Citeaza
Daca "reclamatiile" le fac grecii, atunci chiar ca sunt credibile
Ei , nah ...

, Longinus
Totusi smiorcaiala asta a grecilor ar putea sa aiba pe undeva si ceva adevar avand in vedere ca de la data constructiei pana la data intrarii in serviciu au trecut multi ani ,iar plata acestuia sa facut inainte de criza ,iar problemele au aparut deasemnea inainte de a se fi racit relatiile cu nemtii .
Nu cunosc parerea celorlalti care au in dotare acest tip de sub ( Italia , Israelul si din cate am inteles Norvegia , in curand ) .
Din cate am inteles mai toate sub-urile germane ar fi chipurile in intretinere sau reparatie , ceea ce iar m-ar pune pe ganduri , fiind vorba de un o nava moderna , intrata de curand in dotare .
Apoi , referitor la intentia noastra de a fabrica submarine ... cred ca se inscrie la capitolul " tigrul europei " , " economia duduie" , " nu s-a scumpit la pompa ca asa va spun eu " , " avem cea mai mare productie" ,salariile care cresc dar in scadere si altele comform trendului .
Insa daca cumva , pe undeva , candva s-ar putea vorbi de asa ceva ma gandesc ca nu ar fi exclus sa ne orientam , dar nu spre nemtalai cat mai degraba spre suedezi . Din cate am inteles doresc sa-si deschida o reprezentanta serioasa ( cel putin Saab) , plus ca au cateva cooperari in domeniul naval si cu holanderii de la Damen , inclusiv in ce priveste constructia de submarine . ... Ceea ce cred ca ar fi in beneficiul nostru , decat sa dam foarte multi bani pe vise , nemtilor .
Obeserva cam aceeasi strategie a nemtilor atat in cazul grecilor cu sub-ul cat si in cazul nostru cu proiectul masinii blindate .
Citeaza
La capitolul fregate, chiar daca este o gluma, fregata nemteasca este cu mult mai serioasa decat typ 22 luate de ai nostrii la pachet cu cateva tone de vopsea.
Ei aici , nu stiu daca te pot contrazice fiindca nu am citit foarte mult , insa din cate am inteles typ22 sint nave bune in ciuda varstei . Tin bine marea si sint chiar rapide pentru clasa lor ,insa partea naspa e ca nu s-au ocupat ai nostri sa le doteze corespunzator, altfel ar putea fi inca niste nave redutabile .
E drept ca aicinu-s dumirit nici eu cam ce nevoie am avea de fregate si a fost nevoie sa platim atat pe ele dupa care am constatat ca-s uzate si mai trebuit platit in plus pt. readucerea in " grafic" , dar vorba lui Nastase cand simtea ca nu-i a buna : " Dom-le tze se-ntampla > sa ne-tzeletzem ..." Ideea pricipala e ca de fapt o nava veche ca si Type22 ar putea fi inca superioara , echipata corespunzator fatza de o nava germana construita foarte recent , in ciuda conceptului revolutionar ( si care imi place ) al acesteia din urma .