Forum Machete,Modelism,Hobby: Gino - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Gino's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
23 (0.01 pe zi)
Cel mai activ in:
Discutii libere (11 postari)
Inregistrat la:
18-October 17
Vizualizari:
7364
Ultimul click:
Useril este offline Apr 15 2018 02:49 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Private

Postari ale mele

  1. In topicul:Cu părere de rău...

    15 April 2018 - 02:43 PM

    Vezi postarea1-0-9, la 15 April 2018 - 02:16 PM, a spus:

    Draga Gino(vidiu), pentru un "umil" membru aici si acolo, pari extrem de implicat si informat.
    Una din particularitatile persoanelor cu probleme (multipla personalitate) este ca atunci cund sunt enervate sau stresate, le scapa anumite ticuri verbale, expresii, sintagme, pe care le folosesc involuntar in toate "rolurile". Practic, cu cat scrii mai mult, cu atat arati mai evident cine esti...

    Chiar merita sa iti pierzi atata timp si nervi cu forumul asta, cand e atat de minunat acolo la voi?


    Ce pot sa mai spun? ”m-ai prins” dacă așa zici tu
    Ma intreb daca ai citit oare ceva din ce am scris.
    Q.E:D.
  2. In topicul:Cu părere de rău...

    15 April 2018 - 12:25 PM

    Încă ceva - tu așa vorbesti de parca nu esti de pe planeta asta - pai nu in fiecare zi esti asaltat de reclame la chiloti, detergent, aspirina, apă si orice altceva in care fiecare spune ca produsul lui e cel mai bun? Pai ia du-te la protv si leaga-te cu lanturi de gard in semn de protest pentru ca ai gasit si chiloti mai buni decat ăia din reclamă. Asta este lumea in care traim, asta inseamna marketing si advertising , nu l-am inventat noi acuma si asa se face peste tot. Si la orice produs nu numai la cele modelistice. Nu e nici ilegal si nici imoral sa-ti lauzi produsul si sa-ti spui parerea indiferent ca e buna sau cum e. E imoral doar sa-l faci pe altul (produs) prost in necunostinta de cauza, atat. Deci care e de fapt problema - ca am intrat si noi in lumea civilizata cu reclame, review-uri si tutoriale, cu sponsorizari si promovari de produse? Cred ca nu, pentru ca daca asta e problema , vom pupa moaște in continuare si vom fi si cu modelismul in evul mediu ca si cu toate celelalte
  3. In topicul:Cu părere de rău...

    15 April 2018 - 12:07 PM

    Vezi postarea1-0-9, la 15 April 2018 - 11:32 AM, a spus:

    Gino, iti spun eu cum as prefera , as prefera grupul in care esti, exact asa cum e acum, dar cu reclame corecte si descrieri corecte ale produselor , magazinelor si serviciilor. Nu am nicio problema sa platesc oricat pentru un produs sau serviciu, cu conditia sa nu fiu luat de prost.

    Sa iti dau un exemplu. Apare aici o reclama " tutoriale video despre utilizarea grundurilor" - reclama care te trimite pe saitul grupului vostru. Toate bune si frumoase, doar ca nu e vorba de grunduri in general, ci de o anume firma de grunduri, la care autorul e afiliat, si de altfel se pot cumpara cu un click in cadrul articolului. Deci nu e un tutorial, e o reclama mascata intr-un tutorial. Acolo nu ai sa vezi pros si cons, ci numai pros, intelegi ?

    Sau exagerari gen "magazinul nostru" e UNICUl distribuitor al produselor x in Romania, dar nu avem stoc , ca nu avem de fapt magazin fizic, e doar online, si facem comenzi sau precomenzi. Asta in conditiile in care produsele respective se pot gasi pe loc, in stoc, la alte doua trei magazine fizice si online din tara. Intelegi unde bat?

    Sunteti tinuti intr-o bula colorata frumos in culori Mig, va bucurati la niste premii in produse, dar de fapt voi sunteti produsul vandut...


    Nu ai dreptate pentru ca (banuiesc) nu esti corect informat , iti spun si de ce:


    - din cate stiu si s-a tot vehiculat, exista un singur distribuitor autorizat a produselor Ammo in Romania (distribuitor autorizat de catre producator inseamna mult mai mult decat un vanzator oarecare de unde poti cumpara un anume produs). Asta inseamna ca nu se vand sau pot vinde si in alta parte? Bineinteles ca nu. Doar ca regulile scrise si nescrise ale comertului impun ca cei care vor sa vanda acest produs in Romania sa-l cumpere de la distribuitorul autorizat nu de la altii asta pentru a se evita dumpingul, pentru a se recompensa eforturile distribuitorului unic (care isi asuma responsabilitati contractuale destul de mari ca sa ajunga distribuitor unic) etc etc Asa se face in lumea civilizata cand e vorba despre orice produs. In Romania in schimb iti spun eu cum se face - e un distribuitor care e de acord sa investeasca mii de euro lunar intr-un produs si vine cate un pitpalac care intelege in mod original regulile comertului si cumpara si de-al dracului acelasi produs de pe piata neagra sau prin diverse metode care-i permit sa practice preturi de dumping. Poate sa faca asta? Desigur, nu îi interzice nimeni, ba chiar vor fi voci care spun lasa-l ma sa vanda cum vrea ca uiite noua ne iese mai ieftin. Insa este lipsit de bun simt si de etica comerciala iar pe termen lung este un dezastru pentru piata locală. Asta nu o vad decat cei care stiu pe ce lume traiesc si cei care vad si mai departe de a-si umple buzunarul propriu (cu bani sau vopsele)

    - sa iti spun (sau reamintesc) cum se fac lucrurile peste tot in lumea asta - un modelist este sponsorizat sau platit sau i se dau unele produse (machete, vopsele, etc prin extensie orice produs nu numai modelistice) si in contrapartida i se cere sa-si spuna parerea despre el intr-un mod public (internet, media, etc). Modelistul respectiv (e plin de ei pe facebook youtube si pe oriunde te intorci) face exact ce i s-a cerut adica un review in care spune ce calitati are produsul respectiv. Daca vrea spune si ce defecte are. Daca vrea atentie! Nu este obligat nicaieri in lumea asta sa o faca, dar este obligat MORAL sa nu scoata in evidenta produsul respectiv in detrimentul altuia. Atât, scurt si nimic mai mult. Ma uit acum in review-ul de care ai amintit - da se face reclama la acest produs, pentru ca acest produs e subiectul articolului si nu altul. Ceva incorect, imoral, ilegal pana acum? Nu cred. Prentre calitatile produselor se releva si niste defecte cum ar fi rezultatele proaste obtinute la straturi groase si faptul ca acel capac stropeste cand il deschizi. Bun spune-mi ce este incorect, imoral sau ilegal in toate astea? Omul a primit pe gratis niste grunduri si i s-a cerut sa vorbeasca despre ele. A vorbit, a spus ce fac bine si ce considera ca e rau la ele dupa cum considera ca e parerea lui personala, nu a spus ca alte grunduri sunt proaste, etc etc. A aratat cum se utilizeaza, a aratat ce se intampla daca nu se utilizeaza cum trebuie, a aratat cum te poti stropi cu capacul, etc Ce trebuia sa spuna sau sa faca dupa parerea ta? Inca o data, probabil ca nu inteleg eu despre ce e vorba - traim in lumi paralele, nu stim ce este acela distribuitor, ce e aceea reclama si cum se face, cautam in permanenta sensuri ascunse si imorale la orice se face nou in domeniu?

    - a treia chestie - nu suntem tinuti in nici o bula Mig pentru ca avem distribuitori (unici sau nu) de Hataka, Lifecolor, Zvezda, Meng, Takom, si multe multe altele. Cred ca ai inteles gresit - nimeni nu e obligat sa cumpere anumite kituri sau anumite produse de la anumiti comercianti. Asta este o chestie total falsa spusa din nestiinta sau din rea-credinta. Ammo vand cel putin 3 magazine care sponsorizeaza grupul. La fel Zvzeda, la fel altele si altele inclusiv alte tipuri de vopsea etc. Așa ca despre ce-i vorba de fapt ca nu inteleg? Aceste magazine au decis sa sprijine modelistii si modelismul romanesc prin organizarea de evenimente si sponsorizari. E rau? Eu zic ca nu. Pot beneficia DOAR ELE de reclama pe grup in schimbul acestor sponsorizari? Eu zic ca da, merita asta asa cum se face oriunde in lumea larga, Este sau nu?
    In concluzie - castiga grupul, castiga magazinele, castiga modelistii, castiga absolut toata lumea. E ceva imoral, ilegal in asta? Mie mi se pare ca nu iar prezentarea trunchiata si deformata a faptelor seamana mai mult ca povestea cu vulpea si strugurii, ma scuzi ca trebuie sa spun. Aici de ce nu se poate? Sau decat sa faci asa ceva si aici e mult mai usor sa-i critici pe altii si sa-i prezinti intr-o lumina proasta fara sa ai informatiile necesare (macar ca toate-s publice si la vedere)
  4. In topicul:Cu părere de rău...

    15 April 2018 - 11:40 AM

    Nu cred ca a intentionat nimeni sa puna de o revolutie aici. Asta este o greseala sa sari dintr-o extrema in alta. Adica ori pot moderatorii sa-si permita orice cu oricine fara sa se intample nimic chiar daca se duce totul de rapa, ori facem revolutie, impuscam moderatorii sau ce ai mai zis tu Longinus pe-acolo (sunt sigur ca sub titlu de gluma). Oricare dintre aceste extreme este la fel de daunatoare, exact ca si ascunderea mizeriei sub covor, adica sa nu facem observatie moderatorului pentru ca ne e prieten si e si un erou care se sacrifica pe altarul forumului. Pai daca nu-i place sa fie injurat de membri inemultumiti, sa faca un pas in spate sa puna alti moderatori pe care sa-i injure el. Asa functioneaza lumea. Daca vrei si poti sa-ti faci treaba e ok, daca nu te retragi ca nu cred ca i-a obligat nimeni cu pistolul la tampla sa fie moderatori. La fel de toxic ca si sa impusti in fiecare zi cate un moderator pana il gasesti pe cel perfect - pe care nu-l vei gasi insa niciodata. Dar repet, e normal sa fie tratati toti cu aceeasi moneda? Eu zic ca da. Asa ar fi corect. E normal ca atunci cand moderatorii gresesc ei sa fie tratati mai aspru? Din nou da, asa e in toata lumea. Eu ca membru pot gresi mai usor, tu ca moderator n-ai voie pt ca se presupune ca exact asta esti pus sa faci sa respecti regulile daca vrei sa le respecte si altii. Un polițist este pedepsit mai grav decat un civil pt aceeasi infractiune (macar in teorie) pt ca calitatea lui este considerata circumstanta agravanta, un fel de lupul la oi. Dar la noi e exact invers - cand greseste un membru vine nea caschetă si calculeaza zilele de detentie cu cea mai mare intransigenta, pentru ca noi suntem duri dar corecti, nu-i asa?. Cand greseste in schimb un moderator nu se intampla nimic sau se intampla de genu - ”hai ma acuma ca-s baieti buni ce vrei si tu sa-i impuscam sau ce?” E normal? E corect? Eu zic ca nu chiar.
  5. In topicul:Cu părere de rău...

    15 April 2018 - 11:26 AM

    Vezi postareabusila, la 15 April 2018 - 11:18 AM, a spus:

    Salut Gino
    Daca un grup/forum imi conditioneaza numele unei marci/magazin in functie de sponsorizarea facuta grupului/forumului prefer sa nu fiu membru .
    Adica sa nu pot spune despre o firma/magazin care nu e partener/sponsor al grupului/forumului e o gresala dupa parerea mea .
    Sa nu poti impartasi liber o informatie mi se pare mult prea restrictiv pentru 2018 .
    Chiar daca restrictia aduce bani grupului/forumului .
    Toate cele bune .


    Pai de fapt este vorba de reclama nu de impartasirea informatiilor. E ca si cum ai zice ”nu sunt de acord cu televiziunea X pentru ca face reclama doar la farmacia Catena si nu ma lasa sa impartasesc GRATIS si informatiile despre farmacia SensiBlue”. Este cu totul altceva si repet, nu a fost inventata acum si aici, ci functioneaza de foarte multa vreme. Problema noastra (una dintre cele multe) este ca avem impresia ca ni se cuvine totul in mod gratuit si trebuie cineva in permanenta sa aiba grija de noi dar pe banii altora nicidecum pe ai nostri. Iar atunci cand ni se spune ca lumea nu functioneaza asa, ne idignam. Comunismul a fost o orânduire excelentă în teorie. Dar a fost o utopie. N-are rost sa-ti reamintesc ce s-a întâmplat cu ea (ea utopia nu ea comunismul :-) ) . Dar cred ca am discutat suficient despre asta, altfel chiar o sa intram la reclamă gratuita pt altii

Prieteni

Gino nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Gino nu are comentarii la profil inca.