Forum Machete,Modelism,Hobby: TOP 10 seturi 1/72 figurine germane WWII - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

TOP 10 seturi 1/72 figurine germane WWII Numai cele din plastic moale

#21 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 03 August 2006 - 04:04 PM

Si "Enemy at the gates" e un film bun pentru inspiratie.Multe ruine si un alt tip de lupta.

Exista o scena in unul din filmele amintite mai sus...parca in "Stalingrad" in care este o cladire sectionata si la unul din etaje se observa pe un perete, ramas in consola , un calorifer de fonta..exact ca cele din apartamentele comuniste.O imagine familiara...

#22 Useril este offline   Robotzel 

• Membru senior
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 18-April 06

Postat 03 August 2006 - 05:56 PM

Un soldat care ocheste nu trage neaparat, e foarte normal sa te plimbi cu pusca la ochi acoperind un sector ori in cadrul unui asalt, pentru o figurina cu poza dinamica ori la privirea peste/pe langa obstacole si in general pe oriunde miroase a inamic pentru poze mai cuminti, si e normal pentru ca _vrei_ sa tragi primul...
Ca sa atingem un pic si impuscat cu panda/multe gloante trase/inamicul 'invizibil'...tinta poate lipsi tocmai pt ca sta cu capul la cutie cand trupetii tragatori executa foc de acoperire ajutand vreun camarad sa avanseze sau sa se retraga, sau poate un blindat sa manevreze in pozitie :)

#23 Useril este offline   obnosis 

• Membru deplin
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 16-August 05

Postat 03 August 2006 - 06:13 PM

si ca veni vorba de distanta la care s-ar afla posibilul inamic, sa nu uitam ca precizia armelor din WW2 nu era nici pe departe asemanatoare cu cea a armelor din zilele noastre. mai ales in cazul automatelor de genul Schmeisser si PPS. Pe foc automat dispersia gloantelor era atat de mare din cauza reculului incat nu se pune problema sa aiba o precizie mai mare de 25-30 metri. sa nu uitam ca luptele in WW2 nu se purtau asadar de la distana foarte mare, iar uneori ele ajungeau si lupte corp la corp prin transee in cazul asalturilor sau in interiorul oraselor.
Asa ca nu gasesc deplasate pozitii de lupta ale figurinelor in cazul dioramelor. desi personal prefer pozitiile statice. Si nici nu sunt de acord cu cei care critica pozitii care implica lovirea inamicului cu patul pustii cum am vazut la niste kituri airfix daca nu ma insel. lucrurile astea se petreceau destul de frecvent. dar in acelasi timp nu contest faptul ca de foarte multe ori (poate de cele mai multe ori) soldatul nu vedea inamicul in care tragea.

pana la urma, ca tot am abramburit-o bine :hammer: , depinde de viziunea fiecaruia asupra dioramei, neputand spune ca oricare ar fi reprezentarea nu are o baza istorica.

#24 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 03 August 2006 - 06:34 PM

Off topic
@Obnosis, PPS (Pistol Partizan Sovietic) nu avea precizie pentru ca avea teava scurta si tragea cu cartuse de pistol (cele de TT) deci nu e pentru camp, insa cadenta mare de tragere (1000 cartuse pe minut pe foc automat - ati citit bine - o mie) facea din ea o arma super pentru lupte de strada unde puteai dobora tinta fara sa ochesti. Era o arma relativ greuta (3 kg. -3kg. si ceva daca nu ma insel) si pentru ca tragea cu cartuse care aveau pulbere putina, nema recul. Am tras cu arma asta cred ca 10 - 15 mi de cartuse fara sa ma zgaltaie de vreun fel.
Scuze de off topic.
Bafta!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi