu vopsesti intai nuanta de baza ?...este vopsita in intregime cu panzer grey de la Tamya conform specificatiilor
    Cum vei vopsi senila, descalti masina pentru a le putea vopsi si uza asa cum se cuvine ? ....deasemeni si ele sunt vopsite cu gri metalic ...conform specificatiilor
    Dar restul reperelor mari, care necesita alte culori decat baza sau albul de iarna ?...am spus: ''Am dat jos sculele de pe el( cheile, cricul, lopata si tarnacopul) restul reperelor mari sunt vopsite si ele in panzer grey

    Intr-adevar, o macheta se poate strica SI la vopsire.
    Incearca sa iti calculezi bine pasii in montarea unei machete de taratoare, risti sa nu-ti placa rezultatul final......ii calculezi daca ii sti...daca nu mai intrebi aici pe forum sau You tube!!!

    In legatura cu lichidele la care faci referire mai sus, eu zic asa : fiecare are rolul/scopul ei,---nimic mai evident...se vede si in filmuletul din link in care sunt descrise doua tehnici de baza, speram insa la o opinie mai la obiect.
    fiecare reprezentand efecte distincte si care ar trebui sa se intrepatrunda pe macheta pe care vrei tu sa o vopsesti de iarna....deasemeni foarte evident...am urmarit filmuletul de cel putin 10 ori, am notat solutiile folosite si le-am procurat
    Evident, tot ce-am scris eu mai sus nu reprezinta altceva decat opinii proprii..pt care iti foarte multumesc...dar as fi dorit cateva sfaturi ceva mai la obiect( de exemplu as vrea sa stiu dupa ce acoper cu chipping fluid cam la cat timp se acopera cu culoarea alba, cu ce se acopera decals-urile astfel incat sa nu le stric( din pacate blindatele din film nu au decals -uri pe ele) asa ca nu-mi ramane decat sa fac teste

    Sanatate si spor,...multumesc la fel :drinks:
    Adi.
  4. In topicul:PanzerkampfWagen 35(t)

    04 March 2015 - 09:18 PM

    I-am montat senilele...destul de greu...inca nu sunt convins ca le-am inceput de unde ar fi trebuit, dovada ca la incheiere s-au ''pupat'' mai greu. Am dat jos sculele de pe el( cheile, cricul, lopata si tarnacopul), pun decals-urile si firele electrice si ma intreb care varianta de winter camo ar merge cel mai bine: cea cu chipping fluid sau cea cu washable white.

    https://www.youtube....h?v=jzLJ_13AOFo

    ..cum spunea cineva aici pe forum ''o macheta se strica la vopsire''. Inclin spre chipping fluid. Domniile voastre ce variante au folosit pt winter camo?
    Toate cele bune.
  5. In topicul:Salutari

    30 January 2015 - 12:13 AM

    Vezi postareaaviatie, la 28 January 2015 - 09:28 PM, a spus:

    Bun venit.La 20 de ani admiram mig-ul 15 care zbura pe .Ianca-sat (fosta U M care adapostea fostul Regiment 49 vanatoare bombardament) AZI au disparut si avioanele MIG-15,SI REGIMENTUL si o parte din oamani.Azi mai am in casa machetele avioanelor pe care le-am vazut zburind atunci.Le pastraz si in memoria oamenilor care au facut ac ael regtiment sa existe si sa apere acest popor.MULT spor la machetat.


    Exagerati...nu au disparut chiar toate avioanele...mai este unul chiar in centrul orasului Ianca...langa un sediu BRD daca nu ma insel ...gata gata sa decoleze :rolleyes:

Prieteni

Marinero nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Marinero nu are comentarii la profil inca.