Calin, ideea era ca in tot ceea ce facem copiem pe cineva... Sau, ma rog, ai un model de urmat. Asta nu inseamna ca nu investesti si tu originalitatea specifica. In cazul discutat de noi, din pacate prea mult, am facut o afirmatie absolut logica: din moment ce noul kit este mai bun decat "originalul", cu liniile absolut refacute, in negativ (e mult mai greu sa faci o matrita pentru negativ!), atunci inseamna ca avem un kit absolut nou.
Chestia cu ce-mi inchipui eu, probabil, e absolut gresita si pe aceasta cale chiar anunt ca stocul de Tempest s-a terminat! Ce e bun de la Academy, va merge bine sau foarte bine, pana cand concurenta va scoate ceva mai bun si mai ieftin. Si Academy are cateva kituri foarte bune, premiate chiar de germani. Sunt insa destule kituri foarte bune la celelate firme: Dragon, Eduard, Tamiya, Hasegawa, Revell, Italeri etc.
Flyboy, cu ICM sunt de acord. Am fost "tepuit" cu un Panther D 1/35, bazandu-ma pe laudele neintemeiate care i-au fost aduse chiar Forum. Pentru mine kitul respectiv e o catastrofa: patinele individuale compromise integral, piese care nu se potrivesc, dimensiuni gresite la diverse componente etc. E altceva cu avioanele-copie; acolo copierea dupa Tamiya chiar a fost benefica, se pare.