Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, septembrie ⁴2023 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

 • 5 Pagini +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Nu puteti crea un topic nou
 • Acest topic e inchis

De pe net, septembrie ⁴2023

#41 Useril este offline   dany 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 4765
 • Inregistrat: 24-November 06

Postat 23 September 2023 - 06:41 AM

Eu doream sa scot in evidenta altceva si anume ca la fel ca in alte dati am fost norocosi ca sa intamplat astfel . Cred ca in oricare alt scenariu ar fi fost mult mai rau .

Trebuie retinut si faptul ca Antonescu a bagat tara in razboi singur si fara nici o garantie , decat o incuvintare verbala a lui Hitler in ce priveste Transilvania
. Pentru intrarea noastra in WW1 de partea Antantei tratativele au durat 2 ani , si la sfarsit s-au obtinut garantii ferme atestate de documente oficiale semnate atat de francezi cat si de englezi . Totodata s-au tinut tratative si cu Austro-Ungaria .


Citeaza

Daca atunci nu au reusit-o acum da!


Dar legat de aceasta nu sint de acord .

Ar trebui sa existe cel putin 3 conditii evidente pentru a fi asa , zic eu .

1 Infrastructura buna (drumuri + cale ferata ).
2 Invatamant dezvoltat in principal pe scoli de meserii si specializat pe langa companii . Mana de lucru formata . ---- Functional ----
3 Legislatie dedicata sustinerii companiilor si descurajarii "capuselor " locale . ( Adica n-ar merge acel "iti dau , boss , da' mie ce-mi iese " ) .

Desi nu arata rau in aceasta forma ,ar putea duce in lipsa unei legislatii adecvate la un sistem opresiv ( de gen corporatist , neo colonial )


Eu nu prea stiu sa le fi iesit nemtilor prea multe afaceri pe aici . Ceva cabluri electrice , ceva componente de masini Totul aproape se cara brut la ei ,se ambaleaza si se intoarce finit la suprapret .Am auzit ca fac pana si tigari Carpati . :-D
Mai degraba austriecii ( condusi de rusi camuflati , cu trecere la guvernantii nostrii ) isi fac veacul pe aici ..

... La noi , asa cum am mai zis cred ca este un fel de gorbaciovism tarziu .

Oligarhi , busnitimeni , JeRe Iuingi (securisti mai trecuti o leaca ) ...luat cu japca si distrus totul pt. bani ,excursii , nepotisme , putin divertisment si libertate , semiciki cu bere , masini vechi , infrastructura praf , nepriceputi dar obedienti in functii de raspundere etc . ... Sti ... cum era reclama aceea : "Acum uita-te la Rusia ; Acum la tine ... Inapoi la Rusia ; acum iar la tine ..." :lol: ( sau la bulgari , ucraineni ,sarbi ) . Acelas lucru , dar o leaca mai rurali si fara atatea iahturi si vile , desi tot pe langa lacul Como , sau Cuba ... Hotul striga hotii . .... panimaesi ? :lol:

Aceasta postare a fost editata de dany: 23 September 2023 - 07:17 AM


#42 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2023 - 07:18 AM

YA ponimayu, no eto ne sovsem tak! .Imagine postataMecanismul european e putin altfel. Da, stiu ca austriecii-si fac veacu'p'acilea cu permisiunea alesilor nostrii dar ce nu intelegem noi e ca in spatele lor sunt de fapt MULTINATIONALE. Austria si Olanda nu ne vor in schengen. Dar nici restul nu se inghesuie sa ne bage p'acolo. Oricum o intrare in schengen in actuala situatie economica in care suntem ar fi dezastru pentru noi. Mai nou Franta si Germania au propus o noua organizare a UE pe principiul membrii ue de mana intai, membrii ue de mana a doua (ceva de genul asta). Am vazut rezultatul cu chestiunea Bastroie. Au fost cei de la Bruxel p'aci. Rezultat? Romania a fost suntata cu nesimtire si navele intra pe Bastroie. Romania este suntata cu nesimtire si in chestiunea granelor. Alti bani pierduti iar noi functionam cu un deficit major de balanta comeciala. Toate treburile astea sunt foarte grave, noi, dpdv economic fiind realmente desfintati. Dar concluzia generala este ca in spatele tuturor fiind tot rusii. La momentul asta nu mai exista colonizatori. Se cheama "investitori". Si ca sa nu mai iasa razboi pentru resurse intre ei s-au inventat multinationalele. Adica resursele ciordite se impart frumos frumusel intre ei. Paruiala cu ukraina d'asta a fost provocata. Pentru resurse. Cel putin tantii de la bruxeles (m'am ursula) asa s-a exprimat - nu e acceptabil sa existe o tara cu atata teritoriu si resurse pentru un singur popor. O sa vedem daca le iese. Pana una alta nu prea le-a iesit si se pare ca nu prea fac fata.

Aceasta postare a fost editata de bogy: 23 September 2023 - 07:37 AM


#43 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2023 - 07:36 AM

uite aici:

https://www.mediafax...xelles-22131186

#44 Useril este offline   dany 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 4765
 • Inregistrat: 24-November 06

Postat 23 September 2023 - 07:59 AM

... Bogy , noi avem noroc cu Muntii Carpati , ca nu trec undele . :lol: :jump:

Pot sa de-a rusnacii la manivela pe subiectele acelea pana raman fara muraturi , nu as da vrabia din mana pentru cioara de pe gard .

#45 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2023 - 09:42 AM

acu chiar ca YA ne ponimayu. Care-i legatura intre rusia si ce am explicat eu mai sus? Lumineaza-maImagine postata!

#46 Useril este offline   dany 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 4765
 • Inregistrat: 24-November 06

Postat 23 September 2023 - 11:52 AM

Da ce .. eu is luminator ...sau licurici .. :lol: . Nu-s frate , dar nici nu halesc tot ce citesc pe nemestecate . Se poate sa si gresesc sau sa fiu subiectiv , dar incerc si sa invat .

Totul are legatura , .
Cat era 2005 sau mai mult , cand vrea sa intre Rusia in NATO si i sa spus ca poate adera la fel ca oricine , dar trebuie sa treaca etapele acelea prin care au trecut toate statele si s-a suparat rau de tot prezidentul lor atunci . A spus ca Rusia nu este oricine si ca ar trebui sa fie un fel de egal al americanilor si sa-si imparta sferele de influenta .
De atunci a inceput sa incerce sa dezbine si uniunea si alianta , iar ceea ce imi explici tu este retorica lor de ani de zile pentru a-si indeplini acel deziderat


Problema este ca Rusia a pierdut Razboiul Rece . Nu mai putea avea pretentia sa fie egala cu invingatorii . Asta e . Toate statele fostului pact au platit intr-o anumita forma . Iar Rusia nu mai putea avea alte pretentii .
UE si NATO sa intins peste statele fostului pact la fel cum si rusii ar fi facut la fel daca ar fi castigat . Pina la Atlantic ... sau cum spuneau .

Rusia putea foarte bine sa devina membru UE sau chiar NATO ... Dar nu asa cum doreau ei adica egalii americanilor si restul statelor sa li se supuna/graviteze acestor centri de putere .

Fiindca rusii nu s-au impacat cu ideea au incercat sa-si recucereasca acele teritorii , influenta si statut , simtind probabil ca era ultimul ceas inainte ca americanii si chinezii sa devina prea puternici Probabil observau ca si europenii se dezvolta in timp ce ei slabesc si riscau sa ramana nesemnificativi sau mai rau , sa ajunga la disolutie , ca si alte imperii . .
----------------------------------------------------------
Chestia interesanta este ca in 1942 , inainte de programul de ajutor Lend-Lease , cand Stalin vrea pacea cu Hitler , acesta ia spus ca e dispus daca primeste Ucraina si Crimea . ... Asa ca s-ar putea ca razboiul acesta sa se termine pe acea frontiera , impiedicand pe viitor Rusia sa mai incerce sa se extinda prin Polonia inspre vest .
Stalin vrea atunci frontiera de la inceputul atacului german . Adica cu Ucraina , dar nu stiu daca si cu jumatate de Polonia . E o zona prin care o armata mare se poate desfasura .

Sint curios insa cum va fi cand va muri prezidentul lor . . La inceput , ca si in cazul celorlalti Lenin , Stalin , Hrusciov , Gorbi ,cred ca il vor infiera toti , vor spune ca doar el e de vina si doar din cauza lui si ... ca poate nici nu e rus . Apoi vor incepe in functie de situatie sa reinceapa legaturile cu UE si cu americanii

... iar toata retorica asta din presa se va schimba . :-D . Oricum , nu vor renunta niciodata cred sa redevina ce au fost , doar daca razboiul asta nu ai va secatui intr-ata incat nu vor mai putea recupera si vor disparea .

Dar , probabil intelegi ca miza nu este doar UE , ci si existenta Rusiei , iar ceea ce imi arati este doar parte a acestei lupte care se duce cu mijloacele specifice si in presa/media si in cancelarii si cu arma in mana .
Austria e in centru iar acesta e un teritoriu neutru unde si rusii si ceilalti aliati au influenta la paritate . Ungurii langa ei sint captivi rusilor .Daca romanii si bulgarii nu intra in Sg , sau sint scosi din UE , tot flancul acesta cade . Economie , rute comerciale , conducte de gaz care alimenteaza Europa din zona asta . In functie de ce mai stabilesc rusii cu turcii ,. grecii , si sirbii mai nou nu le sint potrivnici ... rusii capata influenta pe acest flanc . Europenii si alianta au castigat dincolo Letonia , Suedia , Finlanda .

Ceea ce imi arati face parte din jocul dezbina si cucereste , dintre rusi si aliatii UE+USA+uk ( l-am scris intentionat mic :-D ) ,iar noi sintem o bucatica , un cap de pod , o lupta .

Eu asa vad lucrurile ... in mare .. atata doar ca ma plictiseste usor subiectul . Prefer sa discutam despre istorie sau tehnica sau arhitectura , arta .. pisici , etc. :-D

Aceasta postare a fost editata de dany: 23 September 2023 - 12:46 PM


#47 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2023 - 05:04 PM

Da, ok, dar eu nu vorbeam de Rusia. Eu vorbeam despre ue, despre aderarea noastra la schengen, despre multinationale, etc. Si despre asta:

https://www.mediafax...xelles-22131186

Din ce vad eu, la voi totul se reduce la Rusia.

Probabil ca si daca ploua, ploua tot din cauza Rusiei.

#48 Useril este offline   flo 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 2458
 • Inregistrat: 04-July 09
 • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2023 - 09:26 PM

Vezi postareabogy, la 23 September 2023 - 07:18 AM, a spus:

YA ponimayu, no eto ne sovsem tak! .Imagine postataMecanismul european e putin altfel. Da, stiu ca austriecii-si fac veacu'p'acilea cu permisiunea alesilor nostrii dar ce nu intelegem noi e ca in spatele lor sunt de fapt MULTINATIONALE. Austria si Olanda nu ne vor in schengen. Dar nici restul nu se inghesuie sa ne bage p'acolo. Oricum o intrare in schengen in actuala situatie economica in care suntem ar fi dezastru pentru noi. Mai nou Franta si Germania au propus o noua organizare a UE pe principiul membrii ue de mana intai, membrii ue de mana a doua (ceva de genul asta). Am vazut rezultatul cu chestiunea Bastroie. Au fost cei de la Bruxel p'aci. Rezultat? Romania a fost suntata cu nesimtire si navele intra pe Bastroie. Romania este suntata cu nesimtire si in chestiunea granelor. Alti bani pierduti iar noi functionam cu un deficit major de balanta comeciala. Toate treburile astea sunt foarte grave, noi, dpdv economic fiind realmente desfintati. Dar concluzia generala este ca in spatele tuturor fiind tot rusii. La momentul asta nu mai exista colonizatori. Se cheama "investitori". Si ca sa nu mai iasa razboi pentru resurse intre ei s-au inventat multinationalele. Adica resursele ciordite se impart frumos frumusel intre ei. Paruiala cu ukraina d'asta a fost provocata. Pentru resurse. Cel putin tantii de la bruxeles (m'am ursula) asa s-a exprimat - nu e acceptabil sa existe o tara cu atata teritoriu si resurse pentru un singur popor. O sa vedem daca le iese. Pana una alta nu prea le-a iesit si se pare ca nu prea fac fata.

Tot ce-i austriac e rusesc. Banci, asigurari, petrol si multe altele. Rusii s-au retras din Austria cu promisiunea ca o fac si aliatii si ca niciodata Austria nu va adera la o alianta cu vesticii. Au lasat in schimb o armata de agenti. Care au investit in economia austriaca. Despre situatia economica a Romaniei sunt romanii ca principali vinovati. Intotdeauna un ticalos roman e vinovat. Fara romani de acest fel strainii nu si-ar fi promovat interesele.

Aceasta postare a fost editata de flo: 23 September 2023 - 09:27 PM


#49 Useril este offline   177 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1413
 • Inregistrat: 24-December 10
 • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 24 September 2023 - 01:16 AM

@bogy

Romania= colonie este o tema recurenta in propaganda rusa, la fel cu investitori= colonizatori.

Chestia cu multinationalele: hai sa le excludem din Romania, incepand cu Renault. Ce se va intampla, nu e greu de intuit: mii de someri. Nu cred ca putem lucra cu totii la stat. Problema nu sunt multinationalele in sine, ci complicitatea acestora cu mediul politic.
Deficitul bugetar al Romaniei este generat de proasta guvernare. Cheltuielile publice uriase sunt rezultatul in principal al costurilor cu intretinerea administratiei de stat, unde au fost angajati, prin relatii de partid si rudenie, mii de functionari inutili. Te-a pus UE sa majorezi numarul de subsecretari de stat de la 50 la 200?
Sau poate consideri ca salvarea Romaniei vine de la persoane gen Dumitru Buzatu. Oligarhi, bine plasati in mediul politic: el senator si presedinte CJ Vaslui, sotia senator, fiul angajat la guvern. Avere fabuloasa de functionar la stat.
Nu ai de unde sa stii ce s-a negociat in problema Bastroe sau a graului din Ukraina.
Chestiunea cu Europa de doua categorii e veche de cativa ani.

@flo
de acord

dragoare romanesti noi,adica vechi

#50 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2023 - 07:19 AM

Deficitul de balanta comerciala - despre asta vb. Cât despre deficitul bugetar asta-i alta poveste. Aia cu bugetarii e pe undeva reală. Dar cate multinaționale scot profitul din Romania? Eu nu contest atitudinea complicitatea a mediului politic.Romania - colonie. Asta este realitate.

#51 Useril este offline   177 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1413
 • Inregistrat: 24-December 10
 • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 24 September 2023 - 10:33 AM

Vezi postareabogy, la 24 September 2023 - 07:19 AM, a spus:

Deficitul de balanta comerciala - despre asta vb. Cât despre deficitul bugetar asta-i alta poveste. Aia cu bugetarii e pe undeva reală. Dar cate multinaționale scot profitul din Romania? Eu nu contest atitudinea complicitatea a mediului politic.Romania - colonie. Asta este realitate.


Si care ar fi solutia la binomul Romania- colonie? retragerea din UE + NATO si intrarea in sfera de influenta rusa? atunci am fi independenti? parca am mai fost in parteneriat cu Imperiul Tarist/URSS si nu a fost foarte cool.
Daca tot esti in relatii bune cu rusii, aminteste-le sa returneze cele 105 tone de aur reprezentand tezaurul Romaniei. Merge si in rate.

#52 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2023 - 11:08 AM

Asta e tot ce intelegeti voi. Nasol - "Poporul care nu-si cunoaste trecutul (si adaug eu - care nu-l intelege) nu are drept la viitor"!

#53 Useril este offline   177 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1413
 • Inregistrat: 24-December 10
 • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 24 September 2023 - 12:32 PM

Vezi postareabogy, la 24 September 2023 - 11:08 AM, a spus:

Asta e tot ce intelegeti voi. Nasol - "Poporul care nu-si cunoaste trecutul (si adaug eu - care nu-l intelege) nu are drept la viitor"!


Vorbe mari!
Rusia a cerut in decembrie 2021 retragerea NATO si UE din Estul Europei (fostele tari CAER+ balticii). Oare de ce? din grija pentru tarile respective? Atunci Putin credea ca ocuparea Ukrainei va fi o formalitate.

Un francez explica situatia Romaniei (anul 1884):

"Dar dacă si situația României este una din cele mai proaste din câte pot fi, nu e nici o alta națiune care să aiba de urmat o politică externa așa de limpede. În cazul unui război între Austro-Ungaria si Rusia, dacă România are contra ei una dintre aceste puteri, poate fi sigură ca o va avea pe cealaltă de partea ei. Atât una cât și cealaltă dintre aceste mari puteri sunt interesate să o aibă ca aliată, mai întâi pentru ca o armată de 100000 de oameni nu este niciodată de dispretuit și, în plus, pentru că România poate amenința în puncte foarte delicate una sau alta din cele două frontiere, rusă şi austriacă, care în aceste puncte vor fi prea puțin sau deloc aparate. Singura politică ințeleaptă a României este, aşadar, de a se abține în principiu de la orice atitudine pentru a se putea alinia, în mod folositor la sfârșitul răfuielii, de partea celui mai puternic."

#54 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2023 - 12:45 PM

Până în 2021 Rusia s-a rugat de nenumărate ori de SUA sa nu-i aducă nato- n coaste. Se referea la discuțiile avute de-a lungul anilor cu SUA cu privire la Ucraina. SUA a promis ceva dar...
Când va venii momentul SUA se va debarasa de Romania la fel și vestul Europei. Nu ar fi prima oara. Dar este și asta o lecție colectivă. Au mai fost și nu le-am înțeles. Probabil că nici de data asta nu o sa înțelegem nimic. Sa speram că vom supraviețui că ne-am!

#55 Useril este offline   177 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1413
 • Inregistrat: 24-December 10
 • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 24 September 2023 - 01:01 PM

Vezi postareabogy, la 24 September 2023 - 12:45 PM, a spus:

Până în 2021 Rusia s-a rugat de nenumărate ori de SUA sa nu-i aducă nato- n coaste. Se referea la discuțiile avute de-a lungul anilor cu SUA cu privire la Ucraina. SUA a promis ceva dar...
Când va venii momentul SUA se va debarasa de Romania la fel și vestul Europei. Nu ar fi prima oara. Dar este și asta o lecție colectivă. Au mai fost și nu le-am înțeles. Probabil că nici de data asta nu o sa înțelegem nimic. Sa speram că vom supraviețui că ne-am!


Asta e marea intelegere a istoriei?
Crezi ca nimeni in afara de tine nu se gandeste la acest scenariu?
Restituirea tezaurului, sau macar un angajament ferm,cu o data precisa, ar demonstra ca Rusia doreste sa puna relatiile bilaterale pe o noua baza. Nu face acest lucru. Sper ca imperiul rus se va prabusi ajungand la groapa de gunoi a istoriei,acolo unde ii este locul, alaturi de hoardele tatare si de alti retarzi mintali,dar cu putere militara semnificativa!

#56 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2023 - 06:25 PM

Au încercat dar li s-a replicat că noi suntem pe axa Washington - Londra.

#57 Useril este offline   177 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1413
 • Inregistrat: 24-December 10
 • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 24 September 2023 - 09:29 PM

Vezi postareabogy, la 24 September 2023 - 06:25 PM, a spus:

Au încercat dar li s-a replicat că noi suntem pe axa Washington - Londra.


Si in perioadele 1990- 1996 si 2000- 2004, cand la presedentie era tov.Ion Iliescu, tot pe axa Washington- Londra eram?
Dar in 1991, cand a fost esuat deliberat cargoul ROSTOCK pe canalul Sulina si a provocat statului roman pierderi de zeci de milioane de dolari, nu cumva la conducerea Romaniei era banda de rusofili condusa de acelasi ilustru Ion Iliescu impreuna cu prim-ministrul filosovietic Petre Roman?

#58 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 25 September 2023 - 06:31 AM

Aia cu Rostok nu e opera lui slavă Ucraina? Ia mai studiază povestea.

https://ro.wikipedia...tock_(nav%C4%83)

https://www.tulceano...uita-in-mister/

https://zin.ro/07/03...-international/

Asta așa, la o căutare rapida

#59 Useril este offline   177 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1413
 • Inregistrat: 24-December 10
 • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 25 September 2023 - 05:22 PM

Vezi postareabogy, la 25 September 2023 - 06:31 AM, a spus:

Aia cu Rostok nu e opera lui slavă Ucraina? Ia mai studiază povestea.

https://ro.wikipedia...tock_(nav%C4%83)

https://www.tulceano...uita-in-mister/

https://zin.ro/07/03...-international/

Asta așa, la o căutare rapida


Esuarea navei ROSTOCK s-a produs la 2 septembrie 1991, la momentul respectiv URSS era in viata, chiar daca exista o proclamatie formala de independenta a Ukrainei in august 1991(validata prin referendum in decembrie 1991).
Prin urmare actiunea s-a produs cu acordul decidentilor de la Moskova.
Nu cred ca blocarea celei mai mari cai fluviale europene (cu potential de incident diplomatic) a fost hotarata de filiala KGB Ismail. In plus,asemenea operatiuni nu se decid de pe o zi pe alta, este nevoie de timp pentru pregatire.Sovieticii au ales pentru blocare o nava ajunsa in prag de casare (probabilca sa faca economie) ceea ce arata clar ca baietii nu s-au grabit, au facut treaba tihnit, fara sa improvizeze.
Asta in timp ce Romania era tara "vecina si prietena" cu URSS, avand la conducere exact echipa pe care o hotarase Moskova. Avand ca ministru la aparare pe gen.Militaru, agent GRU dovedit, Romania nu era colonie?

#60 Useril este offline   bogy 

 • Membru senior
 • Grup: Members
 • Postari: 1362
 • Inregistrat: 26-May 05
 • Location:Bucuresti

Postat 25 September 2023 - 05:42 PM

Imagine postataAsa e, ai dreptate!Imagine postata

Arata acest topic


 • 5 Pagini +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Nu puteti crea un topic nou
 • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi