Ceea ce spune Cris 109 prin linkul acela este foarte adevărat, dar la fel de adevărat este şi faptul că pe buletinul de vot apare întrebarea la un mod ambiguu, asta recunosc chiar şi organizatorii. Acest referendum NU se adresează doar cunoscătorilor(dacă îmi permiteți licența) ci masei largi de oameni care au nivelul pe care-l au, un nivel pe care îl întâlnim şi pe la alte națiuni.
De pildă,din cauza neînțelegerilor generate, aduceți-vă aminte că au fost discuții şi în UK la referendumul pentru Brexit.
Au venit oameni ,englezi sadea, şi au spus că nu ştiau ce înseamnă EU sau au făcut confuzii de genul "sorry, what means "leave" ?- asta se întrebau după ce au votat. Acum vor un nou referendum.
Mai avem exemple de Vox Populi(sau Vax Populi) şi pe la alte națiuni, cum spuneam.Nu intru în detalii.
Ceea ce vreau să spun este că mă îndoiesc de justețea metodei,nu de cea a idei.
Dacă la "idee" fiecare să-şi spună părerea proprie, la "metodă" aş vrea ca omul să priceapă bine despre ce anume este întrebat. Asta este obligația celui care întreabă: să fie clar,concis şi pe înțelesul oricui.
Acesta este chiar un principiu al ştiinței dreptului. Normele cu un conținut neclar sau interpretabil la nivelul omului obişnuit, sunt nişte norme proaste.
Şi da Flo, oamenii judecă cu burta şi asta nu doar în România. Nu-i condamn pe cei sărmani ci pe leneşi şi pe şmecheri. Presupun că te-ai spetit cu ceva ani de şcoală, altfel nu stăteai pe scaunul pe care stai. Alții au intrat pe usa din dos şi astăzi vin să te controleze, deşi pentru ei profesia este încă o enigmă.
Sau poate ai auzit şi tu replici de genul "tu ştii cine-i bărbatu-miu ?" Dacă nu în altă parte, poate în parcare la mall.
Eh...eu pe ăştia am boală,nu pe ăia ce țin buletinul de vot invers.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 September 2018 - 08:06 PM