Forum Machete,Modelism,Hobby: Lockheed Martin F 16 DG Fighting Falcon - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lockheed Martin F 16 DG Fighting Falcon Italeri/Kinetik 1/48

#1 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 14 April 2013 - 03:16 PM

Va salut prieteni,

a trecut ceva timp si aproape am terminat o noua macheta. O macheta plina cu probleme de tot felul, aripi torsionate, gravari si nituri rau turnate, suprafata fuselajului cu efect de "coaja de portocala" si multe probleme de imbinare. Problema cea mai nasoala care mi-a dat mult de furca a fost priza de admisie la motor care este din doua bucati si care a fost greu de imbinat si odata lipita am observat ca nu sta corect si am fost nevoit sa o corectez (la rece calca bine, dar cu adezivul aplicat s-a dezaxat). O alta problema nasoala a fost aripa dreapta care era strimba si pe care am fost nevoit sa o indrept cu apa fierbinte. Indreptarea a functionat aproape 100% dar spre dezamagirea mea am mai observat un defect de turnare ireperabil, dar asta o las ascunsa, o va vedea numai un ochi format! :-)

Macheta care v-o prezint inca nu este gata, adica va mai urma montarea suportului pentru cupola si va fi in pozitia deschisa si o gramada de rezervoare si armament.
Modificarile aduse sunt in primul rind in cockpit unde am folosit set-ul pentru acest avion de la Eduard, am mai schimbat senzori unghiul de atac si tubul pitot de la un set Master PL (foarte faine!) roti de rasina Eduard (cind le-am primit am fost putin dezamagit de calitate dar le-am reparat si le-am pus...) si rachete rasina Eduard AIM 120 B/C care inca nu sunt gata. Restul armamentului va fi din dotarea kitului care este mult prea generos si cu care mai poate "echipa" 3 - 4 F 16!

Asa arata macheta in acest moment, urmeaza inca un set de poze peste citeva zile cind este gata finalizat.
Parerile si criticile voastre sunt bine venite!

Salutari, Tibi

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_8240s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8241s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8242s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8244s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8245s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8246s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8247s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8248s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8251s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8253s.jpg
  • Imagine atasata: IMG_8254s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 14 April 2013 - 03:17 PM

#2 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 14 April 2013 - 03:28 PM

Dupa mine este impecabil . N-am ce sa-i bag de vina...Baza o faci simpla ?

#3 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 14 April 2013 - 03:30 PM

Arata foarte bine in poze. Defectul ala, lasa-l sa stii doar tu de el, pe noi lasa-ne sa ne bucuram de un american cu flotant in Italia. Este bine facut, mie imi place, iar daca tu esti multumit de el, atunci totul este OK, caci asta este cel mai important lucru. Felicitari! :clapping:

Florin

#4 Useril este offline   tomi 

• Membru senior
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 14 April 2013 - 04:20 PM

Se contureaza o lucrare deosebita in ciuda tuturor problemelor (de care am discutat la un moment dat)!
Totusi sesizez lipsa "placilor de consolidare" de pe fuselaj (10 bucati) pe care kitul nu le ofera plus unghiul de inclinare al nasului este evident ( o veche belea pe care Kinetic a corectat-o ulterior)
Ajutajul motorului in opinia lasa de dorit, parca merita unul din rasina, insa imi place cum ti-a iesit!!!

Spor

Aceasta postare a fost editata de tomcat_ct: 14 April 2013 - 04:22 PM

#5 Useril este offline   cris109 

• Membru deplin
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 27-February 10

Postat 14 April 2013 - 05:22 PM

Salut!O realizare foarte frumoasa pentru care te felicit, fiecare macheta a ta e o surpriza placuta. Imi place in mod deosebit evidentierea detaliilor si cupola. Ai putea sa-mi spui cum ai facut cupola asa de curata/lucioasa?

#6 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 14 April 2013 - 05:35 PM

Gospodareste!

Ce fel de wash folosesti?

#7 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 14 April 2013 - 05:59 PM

Foooarte misto!
Eu personal nu stiu despre ce probleme vorbesti. O sa ma mai uit...

Felicitari!
Un model reusit pe care mi-ar placea sa-l am in vitrina :clapping:

#8 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 14 April 2013 - 05:59 PM

Felicitari din toata inima! Chiar e o placere sa privesti o asa macheta.
As fi tare curios sa aflu ce vopsele ai folosit pentru partile metalice. Washul chiar e impecabil. :hi:

#9 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 14 April 2013 - 06:00 PM

Va multumesc tuturor pentru ca ati aruncat o privire la acest topic :-)

@busila - baza am sa o mai murdaresc putin dar incerc sa nu exagerez. Am facut-o saptamana trecuta, (mi-a luat mai putin de o ora) pentru ca imi trebuie sfirsitul asta de saptamana...

@tomcat_ct - de schimbat as fi schimbat tot modelul la cit de mult ma chinuit! Stai sa faci unul si ai sa vezi! Ajutajul vazut din spate intradevar este "chifla" si cred ca se mai poate schimba dar sincer daca as fi schimbat ceva cu adevarat ar fi fost un cockpit Aires. Nasul nu l-am mai modificat dar nu mi se pare lasat rau, problema este ca montasem deja jumatatile de fuselaj avind si cockpitul in interior asa ca nu am mai riscat. Oricum sunt multe componente care au fost facute de 2 sau 3 ori pian au iesit cum am vrut!

@cris109 - cupola am fost nevoit sa o pilesc pe mijloc. Din pacate multe cupole de acest gen au o proeminent de la turnare care trebuie sa dispara. Este slefuita si apoi lustruita cu paste Compound Corse, Fine si Finish de la Tamiya. Spalat si aplicat direct in Future de 2 ori. Uite aici metoda mea de lucru descrisa : Lustruire cupole

@oldhammer : Promodeller (Florymodels) Dark Wash

@ JangBogo : Multumesc! Nu am folosit cine stie ce metalice, ajutajul este vopsit in mare parte cu Titanium de la Tamiya iar acolo unde sunt parti hidraulice (se vad in baile trenului de aterizare) am folosit Alclad Polished Aluminium ca nu am mai avut Crom Alclad (sa stricat!)

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 14 April 2013 - 06:05 PM

#10 Useril este offline   tomi 

• Membru senior
  • Postari: 771
  • Inregistrat: 11-January 05
  • Interests:Aviatie - WW II & Jets

Postat 14 April 2013 - 07:27 PM

Vezi postareatibi22, la 14 April 2013 - 06:00 PM, a spus:

@tomcat_ct - de schimbat as fi schimbat tot modelul la cit de mult ma chinuit! Stai sa faci unul si ai sa vezi! Ajutajul vazut din spate intradevar este "chifla" si cred ca se mai poate schimba dar sincer daca as fi schimbat ceva cu adevarat ar fi fost un cockpit Aires. Nasul nu l-am mai modificat dar nu mi se pare lasat rau, problema este ca montasem deja jumatatile de fuselaj avind si cockpitul in interior asa ca nu am mai riscat. Oricum sunt multe componente care au fost facute de 2 sau 3 ori pian au iesit cum am vrut!

Stiu ce ma asteapta mai ales urmeaza sa incep un F-16I Sufa! :wacko:
Cockpitul Aires este superb dar pana il bagi in gaura iti vine sa :bang: (lucrez la un F-16C-32-CF Thunderbirds) totusi nu este atat de vizibil comparativ cu ajutajul.
Cat priveste lipsa "placilor de consolidare" de pe fuselaj (10 bucati) cred ca trebuiesc puse! Tamiya le ofera separat (TA12621 Lockheed F-16 Detail Part)

Spor

#11 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 14 April 2013 - 08:04 PM

Vezi postareatomcat_ct, la 14 April 2013 - 07:27 PM, a spus:

Cat priveste lipsa "placilor de consolidare" de pe fuselaj (10 bucati) cred ca trebuiesc puse! Tamiya le ofera separat (TA12621 Lockheed F-16 Detail Part)

Ai dreptate, trebuiau si aceste placi! Am sa le cumpar si am sa le pun separat, nici o problema.

#12 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 15 April 2013 - 02:51 AM

Felicitarii Tibi !! Inca o macheta frumoasa si ingrijit lucrata.Chestiile tehnice enumerate mai sus nu-s asa importante dupa parerea mea atata timp cat asta tine de fiecare cat vrea sa aprofundeze un subiect.Nu e kit fara greseli,poate si asta face parte din farmec,sa le dibuim.Am un filing ca-l voi vedea pe viu cat de curand :rolleyes: Numai bine.

#13 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 15 April 2013 - 08:57 AM

Felicitari Tibi ! Chiar daca nu sunt fan F 16, imi place pasaroiul tau.Sper sa "evolueze" bine al Moson.

#14 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 15 April 2013 - 09:29 AM

Multumesc prieteni! Cum am scris mai sus, nu a fost un kit usor de facut si mai mult m-am intins si la fotoinciziile Eduard pe care le-am folosit aproape in intregime. (aproximativ 200 piese care aproape ca nici nu se vad!) Nu spun acestea ca sa scot mai mult macheta in evidenta, o spun pentru ai prevenii pe cei care o incep sa o abordeze cu multa atentie si desigur daca au nelamuriri pot da o mana de ajutor sau sfaturi.
La momentul in care am inceput acest kit, m-am gindi la tine Hind, m-am zis ce o se te mai enervez :pardon: dar toate acestea s-au intors inpotriva mea :crazy: . Acum ca este aproape gata o voi duce la Moson si se va pierde printre multe machete minunate pe care deabia astept sa le vad si de la care sper sa ma inspir in continuare!

#15 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 15 April 2013 - 10:59 AM

Superb!!! Nu ma omor dupa jeturile moderne dar asta arata foarte bine!
Felicitari!

#16 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1786
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 15 April 2013 - 11:39 AM

Prietene, iar ai vopsit in "dependinte"? :shifty:
Stii foarte bine ca imi place grija cu care lucrezi, asa ca laudele sunt de prisos. Astept incarcaturile, ca sa-i mai rupa din gri-ul asta monoton.
Doua observatii tot am: mai intai, wash-ul asta negru imi pare foarte puternic (cred ca era o idee buna sa mergi pe gri, iar pentru elementele mari, gen flapsuri, profundoare sa folosesti negru); sau poate e contrastul prea mare la prelucrarea foto?
Si a doua: nu ma prea pricep la jet-uri, dar daca alea din ultima poza sunt eclatoare, sunt mult prea groase. Poti sa le retezi linistit si sa le inlocuiesti cu lita fina, sau chiar cu fire de par. Daca sunt antene, atunci nu mai comentez si ma duc la nani.

#17 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 15 April 2013 - 12:02 PM

Merci Cristian!
Alex, eclatoarele le-am refacut toate deoarece originalele erau extrem de groase. Daca as fi folosit eclatoarele de la Eduard, ei ele ar fi fost cel putin atit de groase dar gresite in sectiune, adica plate! Firul folosit este de cupru de 0,3 mm.
Legat de wash iti dau dreptate, este pe partea griului deschis putin prea pronuntat. Ar fi trebuit sa folosesc light wash dar nu am. Problema este ca folosesc pentru prima data un Wash usor de aplicat de la Flory Models, din pacate dupa lacuire cu matt parca devine mai inchis decit trebuie. Dar asta nu ma nemultumeste asa de mult, din contra, am mai invatat ceva si voi evita data viitoare! :-)

Later edit:
Nu prelucrez niciodata fotografiile, singurul lucru pe care-l fac este ca le dimensionez la rezolutia admisa pe forum. Nu schimb contrast, culori etc. nimic.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 15 April 2013 - 12:04 PM

#18 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1786
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 15 April 2013 - 02:11 PM

Vezi postareatibi22, la 15 April 2013 - 12:02 PM, a spus:

... eclatoarele le-am refacut toate deoarece originalele erau extrem de groase. Daca as fi folosit eclatoarele de la Eduard, ei ele ar fi fost cel putin atit de groase dar gresite in sectiune, adica plate! Firul folosit este de cupru de 0,3 mm.

M-am uitat acum pe net si, intr-adevar, cele de F16 sunt mai groase decat cele de MIG21, pe care le vazusem pe viu (niste sarmulite, la propriu).
Hai cu boambele si rachetii.

#19 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 15 April 2013 - 02:12 PM

Bravos Tibi felicitari.
Ai scos un model foarte frumos dintr-un kit greu si descurajant :good:
Imi place aerul general si grija cu care lucrezi(la care te invidiez din rarunchi :yahoo: )
Spor,
Bill :ph34r:

#20 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 15 April 2013 - 04:25 PM

Frumos lucrat Tibi!Imi place mult cum ti-a iesit!O mica remarca totusi:Franele aerodinamice le lasi deschise?

Aceasta postare a fost editata de deltadagger: 15 April 2013 - 04:37 PM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi