a trecut ceva timp si aproape am terminat o noua macheta. O macheta plina cu probleme de tot felul, aripi torsionate, gravari si nituri rau turnate, suprafata fuselajului cu efect de "coaja de portocala" si multe probleme de imbinare. Problema cea mai nasoala care mi-a dat mult de furca a fost priza de admisie la motor care este din doua bucati si care a fost greu de imbinat si odata lipita am observat ca nu sta corect si am fost nevoit sa o corectez (la rece calca bine, dar cu adezivul aplicat s-a dezaxat). O alta problema nasoala a fost aripa dreapta care era strimba si pe care am fost nevoit sa o indrept cu apa fierbinte. Indreptarea a functionat aproape 100% dar spre dezamagirea mea am mai observat un defect de turnare ireperabil, dar asta o las ascunsa, o va vedea numai un ochi format!

Macheta care v-o prezint inca nu este gata, adica va mai urma montarea suportului pentru cupola si va fi in pozitia deschisa si o gramada de rezervoare si armament.
Modificarile aduse sunt in primul rind in cockpit unde am folosit set-ul pentru acest avion de la Eduard, am mai schimbat senzori unghiul de atac si tubul pitot de la un set Master PL (foarte faine!) roti de rasina Eduard (cind le-am primit am fost putin dezamagit de calitate dar le-am reparat si le-am pus...) si rachete rasina Eduard AIM 120 B/C care inca nu sunt gata. Restul armamentului va fi din dotarea kitului care este mult prea generos si cu care mai poate "echipa" 3 - 4 F 16!
Asa arata macheta in acest moment, urmeaza inca un set de poze peste citeva zile cind este gata finalizat.
Parerile si criticile voastre sunt bine venite!
Salutari, Tibi
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 14 April 2013 - 03:17 PM