Forum Machete,Modelism,Hobby: BogdanRa - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

BogdanRa's Profile User Rating: -----

Grup:
New Users
Postari:
4 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Feroviar (2 postari)
Inregistrat la:
15-June 15
Vizualizari:
9218
Ultimul click:
Useril este offline Oct 15 2015 04:35 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Nou venit
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Private

Postari ale mele

  1. In topicul:Viaductul de la Valea Fetii

    15 October 2015 - 04:13 PM

    Vezi postareaLDH, la 24 June 2015 - 07:27 PM, a spus:

    In primul rand greutatea. Mai mare la ipsos.
    Indemanarea. Cand folosesti ipsos trebuie sa ai ceva abilitati de modelaj pentru a da forma.
    Viteza de lucru si precizia. La pus ziare si hartie nu te grabeste nimeni ca "se intareste" pe cand la ipsos te cam impinge, din spate, materialul.
    Daca ai "mana" de modelist formele rezultate din ipsos sunt mult mai apropiate de cele reale fata de hartie. Am folosit "amestecul" de hartie "dizolvata" in aracet, nu atata pentru a da textura ca oricum puneam iarba deasupra ci pentru a "ascunde" muchiile rezultate din combinatia coaste din carton/plasa de tantari/ziare.

    Spoor!


    As mai adauga faptul ca ulterior, cu o mana de pamant cernut, iese foarte realist. Mai poti face ceva... Pe fondul de hartie igienica cu aracet (si acesta se poate pune in 2 feluri) se pot pune pietre normale, de pe strada, pietricel de rau sau bucati de ipsos gata formate (turnate din foem Noch/WS) pentru zonele de stanci. Hartia igienica cu aracet o puteti pune in doua feluri... pasta amestecata (manual sau la mixer) si/sau fasii de hartie igienica deja imbibate. Conteaza acum ce se doreste in final...

    Si da, Doru are dreptate... Ai muult timp la dispozitie pentru modelare si nici nu crapa... La ipsos, ca sa nu crape, sunt mai multe conditii pe care nu le ai mereu la indemana. Si, oricum, poate crapa ulterior, datorita socurilor mecanice


  2. In topicul:Viaductul de la Valea Fetii

    15 June 2015 - 01:41 PM

    Confirm pasta de harrtie igienica roz. mai exista una, maro, dar este prea "tare". Cea roz da o textura foarte buna.
    In alta ordine de idei acum avem si apa, si tufe si de toate. Pe alese... sau mai facem. Ma uitam la pozele actuale de acolo (ce am uitat de ele) versus cele de cand a fost constuit... si apoi la ce ai facut... A iesit bine, zic eu...
  3. In topicul:NESSEBAR - BULGARIA 2015

    15 June 2015 - 01:33 PM

    Buna, LDH, si aici.

    Multumesc de "propaganda" facuta si aici, ma bucur ca a fost si acest capitol si ma bucur si de savuroasa povestire. Lipseste insa faza cu Nu mai avem Motorina ;-). Vreau doar sa fac o mica remarca, sper sa nu te superi, este vorba de diferenta intre Expozitie, Intalnire si Intalnire cu public.

    In Occident am inteles ca se practica chiar intalniri total private. Care este diferenta intre o expozitie si o intalnire? Intalnirile sunt dedicate rularii trenurilor si nu cer module terminate, ci doar functionale. Din acest punct de vedere au fost vazute multe module in care era pusa doar sina si terasamentul, restul nici macar vopsit pamantul sau pusa iarba. Noi insa cred ca ne-am prezentat foarte bine.
    De la H0 mi-a placut ideea santierului de pod si a organizarii de santier de langa Calea ferata. La TT biciclistii lui nicky au fost ceva inedit.

    Si daca tot m-ai chemat pe aici...voi cauta topicele unde sunt prezente casutele ;-)

Prieteni

BogdanRa nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

BogdanRa nu are comentarii la profil inca.