Forum Machete,Modelism,Hobby: Vama-da sau nu - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vama-da sau nu S-a schimbat ceva?

#1 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 15 November 2006 - 05:44 PM

Acum vreo 3 ani ,am comandat pe Hlj[impreuna cu un amic-avionagiu] 24 de machete 1/72-avioane si blindate.Dupa 2 saptamini coletul a ajuns si era format din 2 cutiii mari-8 Kg[cca 1m /1m].La ridicarea coletului n-am platit nici un fel de vama,dar transportul a fost 35 de dollari[care i-a tras Hlj-ul de pe card odata cu pretul machetelor].Intrebarea mea e -de la ce numar de machete se plateste vama,sau ce anume s-a schimbat in privinta vamei de acum 3 ani?

#2 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 15 November 2006 - 06:52 PM

Reglementarile vamale sunt destul de clare, daca expeditorul este persoana juridica, nu exista scutire de taxe vamale.
Daca expeditorul este persoana fizica, bunurile sunt scutite de taxe vamale daca valoarea este sub 45EUR

In cazul tau, faptul ca nu ai platit vama se datoreaza fie intelegerii vamesilor, fie faptului ca esti baiat simpatic :lol: Acum 3 ani, limita era de 100EUR sau 100USD, nu mai stiu exact. Nu stiu daca exista pe vremea aia diferentierea asta de acum, PF/PJ

#3 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 15 November 2006 - 08:22 PM

Valoarea coletului a fost de cca 130 de dollari+35 de dollari chelt.de transport...Probabil ca sunt baiat simpatic [cam batrin] din moment ce nu m-a intrebat nimeni de vama...Totusi,aviz amatorilor care au cumparat cu cardul in ultimul timp,mi-ar fi de un real folos niste informatii,legate de vama,chelt.transport ...Si probabil ca le-ar fi utile si altora...

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 16 November 2006 - 01:10 AM

Oricum mi se pare excelent ca ai platit transport doar atat raportat la pretul ala.
Eu am comandat machete in valoare de 830 000 si platesc transport 1 270 000.
Deci de fapt mi-am cumparat transport dar nu se da decat la pachet cu machete :lol:

#5 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 16 November 2006 - 07:06 AM

Cheltueli transport = oformare acte + $/kg

- "oformare acte" este o suma constanta, indiferent de valoarea sau greutate coletului. :lol:

#6 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 16 November 2006 - 07:28 AM

dani, la Nov 15 2006, 09:22 PM, a spus:

Totusi,aviz amatorilor care au cumparat cu cardul in ultimul timp,mi-ar fi de un real folos niste informatii,legate de vama,chelt.transport ...Si probabil ca le-ar fi utile si altora...

Atitudinea vamesilor e diferita de la un punct vamal la altul, de la un judet la altul.
Legea e cum spune cartula mai sus.
Dar in general, daca nu ai prea multe kituri si pachetul nu e mare, vamesul te lasa in pace. Te intreaba ce ai in pachet, eventual isi arunca o privire in cutie si gata.
Daca insa ai pachet mare, te vamuieste. Pe mine pana acum nu m-a vamuit niciodata.

Interesant e ce va fi dupa 1 ian.2007 cu pachetele ce vine din Europa.
Eu cred ca nu vor mai avea treaba cu vama de loc, nu ?!

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 16 November 2006 - 09:16 AM

De la 1 ianuarie 2007 in mod clar nu vei mai fi pasibil de a plati vama/TVA la coletele sosind din UE. Si implicit nu va mai exista vreo limita...

Cu restul surselor, parerea mea e ca vamesii vor fi cu mult mai stricti. Cel putin in cele 2 locuri de unde imi ridic pachetele am sesizat o 'inasprire' a regimului...

#8 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879

Postat 16 November 2006 - 09:30 AM

Salut,
Vin sa intaresc spusele lui Cartula, legal suma pina la care nu esti vamuit, ca persoana fizica, este echivalentul a 45 de Euro/luna. Ce evidenta au ei sa stie ca tu ai primit iar pachet mai devreme de 1 luna este o nebuloasa pentru mine :-D
Eu am fost vamuit o singura data cind am primit un pachet de la Greatmodels in valoare de vreo 300 USD si care, firesc, era imens. Vamesului i-au sclipit ochisorii cind a vazut, a cerut imediat factura, si m-a incaltat. A adaugat 30 % taxe vamale si la TOTAL a perceput 19 % TVA :bang: :-P Si a incercat sa-mi vamuiasca toata suma adica si transportul, dar am protestat si a scazut taxa de expediere.
De obicei cind comand ceva peste echivalentul a 45 Euro, ii rog in mod expres sa nu puna factura in pachet, sa mi-o trimita separat in plic normal si unii raspund la cererea mea. Asa si daca pachetul e nitel mai mare vamesii nu prea au ce face si iti dau drumul ;-) Sau daca comanzi de la Luckymodel totul e simplu ei iti dau factura pe sume minimale , ai chiar optiune la cumparare sa-ti trimita factura pe suma mai mica
:lol:
Dani, mare noroc ai avut ca ai scapat de vamuire cu pachetele mari de la HLJ :-P Si la mine intotdeauna comenzile de la ei au venit cu EMS, care e destul de scump. Insa e rapid si sigur.
Blue Max, si eu am fost curios cum va fi de la 1 ianuarie 2007. Am intrebat si mi s-a spus ca tot acolo vor merge le vor deschide sa le controleze de marfuri interzise dar nu vor vamui indiferent de valoare...... Dar asta e doar asa o poveste, sa vedem cu va fi cu adevarat...
Spor,
Bill
;-)

Aceasta postare a fost editata de Bill: 16 November 2006 - 10:16 AM

#9 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 16 November 2006 - 09:40 AM

E, situatia e mai complicata. S-a schimbat iar modificarea modificarii, si din iunie 2006 e in vigoare o noua lege / un nou regulament vamal.
Vama la machete este de 10%, nu de 30%... Va zice Pavel unde trebuie incadrate :lol:

#10 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 16 November 2006 - 09:48 AM

Cu itrarea in UE e clar ca se elimina TAXA VAMALA nu si TVA-ul. Daca ati observat unele site-uri scad TVA-ul daca coletul pleaca in afara UE, http://www.jadarhobby.waw.pl/

22% - TVA Polonia

Aceasta postare a fost editata de Pavel: 16 November 2006 - 09:50 AM

#11 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879

Postat 16 November 2006 - 10:09 AM

QUOTE: "E, situatia e mai complicata. S-a schimbat iar modificarea modificarii, si din iunie 2006 e in vigoare o noua lege / un nou regulament vamal.
Vama la machete este de 10%, nu de 30%..."
Multumesc de info Cartula. Imi cer scuze, am uitat sa precizez ca vamuirea mea s-a petrecut acum vreo 2 ani. :lol:
Spor,
Bill

#12 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 16 November 2006 - 10:11 AM

NU va asteptati sa se ieftineasca prea mult anumite chestii ca va inselati. Asa cum spunea si Pavel, TVA poate sa modifice semnificativ pretul functie de tara de provenienta a marfii.

Asa ca faza cu scoaterea taxei vamale la nivel de UE, nu va aduce imbunatatiri semnificative a pretului per macheta.

Ex. din TARIR

Capitolul 95 JUCARII, JOCURI, ARTICOLE PENTRU DIVERTISMENT SAU PENTRU SPORT; PARTI SI ACCESORIl ALE ACESTORA
........................................................
- 9503 10 - Trenuri electrice, inclusiv sinele, semnalele si alte accesorii: Taxa vamala = 10%, Comision Vamal = 0.5%

- 9503 20 - Minimodele, animate sau nu, pentru asamblare, altele decat cele de la subpozitia 9503 10:

- - 9503 20 10 - - Din material plastic: Taxa vamala = 10%, Comision Vamal = 0.5%

- - 9503 20 90 - - Din alte materiale: Taxa vamala = 10%, Comision Vamal = 0.5%

In toate cazurile se aplica TVA de 19%.

Ceea ce va fi nou de la 1 Ianuarie este ca TVA nu platesti in tara ci platesti acolo de unde il cumperi. Asta inseamna ca o sa ne putem orienta spre cei cu TVA mai mic. :hammer:

#13 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 16 November 2006 - 10:21 AM

A... si pe cine intereseaza TVA-ul uite o lista preliminara a TVA-ului comunitar per fiecare tara...trageti si singuri concluziile !!!

Belgium 21
Czech Republic 19
Denmark 25
Germany 16
Estonia 18
Greece 19
Spain 16
France 19.6
Ireland 21
Italy 20
Cyprus 15
Latvia 18
Lithuania 18
Luxembourg 15
Hungary 20
Malta 18
Netherlands 19
Austria 20
Poland 22
Portugal 21
Slovenia 20
Slovakia 19
Finland 22
Sweden 25
United Kingdom 17.5

Prima mea concluzie este ca voi cumpara machete de barci pescaresti din Cipru :hammer:

#14 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 16 November 2006 - 01:42 PM

Zilele sunt numarate pana cand si in Germania se va introduce tva de 21%.
De curand am stat in Germania 2 saptamani si am vazut la tv. multe discutii pe aceasta tema ....

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12687
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 November 2006 - 02:26 PM

Ar mai fi o treaba de compensare: daca comanda depaseste o anumita suma are reducere sau chiar gratuitate la transport. Coroborat cu fapul ca TVA-ul v-a creste si nu se mai scade din pret ca pina acum (la unii!), dar nu mai esti limitat de cei 45 de euro liber de taxe vamale, se pot aranja comenzi mari pentru obtinerea beneficiilor la transport.

#16 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 16 November 2006 - 03:57 PM

Faza cu reducerea la transpor ar trebui sa se aplice la cantitati MARI, adica chiar MARI. Altfel e vorba de numarul de kg care trebuie transportate, si asta merge mana in mana cu numarul de kituri si greutatea fiecaruia. DEci la un DRAGON Tiger I cu tot soiul de tevi de metal si proiectile si PE, dati-va seama cat poate sa traga la cantar, sau un Tamiya cu carcasa de antimoniu :-D.

Gratuitate la transport? Numai daca nu cumva nu esi vre-un detailist pe bune sau angrosist si cumperi pe baza de contract, o anumita cantitate. Aici cred ca tot Pavel ne poate lamuri pe toti.

#17 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4974
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 16 November 2006 - 05:11 PM

Moduni stiu sigur ca trimite gratis la comnezi de peste nustiuciti euro.

#18 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 16 November 2006 - 06:19 PM

1-0-9, la Nov 16 2006, 06:11 PM, a spus:

Moduni stiu sigur ca trimite gratis la comnezi  de peste nustiuciti euro.

De la 125 euro pt. EU si 250 euro in afara de EU.

Daca destinatia coletului e Germania, expeditia e gratis de la o comanda de 60 euro !!

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 16 November 2006 - 06:20 PM

#19 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior

Postat 17 November 2006 - 12:00 AM

Interesant numai ca darile catre stat se ridica in cazul asta la exact 77.25 EUR, adica tot vre-o 31% din valoarea initiala. In banii astia intra 10% vama si tva 19%

Daca ai avea si transport suma creste proportional, trebuie numai sa inmultesti suma totala (transport+vama) cu 1.309 si vezi ce iti iese :hammer:

Dupe 1 IAnuarie, nu mai platesti TVA la noi, il platesti la ei la cumparare, ceea ce vine iar la ce spuneam eu: O sa cumparam din UE, de unde e TVA mai mic si transportul mai subtire la bani. Adica din Spania, Cipru sau Luxemburg.

Algun abla espanol aqui? :-D

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 17 November 2006 - 12:04 AM

#20 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 17 November 2006 - 08:58 AM

TVA, ne-TVA, in UE sau EU, Cipru sau Corsica....
Un cuvant: CHINA!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi