Forum Machete,Modelism,Hobby: marhaba - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

marhaba's Profile User Rating: ***--

Grup:
Banned
Postari:
1333 (0.19 pe zi)
Cel mai activ in:
Discutii libere (287 postari)
Inregistrat la:
30-November 04
Vizualizari:
21748
Ultimul click:
Useril este offline Mar 07 2010 11:52 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Not Telling Not Telling

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. Marhaba

    05 March 2010 - 04:42 PM

    Cu bune si cu rele am mai incheiat o etapa. Inchei aici, dar tinem legatura.
  2. Propunere de modificare a Regulamentului

    23 February 2010 - 09:55 AM

    Propun administratiei forumului si membrilor acestuia schimbarea regulamentului de functionare ( http://www.cartula.r...boardrules.html ) si anume exprimarea de la punctul 1 " ... Forumul cartula.net este un forum destinat machetelor statice ..." sa fie inlocuita cu " Forumul cartula.net este un forum destinat modelismului machetelor statice " .
    Fac aceasta propunere pentru ca sunt de parere ca acesta se vrea un forum de modelism si nu doar de colectionari. Consider ca topice de genul "uite ce masinuta noua mi-am cumparat de la pompa de benzina " nu are nici o legatura cu modelismul. Nu este in intentia mea de a declansa discutii stupide , de aceea mentionez ca nu am nimic impotriva oricarui gen de macheta statica , atita timp cit are vreo legatura cu modelismul (adica e construita sau modificata) si nu doar cumparata de pe-un raft si aruncata pe forum.
  3. Mini Dio

    17 February 2010 - 06:18 PM

    " BEHIND THE FRONT LINE" adica "In spatele frontului" vrea sa fie o scena de pe Frontul de Est, toamna 1944. Am folosit un Hummel de la Dragon, 7 figurine Revell (execrabile), accesorii si foisor Hasegawa, copaci Seamoss, iarba, iedera - international models, nisip, baza / tavita Daiso, plasa de camuflaj - tifon, drapel nazist si prelata - din tabla , nylon de pescuit (guta) pt. cabluri si sfori.
    Fotografii cu Hummel-ul se pot vedea aici.

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Va multumesc pentru atentie.
  4. HUMMEL

    17 February 2010 - 06:15 PM

    Sd.Kfz. 165 Hummel (sau Bumble Bee) face parte din artileria autopropulsata si a fost dotat cu un obuzier de 150mm. Constructia s-a facut pe sasiul de Panzer IV de unde si denumirea de Panzerfeldhaubitze 18M auf Geschützwagen IV . A fost utilizat de Wermacht de la sfirsitul anului 1942 pina la sfirsitul razboiului.

    Caracteristici:
    - sasiu de Panzer IV
    - turela deschisa
    - tun de 15 cm ( 15 cm sFH 18 L/30)
    - greutate 24 t
    - lungime - 7,17 m
    - latime - 2,97m
    - inaltime - 2,81m
    - echipaj - 6
    - motor - Maybach HL 120 TRM 12 cilindri in V, benzina, 296 cp
    - raza de actiune 215 km
    - viteza maxima 42 km/h

    Pina la sfirsitul razboiului s-au construit 714 unitati, majoritatea evoluind pe frontul de est. Intrarea in lupta si-au facut-o la Kursk.

    Armor In Action - 005 - Nashorn, Hummel, Brumbar
    Wydawnictwo Militaria 16 Hummel Nashorn Brummbar

    Kitul:
    Hummel Late Version, Dragon 7301, scara 1/72, anul aparitiei 2006

    Imagine postata

    Review:
    http://www.dragonmod...ews-cookies.htm
    http://www.network54.com/Forum/477322/mess...BLate%2BVersion

    Contine 148 de piese din stiren gri, 2 piese fotodecupate, senile DS, doua piese metalice pt. sustinerea galetilor de rezerva.
    Kitul este frumos detailat pentru un kit la scara aceasta, interiorul mai mult simbolic (include containerul pt. proiectile cu doua pozitii goale), dar tunul in schimb este compus din 23 de piese separate , cu mobilitate in doua planuri; capacele trapelor si usile din spate pot fi montate in pozitia inchis / deschis. Teava este turnata dintr-o singura bucata (tub). Mecanismul de blocare a tevii se poate monta culcat sau in pozitia de mars.
    Inmatricularea este prezentata in 6 variante , toate de pe frontul de est, 5 din unitati necunoscute, una din Das Reich '44.
    Instructiunile contin 6 pagini in 8 pasi de lucru, usor de inteles.

    Imagine postata

    Constructia a decurs usor, alternind montajul cu vopsirea acolo unde am considerat de cuviinta. Unele piese mici, inclusiv galetii i-am vopsit direct pe rame. Am ales o inmatriculare intr-o culoare (dunkelgelb) , am folosit vopsele acrilice Tamiya, uleiuri Windsor&Newton si pigmenti Mig pt. weathering.
    Kitul a fost facut "Out Of Box" singurele modificari pe care le-am adus au fost montajul "ondulat" al senilelor (am infipt ace de seringa in cutia blindata pt. a da forma senilelor), am montat sfori laterale (guta / fir de pescuit) si vegetatie pentru camuflaj si am adaugat in interior niste pusti si casti.

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata


    A fost o placere sa lucrez la acest kit, drept care am decis sa-i fac si o mica ambientare pe care o puteti vedea aici.

    Va multumesc pentru atentie.
  5. Capturing Clervaux

    30 December 2009 - 02:18 PM

    Istoriceste vorbind este vorba despre o hirjoneala germano-americana din cadrul mai larg al Bataliei din Ardeni (Battle of the Bulge) , pe vremea cind mincatorii de varza se chinuiau sa-si transporte carutele blindate pe drumurile si podurile Belgiei si Luxemburgului, prin satele si oraselele locului (sfirsitul anului 1944). Unul dintre aceste orase era Clervaux (http://en.wikipedia.org/wiki/Clervaux ), orasel in nordul Luxemburgului.
    Localitatea este dominata de castelul Clervaux (http://www.planetwar...e-l-l-clerc.htm ) construit in secolul 12 de catre contele Gerhard von Sponheim. In noaptea de 17/18 decembrie 1944 castelul a fost incendiat de catre fortele nemtesti in lupta cu cei aproximativ 100 de americani ce faceau parte din Regimentul 110.
    Cartea este scrisa de Claude Joachim, autorul dioramei, are 80 de pagini, soft-cover, calitate foarte buna a hirtiei, peste 500 de fotografii, schite si diagrame, textul in limba engleza. Majoritatea fotografiilor sunt color .
    Cartea este scrisa in varianta „modelistica” si nu „istorica” , dupa cele citeva repere istorice, autorul descrie modul in care a proiectat si apoi construit diorama, incepind de la baza uriasa pina la ziduri, acoperisuri, pavaje, usi si ferestre, tehnici de constructie si de fixare, vopsire, etc. Tehnici interesante folosite la iluminarea cu leduri, lucrul cu polistiren extrudat si componente din lemn, constructia mobilierului (scratch 1/35), figurine si modificari ale figurinelor (60 de figurine), folosirea ierbii, iederei si altor produse „naturale”
    Una peste alta, o lucrare de exceptie atit diorama in sine cit si cartea.
    Am scris cele citeva cuvinte la rugamintea lui Claude Joachim, care va invita sa cumparati cartea la pretul de 18 euro plus transportul in Romania 4 euro. Tot pe aceasta cale , saluta modelistii din Romania si le doreste un „An Nou Fericit”.
    Referinte gasiti aici:
    - http://www.diorama-clervaux.com/
    - http://www.amps-armor.org/ampssite/reviews...085&Type=BR
    - http://www.militarym...icle.asp?a=5565
    - http://armorama.kitmaker.net/modules.php?o...ent&id=4672

    Fisier atasat  img150TMD.jpg (73.88K)
    Numar de descarcari: 366 Fisier atasat  img151cler.jpg (148.4K)
    Numar de descarcari: 345

    Fisier atasat  img152cler.jpg (159.59K)
    Numar de descarcari: 341 Fisier atasat  img153TMD.jpg (69.83K)
    Numar de descarcari: 336

Prieteni

Comentarii

Pagina 1 din 1
  1. Fotografie

    alexie 

    10 Mar 2010 - 21:40
    Molima mare s-a abatut asupra noastra, am pierdut doi prieteni dintr-un click.
    Am sa trec zilnic pe la "mormantul" tau, sa las o floare.
Pagina 1 din 1