Vă prezint succint o nouă construcție. Cu ceva vreme , am făcut un YAK-3 . Kitul Zvezda. Am continuat cu acest YAK-1b , de data aceasta kitul Arma Hobby. Un kit excelent după opinia mea. Foarte bine executat, potrivire aproape fără cusur, suficient de detaliat pentru scara 1/72. Bine ,Yak-urile rusești (ca și mai toate celelalte avioane de vīnătoare ale lor ) sīnt și foarte simple, nici urmă din sofisticarea germană...
Construcția a avut loc aproape simultan cu P-61 , īn pauzele (destul de lungi uneori...) datorate impasurilor īn care intram ...

La cockpit am folosit atīt ceea ce oferea kitul , cīt și unele PE-uri. Deasemeni , colimator de rășină , cel oferit fiind mult prea simpluț.

Se poate vedea totuși că este nevoie și de ceva chit, mai ales īn zona botului , a burții, a prizei de aer din aripă...Dar nu mult, și nimic să pună cu adevărat probleme. Cupola se potrivește īnsă perfect ( am bălăcit-o īn Future prealabil , să nu am vre-o surpriză tīmpită, cum am pățit la ZERO )

Preshading , așa , să fiu īmpăcat. și asta pentru că vopselele folosite (Gunze) nu au deloc acea semitransparență minunată a emailurilor Revell.
Si a ieșit dīnsul :
Yakovlev Yak-1b ,s/n 0416234 Belīi 20,Sen.Lt.Fiodor Ivanovici Morozov HSU, 31 GIAP/6 GIAD,4-th Ukrainian Front, june 1944

Per ansamblu , o construcție plăcută, rapidă pīnă și pentru mine, cu o īnmatriculare frumoasă ( decaluri Exito, de foarte bună calitate !! Le recomand cu căldură. Īn plic sīnt și pozele reale după care a fost replicată această īnmatriculare. Un maare plus !
Sper să vă placă și vouă, mie mi-a plăcut !
Numai bine !!